آنچه در طول روز می‌خورید بر کیفیت خواب شب تاثیر می‌گذارد

افزودن مواد خوراکی حاوی ترکیبات مغذی و مناسب به برنامه غذایی روزانه می‌تواند به راحت‌تر به خواب رفتن در ابتدای شب، خوب خوابیدن در طول شب و بیدار شدن با احساس شادابی بیشتر در اول صبح کمک کند.

افزودن مواد خوراکی حاوی ترکیبات مغذی و مناسب به برنامه غذایی روزانه می‌تواند به راحت‌تر به خواب رفتن در ابتدای شب، خوب خوابیدن در طول شب و بیدار شدن با احساس شادابی بیشتر در اول صبح کمک کند.
به گزارش ایسنا، شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از دکتر «ماری‌پیر سنت‌آنژ»، مدیر مرکز تحقیقات خواب و چرخه شبانه‌روزی بدن انسان، در دانشگاه کلمبیا در این باره می‌نویسد آنچه در طول روز می‌خورید، می‌تواند بر کیفیت خواب شبانه شما تاثیر بگذارد.
سنت‌آنژ در کتاب جدیدش با عنوان «بهتر بخور، بهتر بخواب: ۷۵ دستور غذایی و یک برنامه غذایی ۲۸ روزه برای کشف ارتباط تغذیه و خواب»، به این موضوع پرداخته و همچنین به پژوهش‌هایی که نشان می‌دهند برخی غذاها بر تولید ملاتونین، هورمون تنظیم خواب، تاثیر می‌گذارند و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشند.
ملاتونین هورمونی است که چرخه خواب و بیداری بدن را تنظیم می‌کند، اما تولید ملاتونین به تریپتوفان وابسته است؛ اسید آمینه‌ای که بدن نمی‌تواند به‌تنهایی تولید کند و باید از طریق مواد مغذی تامین شود.
در کتاب دکتر سنت‌آنژ تاکید می‌شود که بنابر تحقیقات مختلف، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مبتنی بر مواد غذایی کامل و طبیعی به‌طور کلی برای بهبود خواب مفید است. او توصیه می‌کند رژیم غذایی‌تان را با تمرکز بر منابع گیاهی (مانند میوه‌ها و سبزیجات) تنظیم کنید، اما در عین حال از غلات کامل، فیبر و منابع پروتئینی با چربی کم‌اشباع نیز بهره ببرید.
در این کتاب، از مواد غذایی مثل حبوبات، مغزها و دانه‌ها به‌عنوان منابع خوب تریپتوفان یاد شده است و توصیه می‌شود که در انتخاب کربوهیدرات‌ها نیز، به‌ سراغ گزینه‌های پرفیبر بروید و از کربوهیدرات‌های فراوری‌شده مانند کیک و بیسکوییت بپرهیزید.
مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ به سرپرستی سنت‌آنژ و همکارانش انجام شد، نشان داد رژیم غذایی مدیترانه‌ای که سرشار از چربی‌های سالم مانند ماهی و روغن زیتون است، با کاهش مشکل بی‌خوابی و افزایش مدت خواب در ارتباط است.
 بر اساس کتاب دکتر سنت‌آنژ، می‌توانید مواد مغذی و ویتامین‌های زیر را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید تا از مزایای آن‌ها برای خواب هم بهره‌مند شوید:
روی (زینک)، موجود در بادام و سبوس گندم
منیزیم، موجود در دانه چیا، بادام هندی و ماست
ویتامین ب، موجود در موز، نخود و ماهی تن
فولات، موجود در کلم بروکلی، عدس و اسفناج
سنت‌آنژ همچنین در کتابش می‌نویسد: دریافت مواد مغذی از یک رژیم غذایی متعادل معمولا سالم‌تر و ایمن‌تر از مکمل‌هاست. علاوه بر این، برای بدن جذب مواد مغذی از غذاها نسبت به استخراج آن‌ها از مکمل‌ها آسان‌تر است.
او توضیح می‌دهد که مکمل‌ها همیشه دُز مناسب یا شکل بهینه یک ماده مغذی را فراهم نمی‌کنند.از طرفی در بسیاری موارد، مواد مغذی زمانی بهترین عملکرد را دارند که با هم مصرف شوند، در حالی که مکمل‌ها معمولا فقط یک ماده منفرد را ارائه می‌دهند.