دستگاه‌ها برای تحقق ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تلاش کنند

جهانگیری در جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور:

معاون اول رییس جمهوری بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد را دغدغه ملی توصیف کرد و گفت: تلاش همه دستگاه‌های اجرایی برای تحقق هدف‌گذاری ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال جاری ضروری است.

دستگاه‌ها برای تحقق ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تلاش کنند

معاون اول رییس جمهوری بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد را دغدغه ملی توصیف کرد و گفت: تلاش همه دستگاه‌های اجرایی برای تحقق هدف‌گذاری ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال جاری ضروری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» در نهمین جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با تاکید بر اینکه در سال جاری موضوعی مهمتر از توسعه صادرات غیرنفتی برای اقتصاد کشور وجود ندارد، گفت: توسعه صادرات غیرنفتی امسال برای کشور از هر امر دیگری واجب تر است و همه دستگاه‌های مرتبط با امر صادرات باید برای تحقق هدف‌گذاری
۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی برای سال ۹۹ بسیج
شوند.
جهانگیری افزود: اگر به دنبال جهش تولید، حفاظت از اشتغال موجود و تأمین ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه تولید هستیم، باید توسعه صادرات غیرنفتی را در اولویت نخست برنامه‌های خود قرار دهیم و دستگاه‌های اجرایی نیز باید بدانند که اصلی‌ترین و مهمترین وظیفه آنها در سال جاری این است که موانع را از پیش روی توسعه صادرات غیرنفتی
 بردارند.
 صادرات غیرنفتی مهمترین پیشران اقتصادی کشور است
جهانگیری از صادرات غیرنفتی به عنوان مهمترین پیشران اقتصادی کشور یاد کرد و افزود: اگر توسعه صادرات غیرنفتی محقق شود بخش تولید، اشتغال و تأمین ارز را به دنبال خود به حرکت وامیدارد و بسیاری از مشکلات را برطرف می کند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به برخی مشکلات و موانع نظیر تحریم‌ها و شرایط کرونایی تصریح کرد: اگرچه با مشکلات و موانع پیچیده روبه‌رو هستیم، اما از ظرفیت‌های گسترده و توان مدیریتی بالا در کشور برخوردار هستیم و قادر خواهیم بود با اتکا به این ظرفیت‌ها مشکلات و موانع پیش رو را برطرف کنیم.
وی با تأکید بر اینکه نباید توانمندی و ظرفیت‌های کشور را دست کم بگیریم، تصریح کرد: نباید تسلیم مشکلات و سختی‌ها شویم و باید با جدیت برای حل مسائل و مشکلات کشور تلاش کنیم تا بتوانیم با سربلندی از این مقطع دشوار عبور کنیم.
جهانگیری افزود: تجربه دوران شیوع کرونا نشان داد که کشور از ظرفیت‌های ویژه ای در بخش‌های مختلف از جمله در حوزه دانش بنیان برخوردار است زیرا فعالان عرصه دانش‌بنیان توانستند ظرف ۴ ماه علاوه بر تأمین نیازهای داخلی به تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی، تولید این کالاها را به نقطه ای برسانند که امروز آمادگی صادرات به کشورهای دیگر را نیز دارند.
معاون اول رییس جمهوری ممنوع کردن صادرات غیرنفتی را بزرگترین ضربه به صادرات کشور دانست و گفت: پیدا کردن بازار صادراتی کار آسانی نیست و یک صادرکننده باید سال‌ها دوندگی داشته باشد تا بتواند بازار صادراتی پیدا کند و اگر هر یک از بازارهای صادرات کشور از دست برود، به سختی می‌توان این کمبود را جبران کرد. در مواقعی که نیاز به اعمال محدودیت در صادرات وجود دارد نیز باید از طریق تعرفه و عوارض این محدودیت را اعمال کرد.