کاهش نگرانی‌ها درباره تحولات سوریه قیمت نفت را کاهش داد

کاهش نگرانی‌ها درباره پیامدهای سقوط دولت بشار در سوریه قیمت‌های جهانی نفت خام را کاهش داد، با این حال محرک‌های اقتصادی چین جلوی زیان بیشتر قیمت‌ها را گرفت.

کاهش نگرانی‌ها درباره پیامدهای سقوط دولت بشار در سوریه قیمت‌های جهانی نفت خام را کاهش داد، با این حال محرک‌های اقتصادی چین جلوی زیان بیشتر قیمت‌ها را گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در معامله‌های در پی کاهش نگرانی‌ها درباره پیامدهای سقوط حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری پیشین سوریه کاهش یافت، اما برنامه چین برای افزایش محرک‌های اقتصادی که می‌تواند تقاضای بزرگ‌ترین خریدار نفت خام جهان را افزایش دهد جلوی افت بیشتر قیمت‌ها را گرفت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۴ و ۵۸ دقیقه بامداد روز سه‌شنبه به وقت گرینویچ با ۳۲ سنت یا حدود ۰.۴ درصد افت  به ۷۱ دلار و ۸۲ سنت به ازای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۰.۵ درصد یا ۳۷ سنت افت، ۶۸ دلار به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هر دو شاخص نفتی در معامله‌های روز دوشنبه (۱۹ آذر) بیش از یک درصد افزایش یافتند.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آی‌جی در این باره گفت: به نظر می‌رسد تنش‌ها در منطقه خاورمیانه مهار و این وضع سبب شد فعالان بازار برای ریسک‌های بالقوه پایین در صورت تشدید تنش‌ها در خاورمیانه که به اختلال قابل‌توجه عرضه نفت منجر می‌شود، قیمت‌گذاری کنند.
شورشیان سوریه طی روزهای اخیر در تلاش برای تشکیل دولت انتقالی و بازگرداندن نظم پس از سقوط حکومت بشار اسد هستند و قرار شده است بانک‌ها و صنعت نفت این کشور کار خود را از امروز از سر بگیرند.
در حالی که سوریه خود یک تولیدکننده عمده نفت نیست، اما موقعیتی راهبردی و روابطی مؤثر با روسیه و ایران داشته است از این رو تغییر دولت پس از ۱۳ سال جنگ داخلی در سوریه می‌تواند بی‌ثباتی منطقه را افزایش دهد.
بازار همچنین بر احتمال کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا در هفته آینده متمرکز است، به‌طوری که هرگونه سیاستی از سوی این نهاد دولتی ایالات متحده می‌تواند تقاضای نفت را در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان افزایش دهد.
انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا در پایان نشست خود در ۱۷ تا  ۱۸ دسامبر، نرخ بهره را ۲۵ واحد کاهش دهد، اما معامله‌گران منتظرند ببینند آیا داده‌های مربوط به تورم طی این هفته می‌تواند این چشم‌انداز را از مسیر خود خارج کند یا خیر.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا در این باره گفت: بازارهای نفت در سال جاری میلادی بیش از روایت‌های طرف عرضه، تابعی از تقاضا بوده است و در نتیجه، سرمایه‌گذاران در اتخاذ مواضع سفته‌بازی در نفت پیش از تصمیم‌ کلیدی بانک مرکزی آمریکا مردد هستند.
استراتژیست بازار در مؤسسه آی‌جی گفت: در حالی که امیدهای بازار برای محرک‌های اقتصادی چین مثبت است، اما احتمال می‌رود افزایش قیمت نفت تا زمانی که شفافیت بیشتری درباره تأثیر اقداماهای پکن بر چشم‌انداز تقاضای نفت خام این کشور داشته باشد، محدود شود.
داده‌های روز سه‌شنبه نشان داد واردات نفت خام چین در ماه نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به سال پیش از آن در نخستین رشد سالانه طی هفت ماه گذشته با افزایش روبه‌رو و قیمت‌های پایین‌تر عرضه‌ نفت در خاورمیانه و تقاضا برای ذخیره‌سازی سبب افزایش خرید شد.