پیچش عطر گل محمدی در اقتصاد گیلان

پرورش گل محمدی یکی از محصولات اقتصادی استان گیلان است که در سال های اخیر کشت این نوع گل در استان رو به افزایش است.

پیچش عطر گل محمدی در اقتصاد گیلان

پرورش گل محمدی یکی از محصولات اقتصادی استان گیلان است که در سال های اخیر کشت این نوع گل در استان رو به افزایش است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  وقتی ماه اردیبهشت می آید در کوچه پس کوچه های گیلان عطر انواع گل ها می پیچد، گل محمدی یکی از محصولاتی است که استان گیلان به دلیل شرایط جغرافیایی و هوای معتدل به پرورش این گل می پردازد.‌
استان دارای شرایط آب و هوایی مناسب برای پرورش این نوع گیاه است، سالانه می توان اراضی کشاورزی زیر کشت گل محمدی را با توجه به شرایط جغرافیایی استان افزایش داد.
شهرستان‌های شفت، ارتفاعات رودسر، سیاهکل، املش و رودبار، تالش و آستارا از جمله مناطق مطلوب برای کشت گل محمدی است.
طبق گزارش های دریافتی ؛  سالانه  بالغ بر ۱۸۵ تن گل محمدی در ۱۲۱ هکتار با ارزش اقتصادی ۹۳ میلیارد ریال در گیلان برداشت
 می شود و پیش بینی می شود امسال این آمار رو به افزایش است.
گل محمدی از قدیمی‌ترین و مهمترین گونه‌های گل رز است که سه سال طول می‌کشد تا به مرحله گلدهی اقتصادی برسد و با توجه به زمین‌های مستعد و امکانات موجود در گیلان، امکان افزایش سالانه ۵۰ هکتار گلستان گل محمدی در این استان وجود دارد.
گیلان  بیش از ۲۵۰۰ خانوار تولید کننده گل محمدی دارد، در هر هکتار کشت گل محمدی برای سه نفر مستقیم و برای ۱۰ نفر غیرمستقیم شغل ایجاد می‌شود.
هرساله برای شکرانه برداشت این محصول اقتصادی و معطر استان جشنواره ای در یکی از شهرستان های استان که بیشترین تولید را دارد  برپا می شود.
محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک می‌باشد، که از آن‌ها در صنایع دارویی، عطرسازی، فراورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود. مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت مربا و در صنایع شیرینی‌سازی و تهیه بستنی نیز استفاده می‌شود.