تولید سالانه بیش از ۱۳۷۰ تن سنجد در آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه بیش از یک هزار و ۳۷۰ تن سنجد در این استان تولید می شود.

تولید سالانه بیش از ۱۳۷۰ تن سنجد در آذربایجان شرقی

 


تبریز-توفیقی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه بیش از یک هزار و ۳۷۰ تن سنجد در این استان تولید می شود.
اکبر فتحی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در تولید سنجد در ایران رتبه نخست را داراست و آوازه سنجد تولیدی این استان به آنسوی مرزها نیز رسیده است افزود: سنجد تولید شده در این استان علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهای خارجی  از جمله آلمان، هلند، کانادا، آذربایجان، قزاقستان، هند، پاکستان، آذربایجان، ترکیه و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
وی ادامه داد: بخش اعظم باغات سنجد استان به ترتیب در شهرستان‌های آذرشهر، شبستر، میانه، تبریز و مرند قرار دارند که ۹۵ درصد این باغات متعلق به شهرستانهای آذرشهر، میانه، شبستر و مرند است. غالب ارقام سنجد در استان از نوع رقم بومی، حاج حسین، قزل، دره وار و عنابی است که با توجه به شرایط اقلیمی آذربایجان‌شرقی از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند و دارای مزیت صادراتی نیز هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مصرف سنجد به صورت غذایی و دارویی و کاربرد میوه و گل آن در معالجه انواع بیماری ها بیان کرد: سطح زیرکشت باغات سنجد آذربایجان شرقی بیش از ۵۱۱ هکتار می‌باشد که از این میزان ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶ هکتار نیز غیربارور است. متوسط عملکرد این محصول در استان نیز ۳ تن در هکتار است که در باغات شاخص به ۵ تن نیز می‌رسد.
محمدباقر بی پروا گفت: با توجه به نیاز آبی کمتر سنجد به میزان ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار این محصول در اصلاح الگوی کشت و جایگزینی با گونه‌های پرمصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا به صورت بهینه از منابع آبی استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر نیز گفت: کاهش بارندگی هایی که در سال های اخیر اتفاق افتاده است باعث شده تا منابع آب های زیر زمینی کاهش پیدا کنند و ما باغات قدیمی را که آب بیشتری مصرف می کردند با درختان کم آب بر جایگزین
کرده ایم که از جمله این درختان کم آب بر می‌توان به درخت سنجد اشاره کرد.
حسن علیوند با بیان اینکه درخت سنجد نسبت به شوری مقاوم است افزود: اصلاح الگوی کشت در شهرستان آذرشهر اجرا می شود بطوریکه در سال های اخیر در  این شهرستان حدود 150 هکتار سنجد در باغات  کشت شده است و با استقبال کشاورزان نیز مواجه بوده است.
وی همچنین به فرآوری سنجد نیز اشاره کرد و ادامه داد: سنجد علاوه بر تازه خوری و مصرف به صورت خشکبار بسته بندی و فرآوری شده و از آن محصولات مختلف که کاربردهای غذایی و دارویی دارند تولید می شود.
علیوند با بیان اینکه شهرستان آذرشهر عنوان دار تولید محصول سالم سنجد در کشور می باشد بیان کرد: توسعه باغات سنجد و فرآوری آن به تولید، ارزآوری و اشتغال کمک شایانی می کند و ما از
سرمایه گذاران دعوت می کنیم تا برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری سنجد اقدام کنند.
مجتبی نژاد کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر  نیز با بیان اینکه شهرستان آذرشهر رتبه نخست کشت و تولید سنجد را در استان آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده است گفت: ارقام بومی همچون، حاج حسین، قزل و دره وار در این شهرستان کشت می شود.
یکی از کشاورزهای روستای "اخی جهان" شهرستان آذرشهر نیز گفت: سالانه بیش از 15 تن سنجد از 5 هکتار باغ برداشت می کنیم و حدود
 400 درخت سنجد نیز در باغات ما وجود دارد.
صمد حاجیان افزود: سنجد به دلیل هزینه کم، از سوددهی خوبی برخوردار است و این درخت به دلیل مقاومت به شوری و کم آبی در حاشیه دریاچه ارومیه خوب جواب می دهد.