تریبون

۰

مدیر کل مدیریت بحران استان قزوين:
تهیه سند ملی کاهش خطر استان قزوین تا ۲ ماه آینده
قزوين-خردمند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: تدوین و تهیه سند ملی کاهش خطر استان به منظور ارایه آن به ستاد ملی پیشگیری تا ۲ ماه آینده در دستور کار این حوزه قرار گرفته است.
قدرت‌الله مهدیخانی  تصریح کرد: تدوین و تهیه سند ملی کاهش خطر استانی با محوریت ارایه اهداف، برنامه‌ها، اقدامات، الویت‌بندی حوادث و راهکارهای کاهش خطر مطرح و حایز اهمیت تشخیص داده شده است.
وی با بیان اینکه این سند پس از شناسایی علمی حوادثی که استان را تهدید می‌کند، اقدام به سناریو نویسی برای هریک از این خطرها می‌کند، تصریح کرد: برای انجام این کار، ضمن تفکیک هر موضوع، امکانات موجود استان و همچنین استان‌های همجوار سنجیده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا در صورت نیاز، نحوه چگونگی استفاده از آنها در مواقع بحرانی جهت مدیریت حادثه و کاهش خطرات احتمالی مطالعه و در این سند آورده می‌شود.
مهدیخانی یادآور شد: از ۴۱ حادثه شناسایی شده در جهان، ۳۳ نوع حادثه به وقوع پیوسته در کشور ما به ثبت رسیده که با شیوع ویروس کرونا، استان قزوین تاکنون ۲۶ مورد این حوادث را تاکنون تجربه کرده است.
وی ادامه داد: برای تدوین و تهیه این سند تمامی ۳۲ دستگاه عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان به صورت مستقیم و دایم و مابقی دستگاه‌ها به تناسب عضویت خود سهیم هستند و در قانون جدید نیز یکی از نمایندگان شهرستان‌ها، به عنوان ناظر در این ستاد حضور دارد.
به گفته این مسوول بحران، تمامی استان‌های کشور از جمله قزوین برای تهیه این سند ۲ ماه فرصت دارند تا با استفاده از تمامی ظرفیت و نیروهای خبره و نخبه خود این سند را تهیه و برای تصویب به ستاد ملی پیشگیری ارایه دهند.
مهدیخانی یادآور شد: مدیریت بحران استان قزوین پیش از این مطالعات خطرپذیری استان را در قالب طرح جامع اطلس بلایای طبیعی تهیه و در آن موضوعات بسیاری از حوادث رخ داده در منطقه را مورد مطالعه قرار داده است.
وی، موضوع انتقال تجربه و اشرافیت کامل مدیران کل بحران استان‌ها نسبت به حوادث مناطق خود را مهمترین ویژگی تهیه سند ملی کاهش خطر دانست و اظهار داشت: با وجود این سند، بدون شک هنگام وقوع
هر نوع حادثه مدیریت و هماهنگی کارها و امدادرسانی به مناطق برای مدیران بخش‌های مختلف سهل‌تر خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اضافه کرد: برای تدوین و تهیه سند ملی کاهش خطر از هفته آینده از نخبگان و آگاهان حوزه حوادث غیرمترقبه استان دعوت خواهیم کرد تا به دور از هر جریان فکری و سیاسی و تنها با نگاه جامع بینی ما را در انجام این وظیفه یاری کنند و البته از ظرفیت بخش خصوصی نیز در این زمینه بهره‌مند خواهیم شد.

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره):
جهش تولید با طرح‌های کارآفرینی برکت
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، طرح‌های اشتغال‌زایی این بنیاد علاوه بر ایجاد فرصت‌های کسب و کار در مناطق محروم، رونق تولید را نیز به دنبال داشته است.
به گزارش آفرينش به نقل از روابط عمومي اين بنياد؛ امیرحسین مدنی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد برکت در زمینه ایجاد اشتغال از طریق سرمایه‌گذاری، مشارکت و ارائه تسهیلات در حوزه‌های دام‌پروری، زنبورداری، پرورش جوجه یک‌روزه، فرش دست‌بافت و پوشاک افزود: طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در سال گذشته باعث ایجاد 16 هزار تن گوشت قرمز، 2500 تن گوشت سفید، یک‌هزار و 60 تن گوشت ماهی و میگو، 42 هزار تن شیر، 7 میلیون قطعه جوجه یک‌روزه، 804 تن عسل، 62 هزار مترمربع فرش دست‌بافت و یک میلیون و 410 هزار دست پوشاک شده است.
وی اظهار داشت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تا پایان سال 98 اقدام به ایجاد 356 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم از طریق اجرای 40 هزار و 622 طرح توانمندسازی اقتصادی با حجم کل سرمایه‌گذاری 95 هزار میلیارد ریالی نموده است.
مدیرعامل بنیاد برکت در تشریح این تعداد طرح اشتغال‌زایی گفت: 356 هزار فرصت شغلی ایجاد شده شامل 120 هزار شغل در بخش اجتماع‌محور، 230 هزار شغل در بخش بنگاه‌محور و 6 هزار شغل در بخش تسهیلات‌محور بوده است.
 فعالیت‌های گسترده بنیاد برکت برای اشتغال‌زایی در مناطق محروم
مدنی با تاکید بر فعالیت‌های گسترده بنیاد برکت برای اشتغال‌زایی در مناطق محروم تصریح کرد: بنیاد برکت برای سال 99 ایجاد 189 هزار شغل جدید را در بخش‌های حمایت از طرح‌های خانگی، اقتصادی کوچک و متوسط هدف‌گذاری کرده است.
وی ادامه داد: برای ایجاد 189 هزار شغل مذکور، 68 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است.مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به نام‌گذاری سال 99 به نام «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: راه‌اندازی طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد در سال 99 علاوه بر ایجاد فرصت‌های کسب و کار و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم، تولید محصولات حاصل از این مشاغل را با یک جهش چشم‌گیر مواجه خواهد ساخت. وی با بیان این‌که 31 استان کشور تحت پوشش فعالیت‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت قرار دارند عنوان کرد: 415 مجری و تسهیل‌گر بنیاد در 191 شهرستان و 8 هزار روستا مشغول به شناسایی و خدمات‌دهی به متقاضیان اشتغال هستند.  

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دماوند:
محوطه تاریخی نارنج قلعه روستای سربندان دماوند تعیین حریم شد
سربندان دماوند-امیرحسین صادقعلی
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دماوند گفت: محوطه تاریخی نارنج قلعه روستای سربندان که سال 1384 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود، تعیین حریم شد.
 به گزارش پایگاه خبری تارود، شهرام شریفی در گفت‌وگویی اظهار داشت: نارنج قلعه روستای سربندان از محوطه‌های دوران اسلامی است، گرچه این محوطه نام قلعه را بر خود دارد لکن تنها دو تپه تاریخی است که در شرق روستا واقع شده و اثری از قلعه بر فراز آن دیده نمی‌شود.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: بر روی این محوطه تاریخی تکه‌های سفال از دوران مختلف همچون صفوی به چشم می‌خورد که نشان از اهمیت این محوطه تاریخی دارد.