کوچ پرندگان مهاجر به زیستگاه‎های شمال خوزستان

کوچ پرندگان مهاجر به زیستگاه‎های شمال خوزستان



کوچ پرندگان مهاجر از مناطق سردسیر جهان به زیستگاه های شمال استان خوزستان که از اوایل فصل پاییز آغاز شده همچنان ادامه دارد.
رییس اداره پارک ملی کرخه در گفت و گو با ایرنا گفت: گونه های مختلفی از پرندگان شکاری از جمله سارگپه ، شاهین و انواع عقاب به زیستگاه های شمال استان خوزستان مهاجرت کرده و کوچ پرندگان آبزی و کنار آبزی که از اوایل فصل پاییز آغاز شده همچنان ادامه دارد.
محمد الوندی افزود: کوچ گونه های مختلفی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به زیستگاه های منطقه شمال خوزستان تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
وی با تشریح وضعیت آبگیرهای پارک ملی کرخه متاثر از خشکسالی سال‏های اخیر گفت:خشکسالی تاثیر منفی بر وضعیت منابع آب تالاب ها و آبگیرهای پارک ملی کرخه گذاشته است.
پرندگان مهاجر شامل انواع پرندگان شکاری ، آبزی و کنار آبزی است که همه ساله با سرد شدن مناطق شمالی به سمت زیستگاه های استان خوزستان مهاجرت می کنند.
تعدادی از این پرندگان در مسیر کوچ در حاشیه رودخانه دز و نیز
تالاب ها و میکروتالاب های شمال خوزستان توقف و سپس به
 تالاب های شادگان، هورالعظیم و دیگر آب های گرم جنوب خوزستان مهاجرت
می کنند.
گونه های مختلفی از پرندگان مهاجر تا پایان فصل سرما در
 زیستگاه های شمال خوزستان بسر برده و زاد و ولد می کنند.
پرندگان مهاجر در زیستگاه های حاشیه رودخانه دز، بالارود در اندیمشک، دریاچه سد دز ، تالاب ها و میکروتالاب های حاجات، باقر ،میانرود ، زاویه ها و عباس آباد دزفول فصل پائیز و زمستان را سپری می کنند و فروردین ماه به مناطق سردسیر بازمی گردند.
برخی از این پرندگان همه ساله با پیمودن هزاران کیلومتر از مناطقی چون سیبری برای زمستان گذرانی به خوزستان مهاجرت می کنند.