مهلت ثبت‌نام برای دریافت تسهیلات کرونایی تا پایان آذر تمدید شد

مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی مصوبه اخیر اعطای تسهیلات به کسب‌وکارها آسیب دیده از کرونا تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ تمدید شده است و بانک‌ها تا پایان بهمن ۱۴۰۰ باید تسهیلات را به آسیب دیدگان پرداخت کنند.

مهلت ثبت‌نام برای دریافت تسهیلات کرونایی تا پایان آذر تمدید شد

 


مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی مصوبه اخیر اعطای تسهیلات به کسب‌وکارها آسیب دیده از کرونا تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ تمدید شده است و بانک‌ها تا پایان بهمن ۱۴۰۰ باید تسهیلات را به آسیب دیدگان پرداخت کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «حسین محمودی سفیدکوهی» مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌ها درباره جزئیات تسهیلات کرونا به مشاغل، اظهار کرد: از اسفند ماه سال ۹۸، ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کسب‌وکارهایی که به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده بودند حمایت‌هایی را در نظر گرفته بود.
وی با اشاره به اینکه متناسب با محدودیت‌های در نظر گرفته شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا،
دو گروه اصلی مشمول دریافت حمایت‌های دولت بودند، افزود: گروه اول مشاغل و کسب و کارهایی بودند که مدت فعالیت‌شان محدود شده بود و گروه دوم مشاغل و کسب و کارهایی بودند که فعالیت‌شان به طور کامل تعطیل شد مانند؛ باشگاه‌های ورزشی، هتل‌ها، گردشگری‌ها، مراکز و مجتمع‌های آموزشی و فرهنگی و….
محمودی با بیان اینکه این دو گروه در فاز اول مورد حمایت قرار گرفتند، ادامه داد: مبنای حمایت از بنگاه‌ها و کسب و کارهای آسیب دیده، بانک اطلاعاتی سازمان تامین اجتماعی بوده است. یعنی تمام بنگاه‌هایی که در سازمان تامین اجتماعی کد بیمه‌ای و کارگاهی داشتند، به ازای تعداد شاغلان مورد حمایت قرار گرفتند.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌ها اضافه کرد: برای بنگاه‌هایی که فعالیت‌شان به طور کامل تعطیل شده بود به ازای هر شاغل، ۱۶ میلیون تومان و برای بنگاه‌هایی که فعالیت‌شان محدود شده بود به ازای هر شاغل ۱۲ میلیون تومان و برای رانندگان
 ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شد.
برای شناسایی مشمولین، از بین رسته فعالیت‌های کسب و کاری، ۱۴رسته اصلی که براساس محاسبات بیشترین آسیب را دیده بودند انتخاب و متناسب با آن ۱۴ رسته بیش از ۸۵۰ زیر رسته شناسایی و جهت برخورداری از حمایت‌های دولت به تصویب ستاد ملی کرونا رسید.
وی گفت: اطلاعات و داده‌های مربوط به کسب و کارها و شاغلین از سازمان تامین اجتماعی اخذ و در سامانه کارا-کرونا بارگذاری شده است و طی اطلاع‌رسانی و فراخوان‌های مختلف از طریق رسانه‌ها از مشمولان خواسته شده در سامانه کارا- کرونا ثبت نام و تسهیلات دریافت کنند.
محمودی با اشاره به اینکه در فرآیند پرداخت تسهیلات به کسب‌وکارها
 ۱۴ دستگاه ملی و ۱۹ بانک و موسسه عامل همکاری داشتند، افزود: با مدیریت بانک مرکزی و همکاری کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و دستگاه‌های بخشی این تسهیلات به متقاضیان پرداخت شد.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌ها اضافه کرد: ۲۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به مشاغل در نظر گرفته شده بود. استقبال متوسطی از این تسهیلات صورت گرفته است. محمودی اظهار کرد: از ابتدای اعطای این تسهیلات تاکنون، ۵۲۵ هزار و
 ۶۱ بنگاه ثبت نام کردند که ۹۷۹ هزار و ۶۶۰ نفر اشتغال را شامل می‌شدند. میزان تسهیلات درخواستی تاکنون
 ۱۸ هزار و ۱۹۹ میلیارد تومان بوده که ۱۱ هزار و ۸۳ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌ها خاطر نشان کرد: ۶۱ درصد تسهیلات درخواستی توسط سیستم بانکی پرداخت شده است.