مدیریت در راستای بهینه سازی مصرف گاز

بهینه سازی مصرف انرژی کار با در نظر گرفتن شرایط خاص کشور، طی سال‏های اخیر اهمیت يافته است.

كردستان-خبرنگار آفرينش
بهینه سازی مصرف انرژی کار با در نظر گرفتن شرایط خاص کشور، طی سال‏های اخیر اهمیت يافته است.
بر پایه گزارش‏ها، تراز تولید و مصرف گاز طبیعی، وضعیت خوشایندی ندارد و در صورت ادامه این روند، در سال‏های آتی  ناگزیر مجبور به واردات گاز برای مصارف داخلی خواهیم شد.
صنعت گاز مهمترین بخش اقتصاد کشور را تشکیل داده و فرهنگ بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز به‌ عنوان بخشی از فرهنگ عمومی متأثر از آگاهی جامعه از این صنعت است.
سیر صعودی اشتراک و مصرف گاز در بخش صنایع و نیروگاهی در این سال‌ها بر این واقعیت صحه می‌گذارد که نقش گاز بسیارحیاتی است و شواهد و آمار نشان میدهد که در سال ۱۳۹۹ تعداد مشترکان صنعتی  ۱۳۰ هزار واحد بود، اما امسال این تعداد به۱۵۱ هزار واحد افزایش یافته است.
روند مصرف گاز در کشور در ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۶۰ درصد افزایش داشته؛ که در همین بازه زمانی، میزان مصرف بخش خانگی ۴۰ درصد افزایش داشته است .
عمده انرژی عرضه‌شده در کشور در بخش صنعت و مصرف خانگی مصرف می‌شود که روش‌های مدیریت بهینه مصرف در بخش خانگی و صنعتی با هم متفاوت است.
از نکات مهم در مدیریت مصرف بهینه انرژی، امکانات و تجهیزات گرمایشی که شامل بخاری، پکیج، شوفاژ و فن‌کوئل است.
مدیریت مصرف بهینه انرژی از طریق فرهنگ‌سازی از منظر علم‌بخشی و آگاهی‌افزایی، فرصت‌های مناسبی در اختیار اقتصاد قرارمی‌دهد که از دل آن منافع زیادی برای عموم جامعه ایجاد می‌شود. منافع حاصل از مصرف بهینه انرژی در کل سبب می‌شود عرضه و تقاضای انرژی در اوج مصرف داخلی به تعادل نزدیک شود.
نبود تعادل عرضه و تقاضا انرژی در اوج مصرف سبب اولویت‌بندی عرضه گاز می‌شود و طبیعی است که اولویت با مصرف بخش خانگی است.
اقدام دیگر در این راستا  که برای بهینه‌سازی مصرف بسیار مهم و مفید است و در شرکت ملی گاز ایران به آن توجه شده، ایجاد توان«اعمال حاکمیت بر روی مصرف» از سوی شرکت با «نصب کنتورهای هوشمند» است؛ در واقع، ما به دنبال آن هستیم که با نصب کنتورهای هوشمند، ضمن افزایش دقت و سرعت کار، مصرف را نیز به صورت هدفمند پایش، کنترل و مدیریت کنیم و ‌همچنین ، استقرار سیستم مدیریت دانش، از تکرار حوادثی که ناشی از عدم دانش و آگاهی است، جلوگیری می‏کند.