اجرای طرح جهاد آبرسانی در ۳۶۷ روستای خراسان شمالی

معاون‌ امور عمرانی استاندار خبر داد؛

معاون امور عمرانی استانداری خراسان شمالی از اجرای طرح آبرسانی به ۳۶۷ روستای این استان خبر داد.

اجرای طرح جهاد آبرسانی در ۳۶۷ روستای خراسان شمالی

معاون امور عمرانی استانداری خراسان شمالی از اجرای طرح آبرسانی به ۳۶۷ روستای این استان خبر داد.
مهدی رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم در پروژه‌های آبرسانی، جهاد آبرسانی است، اظهار کرد: قرارگاه امام حسن (ع) به عنوان مجری جهاد آبرسانی در خراسان شمالی تعیین شد که قرارداد اولیه آن با اعتبار ۵۵۰ میلیارد تومان در قالب ۱۶۷ روستا منعقد شد.
وی بیان کرد: در ادامه ۲۰۰ روستای دیگر در قرارداد جدید با قرارگاه منعقد شد که با تامین ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر، مردم خراسان شمالی از این پروژه منتفع می‌شوند.
رشیدی ادامه داد: پروژه پلنگ دره و انتقال پساب  بجنورد به پتروشیمی از مهم‌ترین پروژه‌ها در حوزه تامین آب باکیفیت است که می‌تواند منجر به رفع تنش آبی شود.
وی افزود:با توجه به اینکه شهرهای بجنورد،  شیروان و اسفراین به عنوان شهرهای بحرانی در حوزه تنش آبی مطرح هستند لذا یکی از پروژه های مهم پلنگ دره است. وی در ادامه با بیان اینکه ۲۸ کیلومتر خط انتقال برای پروژه پلنگ دره تعریف شده، اظهار کرد: هفت حلقه چاه با کیفیت بالای آب، حفر شده و این درحالی است که آب شهر بجنورد سال‌ها از کیفیت مناسبی برخوردار نبود که با اتمام این پروژه مردم به آب با کیفیت دسترسی پیدا می‌کنند .
رشیدی اقدام بعدی در حوزه رفع تنش آبی را صرفه‌جویی و جلوگیری از هدررفت آب عنوان و اظهار کرد: ۲۶۰ کیلومتر شبکه موجود در خراسان شمالی اصلاح شد و این درحالی بود که وجود همین شبکه‌های فرسوده منجر به هدررفت آب شده بود.
وی خاطرنشان کرد:۹۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی خراسان شمالی مربوط به حوزه کشاورزی است که ۵.۷ میلیون متر مکعب آب از طریق آبیاری نوین صرفه جویی شده است‌.
معاون عمرانی استاندار با بیان اینکه ۲۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی استان مربوط به حوزه صنایع است، تصریح کرد: در سفر رئیس‌جمهور شهید پروژه انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی کلید خورد .
رشیدی در ادامه بیان کرد:پتروشیمی سالیانه پنج میلیون مترمکعب آب شرب با کیفیت بجنورد را مصرف می‌کرد که برای جایگزین کردن این آب اعتبار ۱۳۰۰ میلیارد تومانی هزینه شد.
وی افزود:در کمتر از ۸ ماه ۸۰ درصد خط انتقال این پروژه عظیم به طول ۱۱ کیلومتر انجام شد که البته صنایع دیگر همچون نیروگاه شیروان،  آلومینای جاجرم و فولاد اسفراین در دستور کار قرار دارد.