۴۰ درصد میانسالان ایرانی گرفتار «ریفلاکس معده» هستند

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ریفلاکس معده اگرچه کشنده نیست، اما بسیار آزار دهنده است و حدود ۴۰ درصد جمعیت میانسال کشور به آن مبتلا هستند.

۴۰ درصد میانسالان ایرانی گرفتار  «ریفلاکس معده» هستند

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ریفلاکس معده اگرچه کشنده نیست، اما بسیار آزار دهنده است و حدود ۴۰ درصد جمعیت میانسال کشور به آن مبتلا هستند.
به گزارش مهر به نقل از وبدا، کامران باقری لنکرانی، با اشاره به روز جهانی سلامت گوارش و شعار امسال آن با عنوان «تغذیه برای شکفتن»، افزود: حدود ۴۵ درصد از بیماری‌های شدید گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب است.
وی گفت: هدف اصلی روز جهانی گوارش، صحبت با مردم درباره سلامت دستگاه گوارش آنها است؛ واقعیت این است که با فراهم کردن تغذیه مناسب، می‌توان بخش مهمی از بیماری‌های گوارشی از جمله بیماری‌های آزاردهنده‌ای مثل ریفلاکس «برگشت اسید معده به مری» و سرطان‌ها را پیشگیری کرد.
باقری لنکرانی تصریح کرد: بیماری ریفلاکس معده، اگرچه کشنده نیست، اما بسیار آزاردهنده است و حدود ۴۰ درصد جمعیت میانسال کشور به آن مبتلا هستند. از سوی دیگر می‌توان گفت بسیاری از سرطان‌های گوارشی نیز با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارند؛ تغذیه هوشمندانه و سالم، می‌تواند کیفیت زندگی را به نحو قابل توجهی بهبود ببخشد و از ابتلاء به سرطان‌های گوارشی پیشگیری کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر اهمیت بازگشت به مصرف تغذیه سنتی ایرانی تاکید و تصریح کرد: مصرف بیشتر فیبر که در سبزی‌ها و میوه‌ها یافت می‌شود و همیشه جایگاه بالایی در تغذیه ایرانی داشته است، می‌تواند به پیشگیری از سرطان‌های گوارشی کمک کند. افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی، می‌تواند تا ۴۰ درصد سرطان روده بزرگ را کاهش دهد؛ در مقابل، مصرف گوشت‌های فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس، می‌تواند ۱۸ درصد به شیوع سرطان روده بزرگ بیفزاید.
وی همچنین به فواید غذاهای کم‌چرب و آب‌پز در مقایسه با غذاهای پرچرب اشاره کرد و گفت: متأسفانه جایگاه سبزی‌ها و برخی میوه‌ها در سبد خانوار ایرانی در حال فراموش شدن است و در مقابل مصرف مواد فرآوری شده نظیر کنسرو، سوسیس، کالباس، نوشابه و غذاهای چرب رو به افزایش است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به بیماری کبد چرب اشاره کرد و گفت: عمده دلیل بروز این بیماری، سبک زندگی اشتباه از جمله تغذیه نامناسب و ورزش نکردن است؛ باور غلط رایج در مورد مصرف الکل وجود دارد که برخی گمان می‌کنند مصرف کم الکل، ضرری ندارد، اما مطالعات اخیر در مجلات علمی معتبر در سطح بین المللی نشان داده است که مصرف حتی مقادیر کم الکل برای کبد مضر و سرطان‌زا است.
وی، تشدید بیماری کبد چرب و افزایش ریسک ابتلاء به سرطان کبد در افراد چاق که مصرف الکل دارند را دارای شانس بالاتری ارزیابی کرد.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۹۰ درصد سرطان‌های گوارشی با بهبود تغذیه و سبک زندگی سالم قابل پیشگیری هستند و یا با تشخیص زودرس قابل درمان خواهند بود.