جهش صادرات ماهیان خاویاری از ایران به روسیه

در گامی مهم از توسعه آبزی‌پروری در جنوب کشور، ۶ تن فیل‌ماهی پرورشی از مزارع شهرستان رودان استان هرمزگان به کشور روسیه صادر شد.

جهش صادرات ماهیان خاویاری از ایران به روسیه

در گامی مهم از توسعه آبزی‌پروری در جنوب کشور، ۶ تن فیل‌ماهی پرورشی از مزارع شهرستان رودان استان هرمزگان به کشور روسیه صادر شد.
به گزارش تسنیم ؛ در گامی مهم از توسعه آبزی‌پروری در جنوب کشور، 6 تن فیل‌ماهی پرورشی از مزارع شهرستان رودان استان هرمزگان به کشور روسیه صادر شد.
این صادرات در ادامه‌ روند رشد صنعت پرورش ماهیان خاویاری در استان و در قالب توسعه دیپلماسی غذایی ایران، نقطه عطفی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های بومی منطقه است.
مسعود بارانی مدیرکل شیلات هرمزگان در این ارتباط گفت:عملیات برداشت و فروش 650 قطعه فیل‌ماهی با مجموع وزنی بالغ بر 9.8 تن از مزرعه پیشرفته "طوفان رنجبری" در رودان انجام شد که بخشی از این تولیدات، پس از فرآوری در کارخانه‌های شمال کشور، به مقصد روسیه صادر شده است.
به گفته بارانی، مزرعه یادشده با ظرفیت اسمی 50 تن، یکی از پیشرفته‌ترین مراکز پرورش ماهیان خاویاری در کشور به‌شمار می‌رود و به‌عنوان الگویی موفق در صنعت شیلات کشور مورد توجه نهادهای تخصصی قرار گرفته است.
 هرمزگان؛ از خلیج‌فارس تا خاویار
مدیرکل شیلات هرمزگان در ادامه تصریح کرد: تولید ماهیان خاویاری در استان از سال 95 با 350 قطعه فیل‌ماهی به‌صورت آزمایشی در حاجی‌آباد آغاز شد و امروز با گذشت هفت سال، این استان توانسته سالانه بیش از 25 تن فیل‌ماهی تولید کند.
وی با تأکید بر نقش مهم مزارع پرورش در شهرستان‌های رودان، حاجی‌آباد، میناب و بندرعباس افزود: شرایط اقلیمی مطلوب، منابع آبی قابل استفاده و دانش بومی، موجب رشد چشمگیر ماهیان خاویاری در هرمزگان شده است.
بارانی با اشاره به اهداف بلندمدت استان در حوزه آبزی‌پروری، مزایای پرورش ماهیان خاویاری در شهرهای غیرساحلی را چنین برشمرد: افزایش سهم پروتئین در سبد غذایی، امنیت غذایی، بهره‌وری از منابع آب شیرین، تنوع در گونه‌های پرورشی و کمک به معیشت جوامع روستایی از دستاوردهای اجرای این طرح در استان است.
 خاویار ایرانی؛ برند صادراتی نوین جنوب کشور
شایان ذکر است که این ماهیان پس از برداشت، به کارخانه فرآوری و عمل‌آوری در شهرک صنعتی بابلسر در استان مازندران منتقل شدند و پس از آماده‌سازی نهایی، به بازارهای بین‌المللی، به‌ویژه کشور روسیه صادر شدند.
استان هرمزگان که طی سال‌های اخیر به قطب آبزی‌پروری کشور تبدیل شده، با ورود به حوزه تخصصی پرورش ماهیان خاویاری، درصدد گسترش صادرات محصولات شیلاتی و توسعه برند صادراتی خود در بازارهای هدف است.