سوءتغذیه با بدن ما چه نمی‌کند؟

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و گرانی کالاهای سبد معیشتی، اغلب مردم این روزها بسیاری از اقلام مهم، مفید و ضروری را از سفره خود کم و یا حتی حذف کرده‎اند و طبیعی است که با حذف این اقلام خوراکی، سلامت جسمی خانواده‎ها و به‎ویژه فرزندان و سالمندان در خطر جدی قرار گرفته است و مدتی است مردم برخی از مردم دچارسوءتغذیه هستند و برای صرفا سیرکردن خود به مواد غذایی ارزان مانند سوسیس و کالباس و ... روی آورده‌اند و این نوع مواد را جایگزین گوشت سفید و قرمز و تخم‌مرغ کرده‌اند؛ بماند که بسیاری از مردم از خرید میوه و همین فست‎فودها وغذانماها نیز ناتوان هستند.

سوءتغذیه با بدن ما چه نمی‌کند؟



با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و گرانی کالاهای سبد معیشتی، اغلب مردم این روزها بسیاری از اقلام مهم، مفید و ضروری را از سفره خود کم و یا حتی حذف کرده‎اند و طبیعی است که با حذف این اقلام خوراکی، سلامت جسمی خانواده‎ها و به‎ویژه فرزندان و سالمندان در خطر جدی قرار گرفته است و مدتی است مردم برخی از مردم دچارسوءتغذیه هستند و برای صرفا سیرکردن خود به مواد غذایی ارزان مانند سوسیس و کالباس و ... روی آورده‌اند و این نوع مواد را جایگزین گوشت سفید و قرمز و تخم‌مرغ کرده‌اند؛ بماند که بسیاری از مردم از خرید میوه و همین فست‎فودها وغذانماها نیز ناتوان هستند.
انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشورطی تحقیقات در 3 ماه آغازين امسال، روی بيش از 22 هزار خانوار شهري و روستايي را درباره ميزان مصرف گروه‌هاي غذايي و ريزمغذي‌ها، به این نتیجه رسیده است كه بسياري خانوارها، مصرف منابع پروتئين جانوري- تخم‌مرغ، گوشت قرمز، گوشت سفيد و لبنيات- را به‌طور كامل حذف كرده يا در حد قابل‌توجهي كاهش داده‌اند.
یک استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و متخصص باليني عفوني در توضيح ميزان كالري موردنياز يك فرد بالغ ساكن در ايران و يك سبد غذايي سالم مي‌گوید: «هر فرد ايراني بايد روزانه 320 گرم نان، 100 گرم برنج، 20 گرم ماكاروني، 26 گرم حبوبات، 70 گرم سيب‌زميني، 280 گرم سبزي، 260 گرم ميوه، 48 گرم گوشت قرمز، 50 گرم گوشت سفيد، 24 گرم تخم‌مرغ، بين 225 تا 240 گرم شير يا لبنيات، 35 تا 40 گرم روغن و 40 تا 50 گرم قند و شكر مصرف كند.»
طبق نتایج تحقیقات انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشوردو نتيجه ثبات سوءتغذيه در بسياري خانواده‌ها از اقشار و دهك‌هاي آخر يا حتي متوسط اقتصادي را، اين‌‌طور ورق مي‌زند:گستردگي و ماندگاري سوءتغذيه و تبعات آن ماحصل چند عامل است؛ كمبود كدام مواد مغذي، به چه ميزان و به چه مدت. اگر نتايجي كه تا امروز به‌دست آورديم (حذف يا كاهش قابل‌توجه منابع غذايي مفيد در بسياري خانوارها) يك روند ادامه‌دار تا مدتي طولاني باشد، آن وقت بايد بپرسيد با اين شرايط، چه مشكلي پيش نمي‌آيد! قطعا با ادامه چنين شرايطي، بايد منتظر چاقي بر اثر سوءتغذيه، كاهش كيفيت رژيم غذايي و مصرف كالري صِرف باشيم، چاقي‌هايي كه چه بسا با كمبود ريزمغذي‌ها هم توام هستند.
بايد منتظر افزايش آمار مبتلايان ديابت و پرفشاري خون و بيماري‌هاي قلبي- عروقي باشيم. بايد منتظر بسياري امراض مزمن و البته بدخيمي‌ها باشيم. در مطالعه‌اي اعلام شده بود كه بيشترين شيوع چاقي در ايالات‌متحده امريكا، در طبقات فرودست و فقير جامعه است. شيوع سوءتغذيه در درازمدت، نه تنها خانوار را گرفتار مي‌كند، بار اقتصادي سنگيني هم بر دوش نظام بهداشت و درمان مي‌گذارد.