قدرت خود را در توسعه متمرکز کنیم

گفتن از واقعیات و شرایط داخلی و خارجی اگر از باب نقد سازنده باشد، نه تنها موجب ضعف نخواهد بود بلکه به منزله یک علامت توجه است که می تواند روند حرکت کشور را در نگاه مدیران اصلاح کند؛ واین رسالت هر رسانه ای است که درد مردم و کشور را دارد.

قدرت خود را در توسعه متمرکز کنیم

گفتن از واقعیات و شرایط داخلی و خارجی اگر از باب نقد سازنده باشد، نه تنها موجب ضعف نخواهد بود بلکه به منزله یک علامت توجه است که می تواند روند حرکت کشور را در نگاه مدیران اصلاح کند؛ واین رسالت هر رسانه ای است که درد مردم و کشور را دارد.
در این زمینه باید بر تنگنای داخلی به لحاظ اقتصادی و معیشتی اشاره داشت که تبدیل به یک چالش برای مدیریت کشورگردیده است. موضوعی که می تواند اثرات و تبعات منفی در روند سیاست گذاری کشور و روند توسعه داشته باشد.
همچنین در بعد سیاست خارجی نیز از یکسو فشارها و تحریم های اقتصادی زمینه تشدید مشکلات را فراهم ساخته و در حوزه سیاسی نیز موجب سردی روابط ما با غرب و شرق و حتی همسایگان گردیده است به گونه ای که جز معدود کشورهایی همچون روسیه و چین با ما مراودات جدی ندارند و شکی نیست که آنها نیز منافعشان را از این ارتباط بیش از دیگران می برند.
درهمین راستا به نظر می رسد باید یک بازنگری اساسی در روند برنامه ها و سیاست های کلی خود داشته باشیم تا بتوانیم در این فشارهای چندگانه راهی جدید برای مسیر خود هموارکنیم. تجربه کشورهای عربی، کشورهای آسیای شرقی، کشورهای توسعه یافته آمریکای جنوبی و سایر کشورهای اروپایی که امروز در مسیر توسعه قرار دارند، نشان داده است که باید برای داشتن سهم از مدیریت جهانی راهی جز پیشرفت در مولفه های توسعه یافتگی در عرصه های داخلی وجود ندارد.
ما باید نگرشی استاندارد بر مولفه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، آموزشی، اقتصادی، ورزشی و... داشته باشیم تا در هرکدام از آنها عقب ماندگی خود را متناسب با نیازهای جامعه و نگاه به روند حرکتی دنیا جبران کنیم.
امروز یکی از بزرگترین و گران ترین رقابت و یا بهتر است بگوئیم جنگ میان قدرت های بزرگ برسر تکنولوژی است که بخشی از آن این روزها تحت عنوان هوش مصنوعی شناخته می شود. درحال حاضر حتی درابعاد نظامی و امنیتی نیز تکنولوژی حرف اول را می زند و دارندگان تکنولوژی قدرت اثرگذاری بیشتری از خود نشان می دهند.
ما باید بتوانیم در وهله اول اقتصاد خود را از این باتلاق همه گیر بیرون بکشیم و درمسیر توسعه قراردهیم. این موضوع برای کشور حیاتی است چرا که مردم به مرحله انفجار در برابر تورم و فشار معیشتی رسیده اند و سریعتر باید راه تنفسی برای آنها باز کرد.
این مهم پیوسته به سیاست خارجی کشور است که نیاز به یک رویه ای جدید دارد. چرا که تحولات زیادی در منطقه و جهان رخ داده و در حال رخ دادن است که نیاز به بازنگری جدی در این زمینه دارد. شاید درنگاه اول فراهم ساختن این اصلاحات سخت باشد که اما حقیقتاً شدنی است و باید بشود. چرا که چاره ای جز پیشرفت برای ادامه راه وجود ندارد. باید خود را قدرتمند بسازیم تا بتوانیم قدرت نمایی کنیم.
پرواضح است که با کوهی از ناترازی های مختلف در داخل و محدودیت هایی که در سیاست خارجی وجود دارد در این زمین بازی جهانی نقش سازنده و منفعت لازم را کسب نخواهیم کرد. تمام تلاش کارگزاران و خواست مردم رسیدن به جایگاهی متناسب با نام و تمدن و فرهنگ غنی ایران است. رسیدن به هدف والا بدون تلاش و برنامه ریزی استاندارد ممکن نیست و بی توجهی به آن به صورت فزاینده موقعیت کشور را به خطر می اندازد و منافع ملی را نابود خواهد کرد.