تصمیم‌گیری برای نرخ خوراک پتروشیمی‌ها؛ امروز در دولت

خاندوزی اعلام کرد؛

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:امروز در مورد نرخ خوراک پتروشیمی تصمیم‌گیری خواهد شد، ما پیشنهاد دادیم که فرمول نرخ خوراک حداقل ۳ یا ۵ ساله ثابت باشد.

تصمیم‌گیری برای نرخ خوراک پتروشیمی‌ها؛ امروز در دولت

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:امروز در مورد نرخ خوراک پتروشیمی تصمیم‌گیری خواهد شد، ما پیشنهاد دادیم که فرمول نرخ خوراک حداقل ۳ یا ۵ ساله ثابت باشد.
به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه نرخ بیکاری فصل بهار به ۸.۲ درصد نسبت به بهار سال گذشته کاهش یافته، اظهار کرد: کاهش نرخ بیکاری با وجود افزایش جمعیت فعال کشور رقم خورده است.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه کاهش نرخ بیکاری ناشی از رونق تولید است، گفت: ورود حوزه تولید به رونق و چشم انداز مثبت پیش روی فعالان اقتصادی خود را در کاهش نرخ بیکاری خرداد نشان داده است. در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته حدود ۷۲۸ هزار نفر به جمعیت شاغلین کشور افزوده شده است.
کاهش نرخ بیکاری در ۲۵ استان
خاندوزی ادامه داد: کاهش نرخ بیکاری در بهار امسال همزمان با بالارفتن جمعیت فعال و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بود. نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور کاهش پیدا کرده و در ۲۴ استان تک رقمی شده است.
وی یادآور شد: اگر نرخ بیکاری کاهش پیدا کند و نرخ مشارکت اقتصادی افزایش پیدا کند، نشان دهنده کاهش حقیقی بیکاری و افزایش اشتغال است.نرخ بیکاری جوانان کشور، یعنی بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال از ۲۴ درصد به ۲۱.۶ درصد کاهش پیدا کرده و نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان نیز با کاهش ۱.۱ درصد به ۱۲.۱ درصد رسیده است.
 نگاه مثبت به چشم انداز اقتصادی کشور
وی افزود: در زمینه تجارت خارجی کشور یکی از مهمترین اتفاقات در سفر رئیس جمهوری به آفریقا توجه به بازارهایی بود که ۱۱ سالی با غفلت مواجه شده بود و الان درهای این بازار به روی بازرگانان ایرانی باز شده است.
 وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به تاثیرات سفر رئیس‌جمهوری به آفریقا اظهار کرد: اندازه بازار آفریقا حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار است که سهم ایران در پایان دولت دوازدهم فقط ۶۰۰ میلیون دلار بود اما با اقدامات دولت سیزدهم این عدد در سال اول دولت با افزایش ۲ برابری به ۱.۲ میلیارد دلار رسید. فرانسه ۲۷ برابر، امریکا ۴۰ برابر، چین ۱۵۰ برابر، ترکیه ۱۹ برابر، هند ۴۰ برابر و برزیل ۱۲ برابر ایران به آفریقا صادرات دارند.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به نگاه مثبت فعالان اقتصادی به چشم انداز اقتصاد کشور، گفت: شاخص شامخ یکی از شاخص‌هایی است که هم وضعیت بنگاه‌ها و هم چشم‌اندازی برای آینده را نشان می‌دهد. مقدار این عدد در خرداد ماه برای کل اقتصاد عدد ۵۳.۲۸ بود که هم‌چنان بالای ۵۰ است و به معنای حضور اقتصاد در منطقه رونق است. شامخ صنعت نیز در خردادماه عدد ۵۵.۳۰ را ثبت کرده است.
خاندوزی با بیان اینکه شاهد تداوم رشد تولید شرکت‌های بزرگ در خردادماه بودیم، یادآور شد: شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بزرگ در خردادماه امسال نسبت به خرداد سال گذشته ۲.۱ درصد رشد را نشان می‌دهد. از ۱۳ صنعت منتخب این شاخص، ۱۲ صنعت نسبت به خرداد سال گذشته رشد مثبت داشتند. در ماشین آلات و تجهیزات در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته ۱۰.۵ درصد رشد را شاهد هستیم.
 توافقات با چین وارد فاز اجرایی می‌شود

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه توافقات با چین وارد فاز اجرایی می‌شود، تاکید کرد: سفر اخیر هیات ایرانی به منظور عملیاتی‌شدن توافقات انجام شده در سفر رئیس‌جمهوری به چین بود. در کمیسیون درباره پروژه‌هایی که باید بعد از سفر رئیس‌جمهوری مورد توافق دو طرف قرار می‌گرفت، توافق و مقرر شد از ماه آینده هر کدام از این پروژه‌ها اجرایی و عملیاتی شوند.
خاندوزی با اشاره به اینکه نتایج اقدامات دولت در برخورد با سفته‌بازان نمایان شده است، تأکید کرد: اقداماتی که دولت در سه ماه گذشته برای مقابله با سفته‌بازی در بازارهای دارایی انجام داد، رفته‌رفته آثار خود را نشان خواهد داد.
تصمیم‌گیری برای نرخ خوراک پتروشیمی در جلسه اضطراری کمیسیون اقتصادی دولت
وزیر اقتصاد گفت:امروز در مورد نرخ خوراک پتروشیمی تصمیم‌گیری خواهد شد. به غیر از وزارت‌خانه نفت، چند وزارت‌خانه دیگر هم به علت داشتن پتروشیمی‌های بزرگ در مسئله نرخ خوراک صاحب نظر هستند.
وی در ادامه گفت: با تعیین یک عدد ثابت برای دوره طولانی مدت برای قیمت خوراک موافق نیستیم.باید برای نرخ خوراک فرمولی تعیین شود که متناسب با بازارهای جهانی و داخلی و متغیرهای دیگر تغییر کند. پیشنهاد دادیم فرمول نرخ خوراک حداقل
 ۳ یا ۵ ساله ثابت باشد.معتقدیم باید تصمیمات اقتصادی با ثبات اتخاذ شود تا اقتصاد پیش‌بینی پذیر شود و فعالان اقتصادی بتوانند برنامه‌ریزی‌های بلند مدت داشته باشند.
خاندوزی با اشاره به  تصمیمات جدید دولت برای تقویت تسهیلات اشتغالزایی، گفت: برای اولین بار به منظور بهره‌مندی استان‌ها از تسهیلات اشتغال زایی - تبصره ۱۸ - برای تمام استان‌ها حساب‌ افتتاح شد. امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل بودجه به اشتغال حمایتی تخصیص پیدا می‌کند.
 بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای اشتغالزایی عادی بنگاه‌ها اختصاص می‌یابد.