اگر بودجه کافی داشته باشیم در تمام رقابت ها نماینده داریم

مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز :

تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران در رقابت های گزینشی که برای نخستین بار به منظور تعیین پینگ پنگ بازان شرکت کننده در مسابقات ۲۰۲۳ قهرمانی جهان برگزار می شود، غایب است. ای رقابت ها هفته آینده (۱۷ تا ۲۳ دی ماه) به میزبانی قطر برگزار می شود اما ایران تنها برای بخش مردان این رقابت ها بازیکن معرفی کرده است.

اگر بودجه کافی داشته باشیم در تمام رقابت ها نماینده داریم

 

تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران در رقابت های گزینشی که برای نخستین بار به منظور تعیین پینگ پنگ بازان شرکت کننده در مسابقات ۲۰۲۳ قهرمانی جهان برگزار می شود، غایب است. ای رقابت ها هفته آینده (۱۷ تا ۲۳ دی ماه) به میزبانی قطر برگزار می شود اما ایران تنها برای بخش مردان این رقابت ها بازیکن معرفی کرده است.
بدین ترتیب بانوان پینگ پنگ بازان ایران برای شرکت در دوره آتی مسابقات قهرمانی جهان که در بخش انفرادی، دوبل و میکس دوبل برگزار می شود هیچ شانسی ندارند همانطور که در دوره پیشین این رقابت ها که به میزبانی آمریکا برگزار شد به خاطر شرایط شان در رنکینگ جهانی نتوانستند از فدراسیون جهانی مجوز اعزام بگیرند.
از طرفی برای بازی های آسیایی هم دختران تنیس روی میز ایران حضور خود را کامل و صد درصدی نمی بینند. این بازی ها با یک سال تاخیر اول تا ۱۶ مهرماه سال آینده در هانگژو برگزار می شود. فعلا حضور ملی پوشان تنیس روی میز بانوان در بخش انفرادی و دوبل قطعی است اما برای بخش تیمی نه!
همه اینها در حالی است که طبق جدیدترین رنکینگ منتشر شده از سوی فدراسیون جهانی تنیس روی میز که مربوط به یکی دو روز اخیر است، تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران که پیش از این در رده ۴۹ قرار داشت «برای نخستین بار» به رده زیر
 ۴۰ صعود کرده است. ITTF در این رده بندی جایگاه ۳۵ را برای بانوان ایران در نظر گرفته است؛ جایگاهی که قهرمانی در بازی‌های کشورهای اسلامی، کسب عنوان نهمی رقابت‌های قهرمانی آسیا و صعود به رقابت‌های قهرمانی جهان نتیجه آن شده است و اگر مراقبت های لازم صورت نگیرد نه تنها از دست می رود بلکه تکرار موفقیت های قبل هم به بن بست می خورد.
مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز با اشراف کامل نسبت به این موضوع گفت: برای بازی های آسیایی نشست های تخصصی با مدیران کمیته ملی المپیک داشته ایم. عمده این
 نشست ها با تیم مدیریتی قبل بود. با تیم جدید یک جلسه
داشته ایم و باید ابهامات و کمبودها را در جلسات تکمیلی پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: تنیس روی میز ایران در بازی های آسیایی اندونزی عملکرد درخشانی داشت به خصوص با مدالی که پس از چند دهه توسط نوشاد عالمیان به دست آمد. بر اساس برآوردی هم که از نشست های برگزار شده با تیم مدیریتی قبلی کمیته ملی المپیک داریم، در بخش مردان حضورمان در هر سه بخش انفرادی، دوبل و تیمی قطعی است. اصلا غیر منطقی است که غیر از این باشد. در بخش بانوان هم با اعزام در بخش انفرادی و دوبل موافقت شده اما بخش تیمی هنوز قطعی نیست.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز تاکید کرد: با اعزام دو بازیکن می توانیم در بخش انفرادی و دوبل مسابقات تنیس روی میز شرکت داشته باشیم. در بخش مردان موافقت اعزام چهار بازیکن گرفته شده که برای رقابت های تیمی هم بازیکن رزرو داشته باشیم. البته این خروجی نشست های قبلی است که باید در نشست های آتی با مدیران کمیته ملی المپیک نهایی شود. در بخش بانوان اما فعلا مجوز اعزام دو بازیکن داریم یعنی فقط حضور در دیدارهای انفرادی و دوبل، در تلاشیم این تعداد را به سه نفر افزایش دهیم تا در دیدارهای تیمی هم شرکت کنیم.
وی به تاثیرگذاری امتیاز بازی های آسیایی بر رنکینگ جهانی اشاره کرد و گفت: بانوان ایران در دو دوره بازی های المپیک شرکت داشته اند و مترصد آن هستیم که شرایط را برای کسب سهمیه مجدد آنها فراهم کنیم. اگر ملی پوشان در هانگژو در
بازی های تیمی غایب باشند به لحاظ رنکینگ جهانی که در کسب سهمیه خیلی تاثیرگذار است از رقیبان خود عقب می مانند. به همین دلیل حتما موضوع اعزام کامل تیم بانوان را با جدیت پیگیری می کنیم.
قارداشی همچنین در مورد غیبت بانوان در مسابقات کسب سهمیه جهانی گفت: نتیجه ارزیابی های فنی به این منجر شد که بانوان شانسی برای نتیجه گیری در این رقابت ها ندارند. شاید به لحاظ تجربه خوب بود که آنها در مسابقات قطر شرکت می کردند اما از نگاه مدیریت منابع و تقسیم بندی بودجه، این اعزام برایمان مفید نبود. به همین دلیل قید آن را زدیم.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز تایید کرد: بودجه مسئله مهمی در مدیریت ورزش است. طبیعی است که اگر بودجه کافی داشته باشیم در تمام رقابت ها نماینده داریم و می توانیم مدال آوری در رویدادی مانند بازی های آسیایی را قطعی کنیم اما به خاطر کمبود منابع مجبور به حذف برخی از آنها هستیم. البته این را یادآور شوم که در تمام کشورها مدیریت منابع در اعزام ها تاثیرگذار است کما اینکه در مسابقات قهرمانی جهان (چنگدو چین) ۴۰ کشور باید شرکت می کردند اما ۱۲ کشور انصراف دادند. برخی از این کشورها به خاطر هزینه بالای سفر به شرق آسیا قید حضور در
رقابت ها را زده بودند.