تولید محصول زیست‌نانوفناوری کمک باروری

نخستین بار در دنیا به‌ دست دانشمندان ایرانی محقق شد؛

محصول زیست نانوفناوری با نام «نانوکامپوزیت آهن-زایلومانان» به همت محققان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و دانشگاه شهید بهشتی پس از ۶ سال تحقیقات مشترک مستمر، طراحی و تولید شد.

تولید محصول زیست‌نانوفناوری کمک باروری

 محصول زیست نانوفناوری با نام «نانوکامپوزیت آهن-زایلومانان» به همت محققان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و دانشگاه شهید بهشتی پس از ۶ سال تحقیقات مشترک مستمر، طراحی و تولید شد.
به گزارش  ایرنا، محصول تولیدی «نانوکامپوزیت آهن-زایلومانان» یک ترکیب زیست سازگار پزشکی است که برای اولین در دنیا و در کشور ایران تولید شده است. این محصول روی حیوان نتایج قابل توجهی را در بهبود نتایج بلوغ آزمایشگاهی تخمک
(IVM; In Vitro Maturation) و لقاح خارج رحمی (IVF; In Vitro Fertilization) داشته است و پیش آگهی خوبی برای استفاده در بالین و روش های کمک باروری انسان ارائه می‌دهد.
این محصول به عنوان یک ترکیب جدید زیستی بهبوددهنده فرآیند انجماد شیشه‌ای بافت، سلول های جنسی به خصوص تخمک و جنین موشی مورد استفاده قرار گرفته و سبب کنترل عوامل کشنده و بازدارنده رشد و نمو سلول و بافت‌ها در شرایط انجماد و پس از انجماد شده است. به زودی این محصول در نمونه‌های انسانی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
دکتر روح الله فتحی عضو هیات علمی پژوهشکده علوم تولیدمثل و گروه جنین‌شناسی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و دکتر محمدرضا قلمبران عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی، محصول زیست نانوفناوری «نانوکامپوزیت آهن-زایلومانان» را طراحی و تولید کردند.
این محصول حاصل ۶ سال تحقیقات مستمر علمی و پژوهشی و همکاری مؤثر و موفق بین رشته‌ای مشترک بین محققان دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه رویان است.
برخی از نتایج مطالعات و تحقیقات استفاده از این محصول در نشریات معتبر بین المللی مرتبط با علوم تولیدمثل و در کنفرانس‌های بین المللی مانند «کرایوبیولوژی» چاپ و ارائه شده و گروه محققان آن در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز موفق به اخذ جایزه
 بین المللی محقق جوان از انجمن جهانی کرایوبیولوژی شده اند.
این محصول در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ثبت اختراع شده و محققان مذکور درصدد تولید در مقیاس نیمه صنعتی آن هستند تا از این طریق نیاز محققان علوم تولیدمثل، جنین‌شناسی و سایر محققانی را که در زمینه ذخیره‌سازی نمونه‌های زیستی (مانند سلول و بافت) به روش انجماد کار می‌کنند، مرتفع سازد.