یک متخصص مغز و اعصاب به تشریح علائم و راهکارهای کنترل بیماری آلزایمر پرداخت.

یک متخصص مغز و اعصاب به تشریح علائم و راهکارهای کنترل بیماری آلزایمر پرداخت.
به گزارش ايسنا، دکتر داریوش افشاری به مناسبت روز جهانی آلزایمر در گفت و گو با ایسنا، از آلزایمر به عنوان یک بیماری مغزی پیش رونده و غیرقابل برگشت یاد کرد و افزود: در این بیماری بنا به علت ناشناختهای فرد دچار فراموشیهای تدریجی میشود و این فراموشیها تا جایی ادامه می یابد که فرد دیگر هیچ چیز و هیچکس را به خاطر نمیآورد.
وی افزود:در این بیماری مغز فرد به تدریج کوچک شده و حافظه شخصی به تدریج از بین میرود، طوری که فرد حتی مسائل و اتفاقات روزمره و ساده را هم به خاطر نمیآورد.
افشاری سن خطر ابتلا به آلزایمر را بالای 60 سال دانست و افزود: اولین علامت آلزایمر فراموشیهای ساده و تکرار مکرر برخی حرفها و سوالات است. به تدریج و با پیشرفت بیماری فرد بیمار مسائل همیشگی مانند مسیر خانه، تصویر افراد خانواده و فامیل و...را فراموش میکند.
افشاری گفت: در ادامه و با پیشرفت بیماری فرد وارد مراحلی از توهم میشود، از جمله اینکه به او خیانت شده و یا پول و وسیلهای داشته و کسی آن را برداشته است، در حالی که هیچ کدام از اینها اصلا وجود خارجی نداشته است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، گفت: با تجویز دارو تا مقطع کوتاهی می توان علائم بیماری را کنترل کرد، اما با پیشرفت بیماری فرد همه چیز و همه کس را فراموش کرده و زندگی او و اطرافیانش دچار مخاطرات بسیاری می شود.
افشاری در خصوص علل و عوامل موثر در بروز آلزایمر، گفت: هنوز علت دقیق ابتلا به این بیماری مشخص نیست، اما عواملی مانند ژنتیک، برخی سموم، برخی رژیمهای غذایی، فشار خون بالا و دیابت و برخی تومورهای مغزی در بروز آن دخیل هستند.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه با بیان اینکه هر فراموشی لزوما نشانه آلزایمر نیست، گفت: برخی افراد بالای 60 سال هستند که عموما گرفتاریهای بسیاری دارند و طبیعی است وقتی مشغله زیاد باشد، فرد دچار فراموشیهای ساده شود.
وی افزود: بنابراین افراد اول باید علل فراموشی را بررسی کنند، مثلا اینکه سرشان شلوغ است و تمرکز ندارند و یا کمبود ویتامین B12 داشته و یا مبتلا به کم کاری تیروئید هستند و اگر مبتلا به این بیماریها نبوده و سرشان شلوغ نیست و فراموشیها هم در حال افزایش است، بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.