تریبون

۰

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی:
ارزش سهام عدالت ۱۶ برابر شده است

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قیمت روز تابلوی شرکت‌های بورسی که مشمول طرح سهام عدالت هستند را بیش از ٤٦٠ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: افرادی که ١٢ سال پیش سهام عدالت یک میلیون تومانی به آنها داده شده، اکنون سهام آنها بیش از ١٦ برابر شده است.
حسین فهیمی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به  ابلاغیه تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر آزادسازی سهام عدالت گفت: براساس این ابلاغیه مقرر شد تا در ماه‌های آینده سهام عدالت افرادی که می‌خواهند سهامشان به صورت مستقیم معامله شود یا از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری مدیریت شود آزادسازی صورت گیرد.
وی ادامه داد: مفهوم آزادسازی این است که سهام عدالت افرادی که جزو مشمولین این سهام محسوب می‌شوند باید در سامانه‌های بازار سرمایه کشور ثبت شوند و دارایی‌ها به نام آنها اختصاص داده شود تا بتوانند تمام حقوق خود را از محل دارایی دریافت و به خرید و فروش با کسب سود بپردازند.
فهیمی خاطرنشان کرد: با توجه به نقش و جایگاه شرکت سپرده‌گذاری اوراق بهادار، ستاد آزادسازی سهام عدالت مسئولیت پاسخ‌گویی آزادسازی سهام عدالت را به این شرکت محول کرده است.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اظهار داشت: همکاری ما با سازمان خصوصی‌سازی آغاز و از مدت‌ها قبل تمامی زیرساخت، سامانه‌ها و امکانات این شرکت تجهیز شده تا بتوانیم مراحل این اقدام را به خوبی به پایان برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: ثبت و نگهداری از دارایی ٥٠ میلیون مشمول سهام عدالت همانند همه فعالان بورسی است که ممکن است صدها میلیون تومان دارایی در بورس داشته باشند، ما به همان اندازه باید به مشمولان سهام عدالت خدمات ارائه خواهیم داد و همچنین باید از کد بورسی آنها  به گونه‌ای نگهداری کنیم که مورد سواستفاده قرار نگیرد.
فهیمی اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری زیرساخت‌های لازم برای معاملات سهام عدالت در بورس را تقویت کرده و مشمولین این سهام نباید هیچگونه نگرانی در زمینه معاملات سهام عدالت را داشته باشند به همین دلیل بهتر است تا از هرگونه شتاب‌زدگی در اقدامات مربوط به این سهام خودداری کنند.
وی به فرصت یک ماهه‌ای که به مشمولان سهام عدالت برای تعیین نحوه مدیریت آنها داده شده است اشاره کرد و گفت: اکنون در این مرحله مشمولین سهام عدالت فقط باید به سایت سازمان خصوص‌سازی مراجعه و نحوه مدیریت خود را مشخص کنند اما برای مرحله بعد اقدامات بیشتری را در دستور کار داریم که آنها را اجرایی خواهیم کرد.
فهیمی با بیان اینکه تصمیم افراد برای نحوه مدیریت سهام عدالت شخصی است و براساس دانش و توانایی افراد متفاوت خواهد بود، گفت: افرادی که به دنبال انتخاب روش مدیریت مستقیم هستند باید از دانش و  زمان کافی برای تعقیب تابلوها و معاملات بورسی و تحلیل صوت مالی شرکت‌ها برخوردار باشند، همچنین باید در این زمینه تصمیم بگیرند که قیمت سهام متناسب با میزان سودآوری شرکت است یا خیر؟
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اظهار داشت: افرادی که از این توانایی برخوردارند بهتر است از روش مستقیم مدیریت انتخاب
می کنند اما برخی دیگر که از این دانش محروم هستند باید از روش مدیریت غیرمستقیم استفاده کنند و سودی را در زمان تعیین شده دریافت کنند.

۸۲۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد
از آغاز فصل برداشت تا تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری‌، ۸۲۵ هزار و ۱۸۲ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، بر اساس اعلام مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاوزی، ارزش گندم خریداری شده از کشاورزان دو هزار و ۷۵ میلیارد تومان بوده که تاکنون بیش از یک هزار و ۵۹۷ میلیارد تومان از بهای این محصول به گندمکاران پرداخت شده است.بر اساس این گزارش، خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در ۱۶ استان آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان و هرمزگان در حال انجام است و استان های خوزستان با ۵۴۶ هزار و ۵۹۵ تن، بوشهر با ۸۸ هزار و ۵۵ تن، کرمان با ۵۱ هزار و ۹۸۶ تن و ایلام با ۵۱ هزار و ۳۳۹ تن تاکنون بیشترین میزان خرید گندم را به خود اختصاص داده اند.

کاهش ۳۵ درصدی مبادله تجاری ایران و امارات بر اثر کرونا
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات گفت: مبادله تجاری میان دو کشور در فروردین‌ماه ۹۹ حداقل ۳۵ درصد کاهش داشته است.
«فرشید فرزانگان» در گفت و گو با  ایرنا این روند نزولی را به علت کاهش تقاضا داست و افزود: شیوع ویروس کرونا در کاهش مصرف مستقیم و اختلال در زنجیره تأمین کشور امارات متحده عربی به‌ویژه دبی نقش مهمی داشته است.
وی درباره نحوه جابجایی بار گفت: صادرات و واردات امارات ‌اکنون با کشتی‌های چوبی، فلزی و شناورهای لندی‌کرافت صورت می‌گیرد؛ در حال حاضر لنج‌های اماراتی که بار مواد غذایی و ماهی غیر دارند، در حال تردد هستند اما به‌زودی به لنج‌های کشورمان برای حمل مواد غذایی به امارات مجوز تردد داده می‌شود.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با اشاره به سفر تجار و دارندگان اقامت امارات به این کشور بیان کرد: امیدواریم بعد از ماه مبارک رمضان اقداماتی مؤثر در این زمینه انجام شود و با رایزنی فعال اقتصادی وزارت خارجه، تردد تجار ایرانی و دارندگان اقامت این کشور هرچه سریع‌تر به حالت گذشته برگردد.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی انتظار دارد که وزارت خارجه کشورمان برای برطرف شدن این مشکل، تمهیداتی را در نظر بگیرد. اکنون فقط پروازهای خطوط هوایی ماهان، کیش ایر و قشم ایر جهت بازگشت اتباع کشورمان انجام می‌شود.