پازل کریدور ترانزیت شمال-جنوب چگونه تکمیل می‌شود؟

با اتمام قطعه ۷ آزادراه شیراز‌-اصفهان شاهد تکمیل پازل کریدور ترانزیتی شمال جنوب خواهیم بود.

با اتمام قطعه ۷ آزادراه شیراز‌-اصفهان شاهد تکمیل پازل کریدور ترانزیتی شمال جنوب خواهیم بود.
به گزارش باشگاه‌خبرنگاران جوان؛ محمدیان مدیرعامل شرکت ساخت و بهره‌برداری آزادراه شیراز -اصفهان با بیان اینکه آزادراه شیراز -اصفهان بخشی مهم و تکمیل کننده پازل کریدور شمال به جنوب به‌شمار می‌رود  گفت: این آزادراه نقش هدایت ترانزیت را از مرکز کشور به سمت جنوب (بالعکس) برعهده دارد، این آزادراه به عنوان مسیری میان‌بر بین دو مرکز مهم استان‌های فارس و اصفهان را به هم متصل می‌کند و از سوی دیگر با توجه به کاهش چشمگیر طول مسیر (۱۳۴ کیلومتر فاصله شیراز - اصفهان) و زمان سفر (۱۲۰ دقیقه)، نقش به‌سزایی در کاهش ۱۳۶ میلیون لیتر مصرف سوخت (سالانه) ایفا می‌کند.
وی با بیان اینکه در آزاد راه شیراز-اصفهان که به عنوان بلند‌ترین آزاد راه کشور محسوب می‌شود ۶ قطعه تکمیل شده است گفت: در این ۶ قطعه سهم شرکت آزاد شیراز- اصفهان ۵۰ درصد بوده، اما در قطعات  ۷ و ۸ که هنوز تکمیل نشده سهمیه این شرکت ۳۰ درصد بوده که تابه امروز کل این سهمیه مالی تزریق شده است.
محمدیان بیان کرد: قطعه ۷ دارای معارضان بسیار زیادی است همچنین قطعات ۷ و ۸ دارای پل و تونل زیادی بوده و با توجه به آنکه تا زمانی که قطعه ۸ آغاز نشود امکان تکمیل قطعه ۷ هم وجود ندارد.
وی تاکید کرد:این آزادراه با طول ۲۲۰ کیلومتر، دارای حداکثر سرعت ۱۱۰ کیلومتر برای کامیون‌ها و ۱۲۰ کیلومتر برای خودرو‌های سواری است. عوارض تردد برای خودرو‌های سواری ۱۲۰ هزار تومان، کامیون‌ها ۳۵۰ هزار تومان و برای ماشین‌های تریلی ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به مشخصات فنی بالای این محور نسبت به جاده قدیم، سبب افزایش ایمنی سفر و کاهش سوانح رانندگی در این بخش از کریدور شده است افزود: با توجه به وجود دو قطب مهم گردشگری اصفهان و شیراز در این محور، بهره‌برداری از این آزادراه در توسعه صنعت ایرانگردی، گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه بسیار مهم و حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت ساخت و بهره‌برداری آزادراه شیراز -اصفهان با بیان اینکه همواره ارتقا کمی و کیفی آزادراه شیراز - اصفهان را دنبال خواهیم کرد، گفت: قطعات ۱ تا ۶ این آزادراه در ۲۰ مهر ۱۴۰۲ توسط رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم به افتتاح و بهره‌برداری رسید و پس‌از یک سال در  ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳ نرخ عوارضی آن تصویب شد.
وی با اشاره به مشکلات وصول عوارض ادامه داد: ۶ ایستگاه عوارضی در مسیر آزادراه فعال هستند و محاسبه به‌صورت پیمایشی انجام می‌شود. حداقل عوارض ۵ هزار تومان و حداکثر ۱۲۰ هزار تومان برای خودروهای سواری است.بااین‌حال، مشکل اصلی ما، نرخ پایین وصول عوارض است.
او بیان کرد:در حال حاضر، تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد از قبض عوارضی‌های صادرشده، وصول شد که این مبلغ فقط کفاف هزینه‌های نگهداری را می‌دهد و هنوز نتوانسته‌ایم بازگشتی برای سهامداران داشته باشیم.