جزئیات پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی

براساس دستورالعمل پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی، کارورزان می توانند بدون آزمون و با شرایط خاص در رشته های کودکان، بیهوشی و طب اورژانس پذیرفته شوند.

براساس دستورالعمل پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی، کارورزان می توانند بدون آزمون و با شرایط خاص در رشته های کودکان، بیهوشی و طب اورژانس پذیرفته شوند.
به گزارش مهر، دکتر سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور شرایط پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی (انترن پزشکی) را اعلام کرد.
در این نامه آمده است:«در راستای اجرای موضوع ۱۷ مصوبات یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی و به منظور تداوم موضوع ۹ یکصدمین نشست شورا، دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در رشته‌های تخصصی «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» در سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ ابلاغ می‌شود. مسئولیت بررسی مدارک و حسن اجرای دستورالعمل برعهده معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود.»
 جزئیات پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در سه رشته تخصصی
بر اساس دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی یا انترنی به منظور تأمین نیازهای آموزشی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای تربیت دستیار تخصصی در رشته‌های «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» در سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ صورت می‌گیرد. (پذیرفته شدگان مقطع پزشکی عمومی با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۳۹۳ «بومی» نمی‌توانند در این پذیرش شرکت کنند.)
لازم است کارورزان داوطلب تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ حداقل به میزان  ۱۰ ماه از دوره کارورزی خود را سپری کرده باشد.
کارورز ضروری است حداقل‌هایی از هر بخش چرخشی در دوره کارورزی را گذرانده باشد:
۲ ماه جراحی عمومی و یا یک ماه جراحی عمومی و یک ماه از بخش‌های جراحی مینور.
بیماری‌های داخلی و بیماری‌های قلب جمعاً دو ماه
یک ماه زنان و زایمان
یک ماه طب اورژانس
۲ ماه بخش‌های اختیاری
کارورزان داوطلب واجد شرایط می‌توانند درخواست خود را به ترتیب اولویت انتخابی در هر سه رشته تخصصی کودکان، بیهوشی و طب اورژانس به دانشگاه محل تحصیل و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشته‌ها باشد، به دانشگاه کلان منطقه ارائه و در صورت احراز شرایط براساس اولویت‌های مندرج در دستورالعمل در یکی از سه رشته پذیرفته شوند.
 شرایط ثبت نام و پذیرش دانشجوی مهمان
ثبت نام پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی پس از بررسی مدارک کارورزان متقاضی واجد شرایط توسط معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل باید از طریق سامانه‌های موجود در آموزش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور صورت پذیرد.
دانشجوی پزشکی مهمان از طریق دانشگاه علوم پزشکی مبدا و دانشجوی انتقالی و با مهمان دایم از طریق دانشگاه علوم پزشکی مقصد (در صورت دارا بودن شرایط مندرج در دستور العمل مطروحه) مشمول برخورداری از این دستور العمل هستند.
 دانشجویان پزشکی دانشگاه‌های آزاد و شاهد مشمول پذیرش مستقیم هستند
دانشجویان پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی آزاد و شاهد نیز مشمول دستور العمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی هستند و در صورت متقاضی بودن می‌توانند درخواست خود را به دانشگاه
علوم پزشکی کلان منطقه ارائه کنند.
تبصره: کارورزان دانشگاه‌های علوم پزشکی آزاد تهران و شاهد واجد شرایط این دستور العمل می‌توانند درخواست خود را از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه شهر تهران (دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، بقیه الله و ارتش) ارائه کنند.
در خصوص چگونگی پرداخت شهریه بخش‌های باقیمانده دانشجویان پزشکی شهریه پرداز دانشگاه‌های علوم پزشکی که مشمول برخورداری از این دستور العمل هستند، تصمیم بر اساس مصوبات هیات امنا مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواهد بود.
 اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه است
در صورت بالا بودن تعداد داوطلب، اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه خواهد بود و در صورت بالا بودن تعداد نفرات داوطلب واجد شرایط بومی منطقه، اولویت بعدی بر اساس میانگین جمع معدل مکتسبه داوطلب در دوره‌های گذرانده از مقطع آموزش پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی و رتبه بندی آنان، با نظر معاونت آموزشی دانشگاه
محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی انجام خواهد شد.
داوطلب متقاضی دستیاری مستقیم از مقطع کارورزی صرفاً می‌تواند در همان دانشگاه محل تحصیل، دستیاری را شروع کند و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشته‌ها باشد، داوطلب متقاضی به دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه معرفی خواهند شد.
 داوطلبان در صورت پذیرفته شدن و شروع دوره دستیاری مشمول آزمون ارتقا می‌شوند
داوطلبان در صورت پذیرفته شدن و شروع دوره دستیاری از تاریخ اول دی ماه ۱۴۰۳ در صورتیکه تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ بتوانند به مدت ۸ ماه از طول دوره آموزش دستیاری سال اول را تکمیل کنند مجاز به شرکت در آزمون ارتقا ۱ به ۲ در سال ۱۴۰۳ خواهند بود. این دستیاران در صورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری، مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط، مجاز به شرکت در آزمون ارتقای گواهینامه خواهند بود.
کارورزانی که حداکثر تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۳، حداقل به میزان ۱۰ ماه از دوره کارورزی خود را مطابق این دستور العمل سپری کرده و در صورت پذیرفته شدن بتوانند تا تاریخ اول فروردین ماه ۱۴۰۴ شروع به دوره دستیاری کنند، این دسته از داوطلبان، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا ۱ به ۲ در سال ۱۴۰۴ نخواهند بود و در صورت تکمیل آموزش دستیاری در سال اول مجاز به شرکت در آزمون دو ارتقا همزمان ۱ به ۲ و ۲ به ۳ در سال ۱۴۰۵ خواهند بود.
همچنین تاکید می‌شود این دستیاران نیز در صورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط مجاز به شرکت در آزمون ارتقا گواهینامه خواهند بود.
 ممنوعیت شرکت افرادی که با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پزشکی پذیرفته شده‌اند
افرادی که پذیرش آنها در دوره پزشکی عمومی با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۳۹۲ بوده است مشمول برخورداری از این مصوبه نخواهند بود.