تولیدکنندگان تخم‌مرغ ۵۲ روز نهاده دریافت نکردند

ادامه واردات تخم مرغ با ارز ترجیحی از ترکیه؛

تولیدکنندگان تخم‌مرغ ۵۲ روز نهاده دریافت نکردند



رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار خاطر نشان کرد: هزینه خرید این نهاده‌ها از سوی واحدهای تولیدی 11 آذر پرداخت شده است اما هنوز نهاده‌ای دریافت نکرده‌اند، ما دلیل این تاخیر را از مسئولان وزارتخانه جویا شدیم و حتی با وزیر نیز نامه‌نگاری کردیم در پاسخ به ما گفتند هنوز ارز برای واردات نهاده‌ها تخصیص داده نشده است و ما نمی‌توانیم نیاز این بخش را تهیه و تامین کنیم.
ناصر نبی پور در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به میزان تولید تخم‌مرغ، گفت: روزانه حدود 3 هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود. هم اکنون تخم‌مرغ زیر نرخ مصوب کیلویی 18.5 هم به فروش می‌رسد.
وی با بیان اینکه 52 روز است که که واحدهای تولیدکننده مرغ تخم‌گذار نهاده دریافت نکرده است، تصریح کرد: هزینه خرید این نهاده‌ها از سوی واحدهای تولیدی 11 آذر پرداخت شده است اما هنوز نهاده‌ای دریافت نکرده‌اند، ما دلیل این تاخیر را از مسئولان وزارتخانه جویا شدیم و حتی با وزیر نیز نامه‌نگاری کردیم در پاسخ به ما گفتند هنوز ارز برای واردات نهاده‌ها تخصیص داده نشده است و ما نمی‌توانیم نیاز این بخش را تهیه و تامین کنیم.این فعال اقتصادی تصریح کرد: هنوز زمان دقیق حذف ارز 4200 تومانی به تولیدکنندگان اعلام نشده است اما با توجه به شنید‌ه‌های می‌توان گفت که احتمال حذف این ارز با آغاز سال جدید بسیار زیاد است. تردید نداشته باشید با حذف این ارز ظرفیت تولید نصف خواهد رسید و چراکه تولیدکننده توان نقدینگی حاصل از آزادسازی را ندارد و قیمت نهاده‌ها 5 تا 6 برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
نبی‌پور با اشاره کاهشی نشدن مصرف تخم‌مرغ، افزود: در حال حاضر تخم‌مرغ ارزان‌ترین پروتئین سبد خانوارهاست. دهک‌های آسیب‌پذیر جامعه برای تامین پروتئین مورد نیاز خود چاره‌ای جز مصرف تخم‌مرغ ندارند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار با بیان اینکه نرخ تخم‌مرغ در روزهای پایانی سال افزایش نرخ را تجربه نخواهد کرد، افزود: تجربه نشان داده است که قیمت مرغ در آستانه سال جدید بالا می‌رود و قیمت تخم‌مرغ نوسان‌های قیمت نخواهد داشت. ماه رمضان در نیمه دوم فروردین آغاز می‌شود و قیمت تخم‌مرغ در این ماه نیز کاهش پیدا می‌کند چراکه مصرف‌کنندگان در این ماه بیشتر مرغ و گوشت قرمز خریداری می‌کنند.
وی با بیان اینکه روند واردات تخم‌مرغ با وجود مازاد تولید همچنان ادامه دارد، افزود: مازاد تولید تخم‌مرغ داخلی که زیر نرخ مصوب عرضه می‌شود از سوی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خریداری نمی‌شود اما از سوی دیگر روزانه تخم‌مرغ از کشورهای چون ترکیه با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود. باید مسئولان به این پرسش پاسخ بدهند که با چه هدفی تخم‌مرغ وارد کشور می‌شود؟ اجازه واردات خودرو با این منطق که صنعت داخلی نابود می‌شود داده نمی‌شود اما چرا اجازه واردات تخم‌مرغ را می‌دهند؟ آیا واردات تخم‌مرغ در شرایطی که مازاد تولید داریم به بدنه تولید داخلی آسیب وارد نمی‌کند؟