کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود

کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات
به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم. به تازگی، رئیس‌جمهور درباره توزیع شیر در مدارس دستوری صادر کرده و امیدواریم که توزیع شیر در مدارس محقق شود.  
 نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم
 وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ایرانی‌ها کمبود ویتامین D را تجربه می‌کنند، توضیح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین می‌بایست برطرف شود. بررسی‌ها بیانگر این است که کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها است.  
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه آفتاب به عنوان منبع اصلی ویتامین D  شناخته می‌شود، تصریح کرد: با توجه به سبک زندگی شهرنشینی، افزایش آپارتمان‌نشینی و زندگی کارمندی در دنیای امروز، به طور معمول کمبود ویتامین D وجود دارد و کمبود این ویتامین می‌بایست با مکمل‌ها جبران شود. مکمل‌های گوناگونی برای ویتامین D در دسترس است؛ به طور مثال، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.  
 ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینه‌های نظام سلامت
وی درباره ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت این است که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان شناسایی شوند. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند.