وزیر نفت خبر داد: راه‌اندازی سامانه مبادله ارزی به پشتوانه صنعت پتروشیمی

وزیر نفت ضمن بیان اینکه در ۱۷ ماه اخیر بیش از ۲۰۰ قلم کالای راهبردی صنعت نفت کشور ازسوی شرکت‌های دانش‌بنیان همکار وزارت نفت داخلی‌سازی شده است، اظهار کرد: بانک مرکزی به‌تازگی به پشتوانه صنعت پتروشیمی سامانه مبادله ارزی خود را راه‌اندازی کرده است.

وزیر نفت خبر داد: راه‌اندازی سامانه مبادله ارزی به پشتوانه صنعت پتروشیمی

 


وزیر نفت ضمن بیان اینکه در ۱۷ ماه اخیر بیش از ۲۰۰ قلم کالای راهبردی صنعت نفت کشور ازسوی شرکت‌های دانش‌بنیان همکار وزارت نفت داخلی‌سازی شده است، اظهار کرد: بانک مرکزی به‌تازگی به پشتوانه صنعت پتروشیمی سامانه مبادله ارزی خود را راه‌اندازی کرده است.
به گزارش شانا، جواد اوجی در نشستی مشترک با رئیس و مدیران دیوان محاسبات کشور ضمن یادآوری اینکه وزارت نفت در زمان ریاست آقای بذرباش، رئیس پیشین دیوان محاسبات کشور همکاری مطلوبی با این نهاد نظارتی داشته است، اظهار کرد: چنین نشست‌هایی سبب ایجاد همکاری و  همدلی بیشتر بین دو دستگاه اجرایی و نظارتی کشور می‌شود.
وی افزود: طی ۳۳ سال خدمت در صنعت نفت و دیگر بخش‌های دولتی می‌توانم بگویم بی‌شک با شرایطی به سختی شرایط کنونی به لحاظ تحریم‌های بین‌المللی روبه‌رو نبوده‌ایم، شرایط امروز وزارت نفت حتی از زمان اعمال تحریم‌های به قول ترامپ ملعون «فلج کننده» سال ۹۷ نیز سخت‌تر است؛ از این رو همکاران من در وزارت نفت در همه بخش‌ها با تأمین ارز و انرژی در خط مقدم جنگی تمام‌عیار اقتصادی قرار دارند.
وزیر نفت با یادآوری اینکه در آغاز به‌کار دولت سیزدهم به‌واسطه تحریم‌ها فروش نفت ایران در سطحی پایین قرار داشت و در بعضی ماه‌های پس از سال ۹۷ به رقمی ناچیز رسیده بود، تصریح کرد: همکاران من با توکل به خدا و کار جهادی با بازاریابی و دور زدن تحریم‌ها امروز فروش نفت را به بالاترین رقم نسبت به سال ۹۷ رسانده‌اند.
اوجی با اشاره به وصول مطالبات ارز حاصل از صادرات نفت و گاز کشور طی ماه‌های اخیر گفت: بر اساس آمارهای بانک مرکزی خوشبختانه وزارت نفت به همه تعهدهای تأمین ارزی خود عمل کرده است و بر اساس پیش‌بینی‌هاف امسال نیز با روند کنونی فروش نفت به همه تعهدهای ارزی خود عمل می‌کنیم.
 میعانات گازی ذخیره شده روی آب به یک سوم رسید
وی با اشاره به وجود ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی ذخیره شده روی آب در ابتدای آغاز به‌کار دولت سیزدهم بیان کرد: با دیپلماسی فعال همکارانم و بازاریابی‌های انجام شده در سراسر دنیا امروز این مقدار به سطحی پایین‌تر از رقم پیشین رسیده، در همین حال تولید میعانات گازی کشور به‌واسطه تولید حداکثری گاز از پارس جنوبی در مجموع به روزانه بیش از ۸۵۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر نفت با بیان اینکه با مدیریت در بحث تولید و تقاضا در کشور پارسال هیچ گونه قطعی برق و گاز در زمستان نداشتیم، تصریح کرد: امسال با وجود سرمای کم‌سابقه و پایدار در کشور، از ۲۷ میلیون مشترک گاز تنها به‌دلیل قطع گاز وارداتی از ترکمنستان آن هم فقط برای چند روز گاز ۱۷ هزار مشترک در شهرستان تربت‌جام با محدودیت‌هایی روبه‌رو بود که بلافاصله هم مشکل برطرف شد.
اوجی با تأکید بر اینکه دشمنان برنامه‌های خطرناکی برای زمستان امسال طراحی و برای این کار سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی نیز کرده بود اما با تلاش همکارانم در وزارت نفت آنها نتوانست به اهداف شوم خود دست یابند، گفت: همکارانم با کار جهادی  توانتسند امسال با مجموعه اقدام‌های خود ناترازی ۲۴۰ میلیون مترمکعبی گاز در بخش تولید و تقاضا را مدیریت کنند.
