مواد طبیعی که به سلامت قلب کمک می‌کنند

متخصصانی که سال‌هاست درباره ترکیبات گیاهی تحقیق می‌کنند، اکنون بیش از هر زمانی بر اهمیت «پلی فنول‌ها» برای کمک به سلامت انسان‌ها تاکید دارند.

متخصصانی که سال‌هاست درباره ترکیبات گیاهی تحقیق می‌کنند، اکنون بیش از هر زمانی بر اهمیت «پلی فنول‌ها» برای کمک به سلامت انسان‌ها تاکید دارند.
به گزارش ایسنا، نتایج مطالعات نشان داده است خوردن غذاهایی که سرشار از این ماده شیمیایی طبیعی هستند، فواید متعددی برای سلامت دارد از سلامت قلب و متابولیک گرفته تا کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر.
تحقیقاتی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف بیشتر پلی‌فنول‌ها می‌تواند علائم پیری پوست و اندازه دور کمر را کاهش دهد.
پلی فنول‌ها از خانواده «فیتونوترینت‌ها» هستند؛ مواد شیمیایی طبیعی موجود در گیاهان که به محافظت از آنها در طبیعت از جمله در برابر تهدیداتی مانند حشرات و اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کنند. بنابراین خوردن آنها باعث می‌شود که این مواد شیمیایی در محافظت از بدن ما نیز نقش موثری ایفا کنند.
این ماده شیمیایی در غلظت‌های بالا در میوه‌ها و سبزیجات بسیار پررنگ مانند چغندر، شاه توت، زیتون سیاه، گوجه‌فرنگی بسیار قرمز همچنین در سبزی‌های بسیار تیره و برگ‌دار یافت می‌شود. بنابراین فیتونوترینت‌ها و از جمله پلی فنول‌ها علاوه بر محافظت از گیاه، برای آنها رنگدانه‌های قوی نیز فراهم می‌کنند.
همین موضوع درباره طعم‌های قوی نیز صادق است: روغن زیتون‌های دارای طعم قوی همچنین چای، قهوه و شکلات تلخ منابع عالی پلی فنول هستند.
البته گروه فیتونوترینت‌ها بسیار گسترده است؛ «اسید الاژیک» در گردو و «کاتچین» در چای در همین گروه قرار دارند.
گاه نیز یک گیاه دارای ترکیبی از فیتونوترینت‌ها است. مثلا در گوجه فرنگی ترکیبی از پلی فنول‌ها (فلاونوئیدها و فلاونون‌ها) و کاروتنوئیدها (لیکوپن، فیتوئن و بتا کاروتن) وجود دارد.
به گزارش یورونیوز، آزمایشات نشان داده است که همه این مواد کارهای متفاوتی برای سلامت بدن انجام می‌دهند.
«فدریکا آماتی»، متخصص تغذیه و پژوهشگر دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن می‌گوید: فلاوانول‌های موجود در کاکائو با کاهش خطر سکته مغزی و حمله قلبی مرتبط هستند. کاتچین موجود در چای سبز می‌تواند روی متابولیسم بدن، کاهش اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی شما تأثیر مثبت بگذارد.
«دانیل دل ریو»، استاد تغذیه در دانشگاه پارما در ایتالیا نیز می‌گوید: مطالعات متعدد نشان دادند که مصرف بیشتر پلی‌فنول‌های غذایی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن مرتبط است. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد کسانی که رژیم غذایی غنی از پلی فنول داشتند، ۴۶ درصد کمتر از افرادی که کمتر این ماده غذایی را می‌خوردند، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بودند.همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف پلی‌فنول‌ها باعث افزایش جریان خون به مغز و کاهش التهاب در بدن می‌شود؛ به همین دلیل این تصور وجود دارد که آنها پتانسیل مبارزه با بیماری‌های عصبی را دارند.