حضور ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور در رتبه‌بندی جهانی وبومتریکس

در نسخه بتای رتبه‌بندی وبومتریکس که در ژانویه ۲۰۲۵ منتشر شده، ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور حضور دارند.

حضور ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور در رتبه‌بندی جهانی وبومتریکس

در نسخه بتای رتبه‌بندی وبومتریکس که در ژانویه ۲۰۲۵ منتشر شده، ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور حضور دارند.
به گزارش مهر، نسخه بتای نتایج رتبه‌بندی وبومتریکس دانشگاه‌ها در ژانویه ۲۰۲۵ منتشر شد.
پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی  به انتشارات علمی و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدف‌های این نظام رتبه‌بندی است. این نظام رتبه‌بندی وب‌سایت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را براساس سه شاخص تأثیر (یا رؤیت‌پذیری)، دسترسی (یا شفافیت / باز بودن)، و سرآمدی (پژوهش) ارزیابی می‌کند.
آزمایشگاه «سایبرمتریکس» سالانه دو ویرایش از نظام «وبومتریکس» در ماه‌های ژانویه و ژوئیه منتشر می‌کند و هدف کلیدی از این رتبه‌بندی نه تنها رتبه‌بندی وبگاه‌ها بلکه بهبود انتشارات دانشگاه‌ها است.
در این رتبه‌بندی دو دانشگاه تهران (رتبه ۳۳۵) و دانشگاه علوم پزشکی تهران (رتبه ۴۶۸) رتبه زیر  ۵۰۰ را کسب کرده‌اند که با توجه به اهداف برنامه پنج‌ساله هفتم، کسب رتبه زیر ۵۰۰ اهمیت زیادی دارد.
در رتبه‌بندی اخیر، تعداد ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور حضور دارند که سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و مشهد به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کردند و در صدر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار گرفتند.
دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد، ام.آی.تی، آکسفورد، کالیفرنیا برکلی، کرنل، واشنگتن، کلمبیا، پنسیلوانیا و کمبریج ۱۰ دانشگاه برتر دنیا در نظام رتبه‌بندی وبومتریکس هستند.
در این نظام رتبه بندی، وب سایت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی براساس ۳ شاخص تعداد ارجاع یا لینک‌های برقرارشده از سایر سایت‌ها به سایت دانشگاه (شاخص Visibility) با وزن ۵۰ درصد، تعداد استنادات ۳۱۰ نویسنده پراستناد دانشگاه در گوگل اسکالر (شاخصOpenness /Transparency) با وزن ۱۰ درصد و تعداد مقالات کیفی دانشگاه قرارگرفته در بین ۱۰ درصد مقالات پراستناد موضوع مربوطه در سایت سکیمگو (شاخص Excellence/Scholar) با وزن ۴۰ درصد ارزیابی و رتبه‌بندی می‌شوند.