سوریه و آینده روابط با ایران

با سقوط دمشق به دست نیروهای تحریرالشام حکومت ۵۳ ساله خاندان اسد بر سوریه به پایان رسید. گفته می شود بشار اسد به روسیه عزیمت کرده و جولانی رهبرنیروهای تحریرالشام نخست وزیر کنونی سوریه را مسئول اداره دولت نموده است.

با سقوط دمشق به دست نیروهای تحریرالشام حکومت 53 ساله خاندان اسد بر سوریه به پایان رسید. گفته می شود بشار اسد به روسیه عزیمت کرده و جولانی رهبرنیروهای تحریرالشام نخست وزیر کنونی سوریه را مسئول اداره دولت نموده است.
تمام این تحولات در سوریه طی  10 روز رخ داد و به یکباره همه چیز در این کشور متحول شد. اینجاست که باید بازی های سیاسی را درک کرد و پذیرفت که در پشت تحولات سوریه معاملات و توافقات بسیاری صورت گرفته که امروز شاهد پایان یک حکومت با بیش از نیم قرن قدمت بودیم.
اما برخی نگران آینده روابط ایران و سوریه هستند؛ اینکه احتمالا دیگر آن روابط عمیق از بین خواهد رفت. ولی قطعاً چنین نخواهند بود و همانطور که در عراق و افغانستان حکومت ها برای داشتن منافع خود ارتباطاتشان را حفظ و گسترش می دهند.
باید اذعان داشت که ایران در مورد تحولات اخیر سوریه مداخله نداشت، اما خطوط قرمز خود را حفظ کرد و نیروهای جولانی هم نسبت به این خطوط قرمز مراعات کرده اند. مسلماً تاریخ انقضای حکومت اسد فرارسیده بود و گرنه روس ها خیلی بیشتر از ما در سوریه منافع دارند و حاضر نمی شوند نفوذ خود را در این منطقه از دست بدهند. لذا باید به این نکته اشاره داشت که روابط ایران و سوریه در آینده از بین نخواهد رفت و در اصل براساس منافع جدید بازطراحی خواهد شد. اما مهم این است که برای این روابط برنامه ریزی صحیح داشته باشیم تا بتوانیم جایگاه خود در این منطقه حفظ نماییم.