قلب می‌تواند ۴۵ سال پیرتر از سن واقعی فرد باشد!

گروهی از محققان کشف کرده‌اند که قلب‌های افرادی که با بیماری‌هایی از جمله چاقی مفرط، دیابت و فشار خون بالا دست وپنجه نرم می‌کنند، می‌تواند تا ۴۵ سال از سن واقعی‌شان پیرتر باشد.

قلب می‌تواند ۴۵ سال پیرتر از سن واقعی فرد باشد!

گروهی از محققان کشف کرده‌اند که قلب‌های افرادی که با بیماری‌هایی از جمله چاقی مفرط، دیابت و فشار خون بالا دست وپنجه نرم می‌کنند، می‌تواند تا ۴۵ سال از سن واقعی‌شان پیرتر باشد.
به گزارش ایسنا، ممکن است بدن شما ۳۵ ساله باشد، اما قلب شما می‌تواند مانند افراد ۸۰ ساله خون‌رسانی کند.
پژوهشگرانی از بریتانیا، سنگاپور و اسپانیا نشان داده‌اند که برای افرادی با بیماری‌های متفاوت از جمله چاقی مفرط، عدد سن قلب بالاتر از سن واقعی فرد است و قلب این افراد ممکن است طوری کار کند که گویی ۴۵ سال از سن تقویمی‌شان پیرتر است.
به نقل از اس‌اف، این تیم به سرپرستی دکتر «پانکاج گارگ» (Pankaj Garg) از «دانشکده پزشکی نورویچ»(Norwich)، اسکن‌های MRI قلبی ۵۶۳ نفر را در پنج مرکز جهانی بررسی کردند. آنها ۱۹۱ فرد سالم را با ۳۶۶ شرکت‌کننده با عوامل خطر قلبی و عروقی مقایسه کردند.
 تفاوت سنی که حیات انسان را تعیین می‌کند
آنها دریافتند که دهلیز چپ قلب یعنی همان محفظه‌ای که خون و اکسیژن را از ریه‌ها دریافت می‌کند، تغییرات مرتبط با سن را نشان می‌دهد. این محفظه به طور طبیعی با افزایش سن افراد، بزرگتر و ناکارآمدتر می‌شود، اما این تغییرات در افراد مبتلا به مشکلات قلبی به طور چشمگیری سرعت می‌گیرد.
عملکرد قلب افرادی که در معرض خطر مشکلات قلبی و عروقی بودند، در مقایسه با افراد سالم، تقریباً پنج سال مسن‌تر بود. همچنین تفکیک داده‌ها بر اساس میزان چاقی، اعداد نگران‌کننده‌تری را نشان داد.
افرادی که چاقی خفیف با «شاخص توده بدنی»(BMI) ۳۰ تا
 ۳۴/۹ داشتند، قلب‌هایی حدود چهار سال مسن‌تر از سن واقعی خود داشتند.
افرادی که چاقی متوسط​ با «شاخص توده بدنی» ۳۵ تا ۳۹/۹ داشتند، قلب‌هایی تقریباً پنج سال مسن‌تر داشتند.
افرادی که چاقی شدید با «شاخص توده بدنی» بالای ۴۰ داشتند، قلب‌هایی ۴۵ سال بیشتر از سن تقویمی خود داشتند.
بیماری دیابت، الگویی غیرمعمولی را از خود نشان داد که بیشترین تأثیر آن در میانسالی بود. افراد مبتلا به دیابت در دهه ۴۰ زندگی خود، قلب‌هایی داشتند که تا ۵۶ سال مسن‌تر از همسالان سالم خود کار می‌کرد.
فشار خون بالا به طور مداوم نیز قلب‌ها را دچار ۷۰ سال پیری زودرس می‌کند. همچنین سن قلب افراد مبتلا به «فیبریلاسیون دهلیزی» (atrial fibrillation) در تمام گروه‌های سنی، به طور قابل توجهی بیشتر از سن زیستی افراد است.
بیماری «فیبریلاسیون دهلیزی» یک بیماری قلبی است که موجب ضربان قلب نامنظم و اغلب غیر طبیعی و سریع می‌شود.
 رویکردی جدید برای درک سلامت قلب
پزشکان اکنون به جای سردرگم کردن بیماران خود با ارقام می‌توانند این مسئله را به صورت یک مطلب ساده برای بیماران خود توضیح دهند. این مطلب ساده یعنی قلب آنها مانند کسی که بسیار مسن‌تر از آنهاست، کار می‌کند.محققان می‌گویند: با نشان دادن اختلاف در سن و عملکرد قلب از MRI افراد می‌توان بیمارانی را که در معرض خطر هستند، مشخص کرد و به ساده‌سازی مفاهیم برای بیماران کمک کرد.