تریبون

۰

عبدالناصر همتی:
بانک مرکزی آماده اجرای سیاست «هدف‌گذاری تورم» است
رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: ریشه تورم بالا به عنوان گروه اصلی اقتصاد کشور سلطه سیاست‌های مالی و پولی کردن کسری بودجه و سیاست‌های انبساطی پولی بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشت اینستاگرامی صفحه خود نوشت: چند نکته در خصوص هدف‌گذاری تورم دارم.
۱- ریشه تورم بالا به عنوان گروه اصلی اقتصاد کشور در طول چند دهه گذشته، سلطه سیاست‌های مالی و پولی نمودن کسری بودجه و اتکای مستمر بر سیاست‌های انبساطی پولی برای رشد اقتصادی بوده است.
۲- در دوره‌های فراوانی منابع ارزی، دولت‌ها به انبساط بودجه مبتنی
بر منابع ارزی و سرکوب تورم، با دخالت در بازار ارز و افزایش عرضه به کمک واردات روی آورده‌اند و در مواقع افت قیمت‌های ارزی به روش‌های مستقیم و غیرمستقیم به منابع بانکی متوسل شده‌اند. اینگونه روش‌ها نه تنها پایدار نبوده، بلکه مشکلات بسیار زیادی از جمله تحلیل منابع ارزی و تضعیف تولید ملی و نوسانات شدید چرخه‌های تجاری را به دنبال داشته است.
۳- پس از تغییر در سیاست‌های ارزی، پولی و مالی کشور به همراه انباشت منابع لازم برای ادامه سیاست کنترل و ثبات‌سازی در بازار ارز که از ۲ سال پیش آغاز شده است و با طراحی و توسعه ابزارهای عملیاتی کردن، سیاست‌های جدید پولی امروز بانک مرکزی آماده است که سیاست هدف‌گذاری تورم را به اجرا بگذارد.
۴- در قالب این سیاست قطب‌نمای اصلی سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی، تورم هدف خواهد بود و برای رسیدن به آن از ابزار مدیریت نرخ سود در بازار باز استفاده خواهد شد. همانگونه که قبلاً گفته بودم نرخ سود سیاستی کوتاه مدت در دالان نرخ سود بازار باز، یک هدف میانی برای تحقق هدف خواهد بود.
۵- موفقیت و اثربخشی این سیاست در گرو اقدام دولت در انتشار هرچه سریع‌تر اوراق بدهی برای جبران کسری بودجه جهت سیکلی کردن بودجه و البته تلاش بیشتر برای کاهش کسری بودجه است.

درخواست بازنشستگی غیرحضوری شد
در راستای کاهش مراجعات غیرضروری، افزایش رضایتمندی مخاطبین و همکاران و توسعه خدمات غیرحضوری به بیمه‌شدگان، امکان ارائه درخواست بازنشستگی عادی در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی فراهم شد.
 به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، از بیست و یکم اردیبهشت سال جاری، امکان ارائه درخواست بازنشستگی عادی، در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی eservices.tamin.ir ایجاد شده و بیمه‌شدگان می‌توانند با ورود به سامانه با کد کاربری و رمز عبور مختص خودشان و از طریق گزینه درخواست بازنشستگی، نسبت به تکمیل اطلاعات و ارسال درخواست اقدام کنند.
چنانچه درخواست بازنشستگی خارج از وقت اداری یا ایام تعطیل توسط بیمه‌شده ارسال شود، ثبت درخواست در سیستم شعبه تامین اجتماعی، در اولین روز کاری بعدی صورت می‌گیرد. از بیمه‌شدگان محترم درخواست می‌شود پس از ثبت درخواست بازنشستگی غیرحضوری تا اطلاع ثانوی به شعبه تامین اجتماعی مراجعه نکنند. به محض اعلام سابقه از سوی واحد نامنویسی و حساب‌های انفرادی، مراحل بعدی انجام فرایند بازنشستگی، به متقاضی اطلاع‌رسانی می‌شود.بدیهی‌است اخذ و کنترل اصل شناسنامه بیمه‌شده و امضای فرم درخواست بازنشستگی به منظور احراز هویت وی در اولین مراجعه الزامی است.

​شریعتمداری خبر داد؛
مذاکره برای ساخت ۴۰۰۰ خانه ویژه خانواده‌های دارای دو معلول
وزیر رفاه، گفت: پیرو یادداشت تفاهمی که قبلا امضا شده بود مقدمات مذاکره برای ساخت ۴ هزار واحد مسکونی برای خانواده‌های دارای دو معلول با کمک بنیاد مستضعفان صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد با ساخت ۴ هزار واحد جدید با کمک و تعهد بنیاد مستضعفان خانواده‌های دارای دو معلول و بیشتر صاحب خانه شوند.
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شریعتمداری افزود: از ابتدای فعالیت بهزیستی تاکنون ۱۲۳ هزار واحد مسکونی برای مددجویان ساخته شده است.

بازار میان‌روزی برق راه‌اندازی می‌شود
بازار "میان‌روزی برق" از تیرماه امسال به صورت آزمایشی و از دی‌ماه به صورت رسمی، برای اولین بار از سوی معاونت‌های بازار برق و راهبری شرکت مدیریت شبکه برق ایران آغاز به‌کار می‌کند.
به‌گزارش ایلنا از وزارت نیرو، از آنجایی که مدیریت لحظه‌ای مبادلات توان با درنظر گرفتن بهره‌وری اقتصادی، نیازمند ایجاد رقابت در بازه‌های زمانی نزدیک‌تر به زمان بهره‌برداری است، ایجاد بازار میان‌روزی گامی موثر در بهره‌برداری اقتصادی از شبکه برق کشور به‌شمار می‌آید.
بر اساس این گزارش، با توجه به این موضوع که انرژی تولیدی نیروگاه‌ها در مقیاس‌های بزرگ قابل ذخیره سازی نیست، بنابراین در حوادث مختلف شبکه مانند خروج واحدهای نیروگاه یا خطوط انتقال و یا تغییرات در مصرف برق، باید در فواصل مناسب برنامه‌ریزی تولید نیروگاه‌ها تغییر یابد تا بتوان با اقتصادی‌ترین شکل ممکن از سیستم قدرت بهره‌برداری کرد. به همین منظور و مطابق با تجربه‌های جهانی در خصوص راه‌اندازی بازارهای نزدیک به زمان بهره‌برداری، در فاز اول بازار میان‌روزی طراحی شده که به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد.
از مهمترین مزایای این بازار می‌توان به مواردی چون؛ ایجاد آرایش تولید با حداکثر قابلیت اطمینان ممکن با توجه به نزدیک بودن به زمان بهره‌برداری (خروج واحد، حادثه در شبکه، بروزرسانی سوخت و ...)، پوشش عدم قطعیت‌های موجود در بهره‌برداری شبکه و افزایش امنیت سیستم با در نظرگرفتن آرایش تولید بروزرسانی شده اشاره کرد. همچنین ایجاد رقابت بیشتر و حداکثرسازی رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن سود تولید کننده و مصرف کننده و کاهش هزینه‌های بازار ناشی از بهره‌برداری از نیروگاه‌هایی که در بازار روز پیش سلب فرصت شده‌اند نیز جزو مزایای اقتصادی این بازار است.