وی اظهار کرد: متأسفانه به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری طی سال‌های اخیر در بخش‌های بالادست صنعت نفت ناترازی گاز در کشور سال به سال در حال افزایش است، اما افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف می‌تواند تأثیری زیاد در روند شدت مصرف گاز در کشور داشته باشد.
وزیر نفت ادامه داد: با توجه به وجود ناترازی در تولید و تقاضا در حوزه فرآورده‌های نفتی، از پارسال تاکنون همکاران من اقدام‌های زیادی را برای تأمین امنیت انرژی در حوزه حمل‌ونقل انجام داده‌اند، در چند سال اخیر متأسفانه واحدهای پالایشی نو در کشور ساخته نشده است؛ در حالی که روز به روز شاهد افزایش مصرف در کشور هستیم.
 چرخ تولید گاز ایران یک ساعت هم متوقف نشد
اوجی افزود: با ابتکارهایی در ۱۶ ماه اخیر بیش از ۲۰ میلیون لیتر به ظرفیت پالایش نفت کشور و روزانه ۱۷ میلیون مترمکعب به تولید پالایشگاه‌های گازی کشور افزوده شده است، امسال در اوج مصرف بدون آن که حتی یک ساعت چرخ تولید در پالایشگاه‌های گازی کشور متوقف شود، روزانه بیش از ۸۵۰ میلیون مترمکعب تولید گاز شیرین داشته‌ایم.
وی گفت: امسال در پروژه‌های نیمه‌تمام صنعت نفت سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی شده است که تا پایان امسال بخشی از این پروژه‌ها به ارزش ۱۴ میلیارد دلار به بهره‌برداری می‌رسد.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه مهمترین فاز پارس جنوبی طرح توسعه فاز ۱۱ این میدان گازی مشترک است که طی ۲۰ سال اخیر تنها روی کاغذ برای آن تصمیم‌گیری شد، ادامه داد: بلافاصله پس از آغاز به‌کار در دولت سیزدهم با پذیرش ریسک کاری پیچیده و انجام نشده، اقدام‌های لازم برای جابه‌جایی سکوی C  ۱۲ به موقعیت B ۱۱ انجام شد، پیشبینی می شود تا اوایل سال آینده این فاز به بهره‌برداری برسد.
 بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی با حضور رئیس‌جمهوری
اوجی اظهار کرد: هفته آینده با حضور رئیس‌جمهوری آخرین پالایشگاه پارس‌جنوبی (پالایشگاه فاز ۱۴ با ظرفیت تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز) به‌طور رسمی به بهره‌برداری می‌رسد، هم‌اکنون با توجه به وجود ظرفیت خالی در پالایشگاه‌های گازی کشور برنامه دیگری برای ساخت پالایشگاه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نداریم.
وی گفت: در مجموع از نظر وصول مطالبات نفت و گاز در ۱۱ ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال
۴۰ درصد افزایش داشته‌ایم.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنانش به تفاهم‌نامه همکاری ۴۰ میلیارد دلاری با شرکت‌های روس اشاره و تصریح کرد: هم‌اکنون ۴.۵ میلیارد دلار با این شرکت‌ها قرارداد امضا شده است که بعضی از  این پروژه‌ها ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
اوجی گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه در بخش گاز ۸۰ میلیارد دلار و در بخش نفت ۸۹ میلیارد دلار به سرمایه‌گذاری نیاز داریم، هم‌اکنون برای جذب این  سرمایه‌ها منتظر برجام نمانده‌ایم و تلاش کرده‌ایم از منابع داخلی استفاده کنیم، در این زمینه پروژه‌های پتروپالایشی سردار سلیمانی و مکران مروارید خلیج‌فارس به ظرفیت پالایش روزانه ۶۰۰ هزار بشکه و توسعه میدان نفتی آزادگان را با همکاری هلدینگ‌ها و بانک‌های بزرگ کشور پیش می‌بریم.