هفت اشتباه استراتژیک مجیدی برای حذف استقلال

درس هایی از یک بازی؛

تیم فوتبال استقلال در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی به مصاف تیم نساجی رفت و با شکست در مقابل این تیم از دور بازیها کنار رفت .

هفت اشتباه استراتژیک مجیدی برای  حذف استقلال

 تیم فوتبال استقلال در مرحله یک چهارم نهایی  جام حذفی به مصاف تیم نساجی رفت و با شکست در مقابل این تیم از دور بازیها کنار رفت .
در واقع می توان گفت : در روزی که فرهاد مجیدی و کادرفنی استقلال اشتباهات استراتژیکی انجام دادند استقلال یکی از آسان ترین
 قهرمانی های جام حذفی را از دست داد.
قطعا فرهاد مجیدی هم قبول دارد که استقلال می توانست به یکی از آسان ترین قهرمانی های جام حذفی دست پیدا کند. در شرایطی که آنها از حذف پرسپولیس، سپاهان، فولاد، مس رفسنجان، گل گهر و تمامی حریفان مدعی قهرمانی خبر داشتند، اما آبی پوشان تعارف تمامی تیم های بزرگ لیگ را پس زده و به شکل عجیب و ناباورانه ای از جام حذفی کنار
رفتند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند فرهاد مجیدی مقصر این شکست بوده است. مسئله ای که با مرور بازی استقلال و نگاهی به اشتباهات تاکتیکی و چیدمانی آبی پوشان، بیشتر به آن پی می بریم که افکار عجیب کادرفنی از عوامل اصلی باخت استقلال برابر نساجی بوده است.
 اول: سیستم اشتباه
استقلال در هنگام حمله کاملا با سیستم سه پنج دو  بازی می کرد و در هنگام دفاع نیز جلالی و وریا غفوری به عقب می آمدند تا تیم ساختار 5 دفاعه به خود بگیرد. استقلال در فاز دفاعی روز بسیار خوبی را سپری کرد و بجز شوت صابر حردانی که به تیرک دروازه برخورد کرد، این تیم موقعیتی را به نساجی نداد اما آبی پوشان در فاز حمله و بخصوص خط میانی، با چینش اشتباهی پای به زمین مسابقه گذاشتند.
استقلال در حالی با 2 مهاجم (حسین زاده و یامگا) بازی می کرد که این دو بازیکن هرگز مهاجم نوک تخصصی نبوده اند. شاید بهتر بود که مجیدی برای اجرای ایده اش، از یک مهاجم نوک (ارسلان مطهری یا ژستد) استفاده می کرد و یامگا به همراه حسین زاده پشت سر این بازیکن به میدان می رفتند. سبحان خاقانی به عنوان یکی از عناصر تهاجمی استقلال، عملا در این دیدار هیچ نقشی در جریان بازی نداشت. آمار تنها 10 پاس از او در طی 63 دقیقه نشان از حضور این بازیکن در پستی داشت که عملا کارایی برای
 آبی ها در پی نداشت.
  دوم: استفاده از بازیکنان در پست غیر تخصصی
هنوز به درستی مشخص نیست که ایده کادرفنی استقلال در استفاده همزمان از جلالی و سلمانی برابر نساجی چه بوده است.
نگاهی به عملکرد سلمانی طی دوران حضور در صنعت نفت، پورتیموننزه و استقلال امسال نشان می دهد که این بازیکن هرگز در پست میانه میدان بازی نکرده است. او در این فصل 18 بار به عنوان هافبک چپ، 6 بار به عنوان مدافع چپ و 2 بازی نیز در پست وینگر چپ بازی کرده ولی در دیدار حساس برابر نساجی که جدال مرگ و زندگی به شمار می آید، در مرکز میدان و متمایل به چپ انجام وظیفه می کرد.
 سوم: نیمکت نشینی
مهدی پور
حضور جعفر سلمانی در مرکز میدان و نیمکت نشینی مهدی پور، از آن دست تصمیمات عجیب کادرفنی استقلال بود که فرهاد مجیدی خیلی زود به این مسئله پی برد و بین دو نیمه، مهدی پور را به میدان فرستاد و جلالی را تعویض کرد. پس از اتفاق، میانه میدان آبی ها جان تازه ای گرفت و مهدی پور با دو پاس کلیدی، هم تیمی هایش را صاحب فرصت کرد و شاید بهتر بود که او همچون دیدارهای گذشته، در ترکیب اصلی حضور می داشت.
  چهارم: 75 دقیقه بدون مهاجم نوک تخصصی
هنوز هم علت عدم استفاده از سه مهاجم نوک تخصصی در دیدار با نساجی نامشخص است. در روزی که رودی ژستد، ارسلان مطهری و آرمان رمضانی روی نیمکت نشسته بودند، یامگا و حسین زاده در پست غیر تخصصی و به عنوان مهاجم در زمین مسابقه حضور داشتند. کادرفنی استقلال بالاخره در دقیقه 75 تصمیم گرفت تا از برنامه های تاکتیکی خود عقب نشینی کند و آرمان رمضانی را در دقیقه 75 به جای زبیر نیک نفس روانه میدان کرد. آبی ها نتیجه آن را نیز دیدند و رمضانی دو بار موفق به باز کردن دروازه نساجی شد که هر دو گل او توسط داور و کمک داور بازی رد شدند.
 پنجم: تعویض های دیر هنگام
در حالی که استقلال می توانست از ابتدا با حضور یک مهاجم تخصصی بازی را آغاز کند، اما اینچنین نشد و حضور رمضانی در دقیقه 75، از جمله تلاش های کادر فنی آبی ها برای تغییر نتیجه بود. تعویض رودی ژستد در دقیقه 115 نیز در نوع خود عجیب بود. بازیکنی که می توانست خیلی زودتر از اینها وارد زمین مسابقه شود، تنها برای زدن ضربه پنالتی به میدان آمد.
 ششم: دروازه‌بان
در دو فصل گذشته، درخشش سید حسین حسینی باعث پیروزی استقلال برابر پرسپولیس و در ضربات پنالتی شده بود. سنگربانی که تجربه بالایی داشته و امسال نیز با ثبت کلین شیت های سریالی درخشان ظاهر شده است. او ستاره تیمش برابر پیکان بود و دعوت به تیم ملی نیز انگیزه های او را دوچندان کرده بود.شاید اگر تعویض ششم آبی ها حضور حسینی پنالتی گیر به جای رضایی بود، نتیجه بهتری برای استقلال حاصل می شد.
 هفتم: تغییرات پیاپی در ترکیب
تعداد بازی هایی که استقلال در دو بازی پیاپی با ترکیب ثابت و بدون تغییر به میدان رفته، به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد. فرهاد مجیدی در یکی از نشست های خبری خود این موضوع را یک نکته مثبت معرفی کرد که تیم حریف قادر به آگاهی از پلن های تاکتیکی استقلال نیستند اما در واقع این عدم ثبات، تنها باعث ناهماهنگی بیشتر بین بازیکنان می شود.