نقش انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان

۵ روش‌ برتر برای محافظت از تنوع زیستی؛

زنبورها ۳۵ درصد از منابع غذایی جهان را تأمین می‌کنند در دهه ۱۹۸۰ تنوع زیستی به شدت به خطر افتاد و به یکی از دغدغه‌های اصلی بشر تبدیل شد و توجه انسان به چگونگی تخریب و نابودی آن جلب شد. این توجه به دنبال تشخیص آشکار این بود که چگونه فعالیت‌های انسانی مسئول تخریب، تکه‌تکه شدن، تخریب اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی آن‌ها بوده است. گزارشات اخیر نشان داده است که انسان‌ها از سال ۱۹۷۰ در ناپدید شدن ۶۰ درصد از گونه‌های جهان نقش بسیار پررنگی داشته‌اند


قسمت دوم و پایانی
  زنبورها ۳۵ درصد از منابع غذایی جهان را تأمین می‌کنند
در دهه ۱۹۸۰ تنوع زیستی به شدت به خطر افتاد و به یکی از دغدغه‌های اصلی بشر تبدیل شد و توجه انسان به چگونگی تخریب و نابودی آن جلب شد. این توجه به دنبال تشخیص آشکار این بود که چگونه فعالیت‌های انسانی مسئول تخریب، تکه‌تکه شدن، تخریب اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی آن‌ها بوده است. گزارشات اخیر نشان داده است که انسان‌ها از سال ۱۹۷۰ در ناپدید شدن ۶۰ درصد از گونه‌های جهان نقش بسیار پررنگی داشته‌اند.
دانشمندان در اجلاس زمین در سال ۱۹۹۲، گامی اساسی در جهت حفظ تنوع زیستی برداشته‌اند و همچنین تنوع زیستی به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های مهم برنامه توسعه پایدار شناخته می‌شود؛ بنابراین در معاهده تنوع زیستی، کشورهای امضاکننده، متعهد به حفاظت از تنوع حیات و احیای اکوسیستم‌های تخریب‌شده، شدند. دانشمندان برای محافظت از تنوع زیستی راه‌حل‌هایی را پیشنهاد داده‌اند که در این گزارش به آن اشاره می‌کنیم.
زنبورها تقریبا ۹۰ درصد از گونه‌های گیاهی را گرده‌افشانی می‌کنند و بیش از ۳۵ درصد از منابع غذایی جهان را نیز تشکیل می‌دهند، اما این موجودات مهم در معرض تهدید کنه‌های «واروآ» قرار دارند. کنه واروآ می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین و مخرب‌ترین آفات کندوهای زنبور عسل است که می‌تواند به زنبورها صدمات جبران‌ناپذیری وارد کند. دانشمندان گیاه‌شناسی در حال توسعه محصولات پیشرفته هستند تا به کشاورزان در کنترل کنه‌ها و محافظت از جمعیت زنبورهای گران‌بها کمک کنند. همچنین با کاشت انواع گل‌های وحشی و گیاهان بومی می‌توان به گرده‌افشان‌ی زنبورها رونق بیش‌تری داد تا شهد بیش‌تری تولید کنند. راه‌های زیادی برای حفاظت از زنبورها از جمله ایجاد جعبه‌های زنبور عسل برای زنبورهای بومی وجود دارد.
افراد می‌توانند درباره گیاهان و سبزیجات موجود در محل خود تحقیق به عمل آورند و انواع آن را پرورش دهند، زیرا گیاهان به حفاظت از تنوع زیستی کمک و همچنین از اکوسیستم حمایت می‌کند. انسان بر محیط زیست اثرات بسیار مخربی می‌تواند داشته باشد؛ بنابراین گام‌های کوچک مانند نگه‌داشتن مسیرهای پیاده‌روی و قدم گذاشتن در میان گل‌ها یا محصولات کشاورزی می‌تواند به محافظت از آن‌چه در آن‌جا رشد می‌کند، کمک کند.
تغییرات آب‌وهوایی نیز می‌تواند بر تنوع زیستی پیامدهای منفی داشته باشد و کاهش استفاده از کربن یا پیاده‌روی می‌تواند به حفاظت از کمک کند.دانشمندان گیاهی برای محافظت از تغییرات آب‌وهوایی تلاش بسیار زیادی
می‌کنند.
برای مثال، آن‌ها با استفاده از پیشرفت‌های نوآورانه سوخت کم‌تری مصرف می‌کنند و در نهایت انتشار گازهای گلخانه‌ای را به‌شدت کاهش می‌دهند. آب شیرین برای محافظت از تنوع زیستی حیاتی و ضروری است. کاهش آب مصرفی می‌تواند به محافظت از تالاب‌های حیاتی کمک بزرگی کند. دانشمندان برای محافظت از تنوع زیستی در حال تلاش هستند تا با استفاده از روش‌های گوناگون به حفظ محیط زیست کمک کنند.
*آنا