تجلیل از دانش‌آموزان برتر در شصت و دومین سال جایزه ملی البرز

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز؛

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز از تقدیر و تجلیل از دانش‌آموزان برتر در شصت و دومین سال جایزه البرز دانش آموزی خبر داد.

تجلیل از دانش‌آموزان برتر در شصت و دومین سال جایزه ملی البرز

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز از تقدیر و تجلیل از دانش‌آموزان برتر در شصت و دومین سال جایزه البرز دانش آموزي خبر داد.
به گزارش تسنیم ، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز، از ثبت نام سه هزار و ۲۷۴ نفر در این دوره از جایزه البرز خبر داد و گفت:شرط اصلی ثبت نام در این برنامه معدل بالای ۱۹ است که از میانگین معدل دانش آموزان حساب می‌شود.او درباره آمار شرکت کنندگان از استان‌های مختلف کشور یاد کرد و گفت:در این میان استان تهران با بیشترین ثبت‌نام در رده اول استقبال از جایزه البرز قرار دارد. پس از آن استان‌های خراسان جنوبی، یزد و خراسان رضوی در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد:۷۶ درصد ثبت‌نام کنندگان شاخه نظری بودند که از میان ۶۳ درصد علوم تجربی، ۱۷ درصد علوم ریاضی و ۲۳ درصد علوم انسانی بوده‌اند.
ارشدی با بیان اینکه ثبت‌نام جایزه البرز در مردادماه سال جاری به مدت یک ماه برگزار شد، گفت: این کار فرصتی برای دانش‌آموزان از سراسر کشور در پایه‌های نهم و دوازدهم فراهم آورد. در مجموع ۳۲۷۴ دانش‌آموز در این فراخوان ثبت‌نام کردند که شامل ۲۰۳۰ نفر در مقطع متوسطه اول و ۱۲۴۴ نفر در مقطع متوسطه دوم بود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به اینکه شرایط ثبت‌نام برای جایزه البرز از سخت‌ترین شرایط و شاخص‌ها در جوایز کشور به شمار می‌آید، اظهار داشت: یکی از شروط اصلی، داشتن معدل بالای ۱۹ در تمامی پایه‌های تحصیلی است. به‌طور خاص، دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول باید معدل کل پایه‌های هفتم، هشتم و نهم خود را بالای ۱۹ داشته باشند. همچنین برای دانش‌آموزان مقطع دوازدهم، معدل کل شش سال تحصیلی (از پایه هفتم تا دوازدهم) باید بالای ۱۹ باشد. این موضوع نشان‌دهنده محدودیت تعداد دانش‌آموزانی است که واجد این شرایط هستند.
 استان تهران بیشترین تعداد ثبت‌نام‌کنندگان را داشت
ارشدی با بیان اینکه این تعداد دانش‌آموز با معدل کل ۱۹ ظرفیت ارزشمندی را ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: از لحاظ جنسیتی، ۵۶ درصد ثبت‌نام‌کنندگان را دختران تشکیل دادند. همچنین استان تهران بیشترین تعداد ثبت‌نام‌کنندگان را داشت و پس از آن، استان‌های خراسان جنوبی، یزد و خراسان رضوی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
او ادامه داد: در بخش تفکیک ثبت‌نام‌کنندگان به شاخه‌های نظری و فنی‌حرفه‌ای، ۷۶ درصد در شاخه نظری و ۲۴ درصد در شاخه فنی‌حرفه‌ای و کاردانش ثبت‌نام کردند. در میان ثبت‌نام‌کنندگان نظری، ۳۶ درصد در رشته علوم تجربی، ۱۷ درصد در رشته ریاضی فیزیک و ۲۳ درصد در رشته علوم انسانی و معارف اسلامی بودند. این آمار نشان‌دهنده اهمیت جایزه البرز نسبت به رشته‌های مختلف در نظام آموزشی کشور است.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: با خاتمه فرایند ثبت‌نام و بارگذاری مدارک دانش‌آموزان که در پایان مردادماه انجام شد، زمان ثبت‌نام به مدت یک ماه، تا تاریخ ۳۱ مردادماه ادامه یافت و بدون تمدید، دبیرخانه علمی جایزه به دو بخش داوری مستندات بارگذاری‌شده توسط دانش‌آموزان پرداخت. در داوری مقدماتی، بر اساس پالایش و بررسی مدارک بارگذاری‌شده، صحت‌سنجی سوابق آموزشی و امتیازات دانش‌آموزان بر اساس نمرات و معدل مقاطع تحصیلی‌شان که به‌صورت سیستمی محاسبه شده بود، انجام گرفت تا افراد واجد شرایط برای مرحله نهایی داوری انتخاب شوند.
وی از حضور بیش از ۴۰ نفر از اساتید و معلمان ممتاز و مبرز نظام آموزش و پرورش کشور در هفت میز جداگانه به منظور داوری خبر داد و گفت:در این مرحله سوابق آموزشی، علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و ورزشی دانش‌آموزان توسط داوران محترم مورد بررسی قرار گرفت. در مقطع متوسطه اول، برای هر استان سهمیه یک نفر مشخصاً در نظر گرفته شده بود، در حالی که در مقطع دوم، بدون تعیین سهمیه خاصی برای استان‌ها، دانش‌آموزان از سراسر کشور با یکدیگر مقایسه شدند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در خصوص برگزیدگان سال جاری اظهار داشت: هر ساله به تعداد سال‌هایی که از تأسیس جایزه و بنیاد فرهنگی البرز می‌گذرد، افراد می‌توانند برنده این جایزه شوند. امسال، که ۱۴۳مین سال و مقارن با شصت و دومین سال تحصیل بنیاد است، ظرفیت برای  ۶۲ نفر ایجاد شده بود تا برنده جایزه البرز شوند. در مراسم نخبگانی اردیبهشت ماه، این ظرفیت تکمیل شد، اما در مراسم دانش‌آموزی که در روز سه‌شنبه ۱۵ آبان برگزار می‌شود، از حداکثر ظرفیت استفاده نشد و تعداد  ۵۱ دانش‌آموز موفق به کسب این جایزه خواهند شد.
ارشدی با بیان اینکه شاخص‌ها بر اساس آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به آن اشاره شده، هدف‌گذاری شده و در جایزه البرز بررسی می‌شود، تصریح کرد: از ظرفیتی که برای مقطع متوسطه اول در نظر گرفته شده بود (۳۲ ظرفیت، به‌ازای یک نفر از هر استان) ۲۵ دانش‌آموز از ۲۵ استان موفق به کسب این جایزه شدند که شامل ۸ دانش‌آموز پسر و  ۱۷ دانش‌آموز دختر هستند. در مقطع متوسطه دوم نیز از ظرفیتی که در نظر گرفته شده بود، ۲۶ نفر موفق به کسب جایزه شدند که شامل ۱۰ دانش‌آموز پسر و ۱۶ دانش‌آموز دختر هستند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در پایان به جوایز سال جاری اشاره کرد و گفت: مبلغ جایزه البرز برای هر یک از دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول ۴۰ میلیون تومان به همراه تندیس و گواهینامه جایزه البرز است. برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم و پایه دوازدهم، این مبلغ ۶۰ میلیون تومان است که به همراه تندیس و گواهینامه معتبر جایزه البرز اهدا خواهد شد.