شتاب در توسعه صنعت گاز؛ تمرکز بر پروژه‌های کلیدی و توان داخلی

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پیشرفت پروژه‌های کلیدی و برنامه‌ریزی برای تسریع در بهره‌برداری آنها خبر داد و گفت: تحریم‌ها سبب شده سازندگان داخلی به توانمندی‌های خود توجه بیشتری داشته باشند، اما باید کیفیت محصولات را ارتقا دهند.

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پیشرفت پروژه‌های کلیدی و برنامه‌ریزی برای تسریع در بهره‌برداری آنها خبر داد و گفت: تحریم‌ها سبب شده سازندگان داخلی به توانمندی‌های خود توجه بیشتری داشته باشند، اما باید کیفیت محصولات را ارتقا دهند.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با ورود به دهه سوم فعالیت خود، گام‌های بلندی در توسعه زیرساخت‌های گازی کشور برداشته است. این شرکت با اجرای پروژه‌های کلیدی مانند خطوط انتقال سراسری، توسعه ظرفیت ذخیره‌سازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، نقش مهمی در تأمین پایدار گاز کشور ایفا می‌کند.سرپرست این شرکت در گفت‌وگو با شانا از پیشرفت چشمگیر این پروژه‌ها، برنامه‌های آتی و تأثیر تحریم‌ها بر روند اجرای طرح‌ها سخن گفته و تأکید کرد که با وجود چالش‌های ناشی از محدودیت‌های بین‌المللی، تکیه بر توان داخلی و ارتقای فناوری‌های بومی، نه‌تنها صنعت گاز را از رکود نجات داده، بلکه آن را به یک عرصه رقابتی تبدیل کرده است.
بخشی ازگفت‌وگوی شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) با بهنام میرزایی را در ادامه بخوانید.
مهم‌ترین پروژه‌های در دست اجرای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران کدام هستند؟
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در آستانه ۲۰ سالگی خود، پروژه‌های بزرگی را تکمیل کرده و فضای همکاری در مجموعه بسیار مثبت است. پروژه‌های اصلی این شرکت شامل خط نهم سراسری، فاز دوم ذخیره‌سازی سراجه و فاز دوم شوریجه است که هرکدام نقش اساسی در تقویت شبکه انتقال و ذخیره‌سازی گاز کشور دارند. خط نهم سراسری انتقال گاز با
۴۰۰ کیلومتر طول در چهار گستره ۱۰۰ کیلومتری از خرم‌آباد تا کوهدشت در حال اجراست و تاکنون دو گستره آن ۹۲ درصد و دو گستره دیگر حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارند. با توجه به اهمیت این پروژه، نخستین بازدید کاری من از همین طرح انجام شد. در این بازدید، مشکلات مالی و تأمین اقلام بررسی و تدابیری برای رفع این چالش‌ها اتخاذ شد. این خط انتقال نقش مهمی در تراز انرژی کشور دارد و با اجرای آن، چالش‌های شبکه گاز کشور به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.
 این خطوط انتقال گاز جدید، با چه هدفی انجام می‌شوند؟
هدف از طراحی و اجرای خط یازدهم که مطالعات آن به دلیل انتخاب مسیر مناسب زمانبر شد، تقویت شبکه گاز کشور است. افزون بر این، پروژه خط نهم سراسری نیز در حال اجراست که به موازات خط ششم (خط صادراتی) در حال توسعه است، این خط برای تقویت ظرفیت انتقال گاز در منطقه کوهدشت - خرم‌آباد طراحی شده است.از دیگر پروژه‌هایی که در اولویت قرار دارد، خط دوم رشت - رامسر است. این پروژه به‌دلیل پیچیدگی‌های مسیر پرتراکم شمال کشور، چالش‌های اجرایی بسیاری دارد، اما پس از نشست با معاون وزیر نفت در امور گاز، تمرکز خود را روی این پروژه قرار دادیم و در حال برنامه‌ریزی برای آغاز آن هستیم. مطالعات اولیه به‌سرعت انجام شده و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در سه ماه آینده مناقصه این خط را برگزار کنیم و ان‌شاءالله عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.