بهینه‌سازی مصرف گاز ضرورت است، پارس جنوبی دیگری نداریم

زنگنه:

بهینه‌سازی مصرف گاز ضرورت است، پارس جنوبی دیگری نداریم

بهینه‌سازی مصرف گاز ضرورت است، پارس جنوبی دیگری نداریم

وزیر نفت با اشاره به پوشش ۹۵.۱ درصدی جمعیت کشور از نعمت گاز طبیعی تاکید کرد: بدون اجرای طرح‌های بهینه‌سازی به‌ویژه در نیروگاه حرارتی نمی‌توانیم در آینده تراز بین تولید و مصرف گاز را حفظ کنیم زیرا ما پارس جنوبی دیگری نداریم.
به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت اظهار کرد: وزارت نفت با اتکا به افزایش ۲.۵ برابری برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی از سال ۹۲ تاکنون و مجموعه اقدام‌های انجام شده در زمینه توسعه شبکه انتقال و گازطبیعی موفق شد تعداد روستاهای بهره‌مند از نعمت گاز طبیعی را از ۱۴ هزار در سال ۹۲ به نزدیک ۳۵ هزار روستا در سال ۹۹ که معادل ۲.۵ برابر است، برساند.
وی با بیان اینکه با اقدام‌های انجام شده پوشش گازرسانی کل کشور اکنون به ۹۵.۱ درصد رسیده که رقمی بی‌نظیر در دنیاست، یادآور شد: در سال ۹۲ به‌منظور انتخاب روشی بهینه برای تامین انرژی مورد نیاز شهرها و روستای محروم از گاز یک مشاور دانشگاهی انتخاب شد و گزینه‌هایی مختلف شامل استفاده از برق در این مناطق، انرژی‌های نو، گاز مایع به‌صورت شبکه، سی‌ان‌جی محلی، ال‌ان‌جی محلی و ادامه وضع کنونی بررسی شد.
وزیر نفت در تبیین این مطالعه دانشگاهی توضیح داد: خروجی این مطالعه این نتیجه را به ما داد که  از میان گزینه‌های مختلف تامین انرژی تا هزینه معادل ۲ هزار دلار برای هر مشترک، گازرسانی اقتصادی‌تر است بنابراین گازرسانی با خط لوله به شهرها و روستاها به‌عنوان گزینه بهینه و برتر در دستور کار قرار گرفت، همه این گزینه‌ها در سال ۹۲ و پیش از اینکه هیچ اقدامی شده باشد بررسی شده است.
 تدوین سند گازرسانی دولت تدبیر و امید
زنگنه با اشاره به اینکه تاکنون به بیش از ۲۰ هزار روستا با بیش از یک میلیون و ۷۷۰ هزار خانوار و ۱۹۴ شهر با نزدیک ۶۵۰ هزار خانوار گازرسانی شده است، افزود: هم‌اکنون  ۹۸.۴ درصد جمعیت شهری و ۸۴.۶ جمعیت روستایی و در مجموع بیش از ۹۵ درصد کل جمعیت کل کشور از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند این در حالی است که سال ۹۲ جمعیت شهری ۹۵ درصد و جمعیت روستایی ۵۴ درصد و در مجموع ۸۵ درصد زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار داشتند.
وی تصریح کرد: جزئیات کامل گازرسانی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در استان‌های مختلف کشور در قالب سندی، تدوین و در اختیار (رئیس جمهوری) قرار گرفته که سند مهمی است، این سند در اختیار مردم هم گذاشته می‌شود.
وزیر نفت با بیان اینکه در کنار فعالیت‌ها برای احداث شبکه توزیع گاز شهری و روستایی از سال ۹۲ تاکنون، اقدام‌های زیادی برای جلوگیری از حبس گاز در منطقه پارس جنوبی و ایجاد زیرساخت گازرسانی به مناطق کم برخوردار انجام شد، گفت: افزودن
 ۸۴ واحد توربوکمپرسور جدید به شبکه انتقال گاز کشور و احداث بیش از ۵ هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز از جمله خطوط لوله ششم و نهم سراسری از جمله این اقدام‌هاست که با انجام آن امکان افزایش
 ۹۰ درصدی صادرات گاز هم فراهم شد.