یافته محققان کانادایی؛ تاثیر داروی نقرس در کاهش برخی عوارض کووید۱۹

محققان در مطالعات آزمایشگاهی پی بردند داروی ضدالتهابی و خوراکی موسوم به «کلشی سین» در کاهش برخی عوارض بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان موثر است.


محققان در مطالعات آزمایشگاهی پی بردند داروی ضدالتهابی و خوراکی موسوم به «کلشی سین» در کاهش برخی عوارض بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان موثر است.
به گزارش مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان مؤسسه قلب مونترال کانادا عنوان می‌کنند با توجه به کمبود درمان‌های خوراکی موجود برای جلوگیری از عوارض کووید۱۹ در بیماران سرپایی و همچنین مشاهده مزیت کلشی سین در بیماران مبتلا به کووید۱۹، این داروی ضد التهاب را می‌توان به عنوان درمانی برای افرادی که در معرض عوارض این بیماری هستند در نظر گرفت.
این مطالعه که در برزیل، کانادا، یونان، آفریقای جنوبی، اسپانیا و آمریکا انجام شده است به ارزیابی توانایی کلشی سین در کاهش خطر عوارض مربوط به کووید۱۹ در بیماران سرپایی بالای۴۰ سال با حداقل یک عامل خطر برای پیشرفت بیماری پرداخته است.
دکتر «ژان کلود تاردیف»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «با توجه به پاندمی فعلی، در حالی که منتظر مصونیت جمعی از طریق واکسیناسیون در سراسر جهان هستیم، نیاز به درمان‌هایی برای پیشگیری از عوارض کووید۱۹ در بین بیمارانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند،همچنان باقی است. مطالعه ما نشان داد که می‌توان از کلشی سین برای کاهش عوارض برخی بیماران مبتلا به این بیماری استفاده کرد.»
داروی کلشی سینیک داروی ضدالتهاب ارزان قیمت و به راحتی در دسترس است. به صورت خوراکی و برای درمان نقرس، تب مدیترانه ای و پریکاردیت تجویز می‌شود.
این مطالعه شامل ۴۴۸۸ بیمار سرپایی بالای۴۰ سال مبتلا به کووید۱۹، با حداقل یک عامل خطر شناسایی شده برای عوارض این بیماری (به عنوان مثال دیابت، فشار خون بالا، بیماری تنفسی شناخته شده، چاقی) بود. بیماران به صورت تصادفی کلشی سین (۰.۵ میلی گرم دو بار در روز به مدت سه روز و بعد از آن یک بار در روز) یا دارونما به مدت ۳۰ روز دریافت کردند.
همچنین محققان مشاهده کردند خطر ذات الریه التهابی ویروسی در بیماران کرونایی دریافت کننده این دارو کمتر شد.