سامانه سطحی و مجموعه ابزار نمودارگیری چاه های تولیدی (PLT) رونمایی شد

در دومین روز کاری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان؛

در دومین روز کاری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، سامانه سطحی و مجموعه ابزار نمودارگیری چاه های تولیدی (PLT) رونمایی شد.

اهواز-محمدی
در دومین روز کاری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، سامانه سطحی و مجموعه ابزار نمودارگیری چاه های تولیدی (PLT) رونمایی شد.
این تجهیز کاربردی به سفارش مدیریت پژوهش نفت و با حمایت های شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در پژوهشکده الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف ساخته شد و در کارگاه های اداره کل نمودارگیری شرکت ملی حفاری ایران بررسی و تست گردید.
در آیین رونمایی از این تجهیز که مدیران عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران حضور داشتند، اعلام شد سامانه سطحی و مجموعه ابزار نمودارگیری چاه های تولیدی ساخت داخل پس از تست عملکرد در اداره کل نمودارگیری و چاه آزمایش و سپس مورد تست میدانی در موقعیت عملیاتی مناطق نفتخیز به کارگیری شده است.
ایجاد دانش فنی به منظور طراحی و ساخت سامانه های نمودارگیری چاه های تولیدی و ایجاد توانمندی برای به روزرسانی و ارتقاء سامانه های نمودارگیری چاه های تولیدی موجود، بررسی فناوری های نوین برای استفاده درسامانه های نمودارگیری چاه های تولیدی مورد نیاز در صنعت حفاری و ارائه روش های جدید، ساخت نمونه صنعتی ابزارهای نمودارگیری چاه های تولیدی طبق استانداردهای جهانی و رفع نیاز بلند مدت کشور در رابطه با فناوری سامانه های نمودارگیری چاه های تولیدی از اهداف بومی سازی این تجهیز راهبردی در صنعت نفت و حفاری به شمار می آید.
این ابزار در تمامی مراحل تولید و بهره ‌برداری از چاه از زمان حفاری تا ترک چاه، نقش کلیدی ایفا کرده و برای بهبود کارایی، کاهش هزینه‌ها و افزایش برداشت از مخزن ضروری می باشد.
تعیین پروفایل‌ تولید در چاه، شناسایی سهم مشبک های بهره ده و غیر تولیدی، شناسایی و تفکیک تولید بر اساس نوع سیال نفت، گاز و آب، تشخیص جریان متقاطع و شناسایی جریان بین زون‌ها، پایش عملکرد تولیدی چاه در طول زمان، بررسی تغییرات شرایط چاه قبل و بعد از عملیات ترمیمی و بهینه‌سازی تولید بر اساس داده‌های دقیق(اندازه لوله مغزی) از جمله کاربردهای این تجهیز است.
تحلیل الگوی جریان، بررسی الگوهای جریان مانند لخته ای، حبابی و آشفته، تعیین یکپارچگی چاه و شناسایی نشتی در لوله‌ها، تشخیص آسیب یا انسداد در تجهیزات و ستون چاه، نظارت بر مخزن با بررسی جداسازی زون‌ها، صحت سنجی نتایج شبیه سازی چاه و مخزن در مخازن لایه ای، بهینه‌سازی سیستم‌های فرازآوری مصنوعی و تحلیل عملکرد فرازآوری با گاز و پمپ‌های درون‌چاهی و تنظیم شرایط برای افزایش بهره‌وری از دیگر موارد استفاده از این تجهیز با کاربردهای متنوع می باشد.