مشارکت عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در طرح رصد دارت ناسا

عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان به همراه دانش‌آموخته این دانشگاه، در رصدهای پروژه بین‌المللی دارت ناسا شرکت کردند و یافته‌های این گروه تحقیقاتی در مجله معتبر نیچر منتشر شد.

عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان به همراه دانش‌آموخته این دانشگاه، در رصدهای پروژه بین‌المللی دارت ناسا شرکت کردند و یافته‌های این گروه تحقیقاتی در مجله معتبر نیچر منتشر شد.
به گزارش مهر به نقل از دانشگاه صنعتی اصفهان، صدیقه سجادیان در مورد پروژه دارت گفت: این پروژه توسط ناسا طراحی شده است که با استفاده از یک ماهواره فضایی به نام دارت، به یک جسم سماوی ضربه بزند و مسیر و سرعت آن را تغییر دهد.
این اخترشناس ایرانی با بیان اینکه در تاریخ ۲۶ سپتامبر۲۰۲۲ ماهواره دارت یک ضربه به سیارک دیمورفوس زده است خاطر نشان کرد:این سیارک نیز حول یک سیارک بزرگتر به نام ددیموس می‌چرخد.
نتایج تحقیقات نشان داد که دوره مداری دیمورفوس به دلیل این ضربه تغییر کرده است و این تغییرات با استفاده از نورسنجی دقیق قابل اندازه‌گیری هستند. از آنجایی که دوتایی ددیموس-دیمورفوس یک دوتایی گرفتی هستند با نورسنجی عمیق از سیارک میزبان می‌توان تغییر در سرعت و مدار دیمورفوس را اندازه گرفت.
گفتنی است، در این پروژه، صدیقه سجادیان، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان و الهه خالویی، دانش‌آموخته این دانشگاه، عضو گروه بین‌المللی مایندستپ بودند و به عنوان نمایندگان ایرانی این پروژه، قسمتی از رصدهای مربوطه را با تلسکوپ ۱.۵ متری دانمارک انجام داده‌اند. این رصدها در طول فصل رصدی ۲۰۲۲ انجام شده است.
نتایج این پروژه، که در مجله معتبر بین‌المللی نیچر منتشر شده است، نشان داد که پروژه دارت با موفقیت انجام شده است و این نتایج می‌تواند برای تحقیقات آینده در زمینه فیزیک و علوم فضایی بسیار مفید باشد.
شایان ذکر است، سجادیان استادیار گروه اختر فیزیک و نجوم دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان،عضو فعال گروه مایندستپ و نماینده ایرانی در این پروژه رصدی است که پیش از این نیز در کشف سیاه‌چاله‌ای منفرد در کهکشان راه‌شیری مشارکت فعالانه داشته است.
لینک مقاله:
 https://www.nature.com/articles/s۴۱۵۸۶-۰۲۳-۰۵۸۰۵-۲
لینک پروژه دارت: https://dart.jhuapl.edu/Mission