هشدار دامپزشکی آذربایجان غربی نسبت به شیوع تب کریمه کنگو

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند،وشهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تائید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

هشدار دامپزشکی آذربایجان غربی نسبت  به شیوع تب کریمه کنگو

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند،وشهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تائید دامپزشکی خریداری  و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی، دکتر سید خلیل زاده با اشاره به اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود افزود : این بیماری بجز تب مختصر و گذرا  معمولا هیچ علائمی در دام‎ها ندارد.ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دام‎های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت‎های آلوده دام‎ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود .همچنین گزش کنه ، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه‎های انتقال بیماری است.
وی گفت:با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می‏کند که از راه‎های  کنترل و پیشگیری این بیماری می‎توان به سمپاشی دام و اماکن دامی ، تجهیز کشتارگاه‏های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روش‏های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد است.