اعلام زمان ارائه مقاله برای آزمون ‌ دانشنامه تخصصی و فوق‌تخصصی

مرکز سنجش آموزش پزشکی، مهلت ارائه مقاله برای آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق‌تخصصی اعلام کرد.

مرکز سنجش آموزش پزشکی، مهلت ارائه مقاله برای آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق‌تخصصی اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، زمان ارائه مقاله برای هفتادمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی
 و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق‌تخصصی پزشکی آغاز و تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۲ مهر ماه ادامه دارد.
مرحله کتبی هفتادمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی
 و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق‌تخصصی پزشکی در دو نوبت صبح و عصر در روز پنج‌شنبه ۹ شهریور ماه برگزار شد.همچنین مرحله شفاهی آزمون دانشنامه تخصصی طی ۵ روز برگزار شد. این مرحله آزمون از شنبه
۱۸ شهریور آغاز شد و در روز چهارشنبه ۲۲ شهریور با برگزاری آزمون رشته‌های «روان‌پزشکی» و «پزشکی ورزشی» به پایان رسید. همچنین زمان برگزاری آزمون شفاهی دانشنامه فوق‌تخصصی  از ۱۷ تا ۲۲ شهریور بود.
نمره آزمون کتبی به مدت ۵ سال اعتبار دارد؛ افرادی که موفق به کسب حد نصاب نمره کتبی می‌شوند تا ۵ سال می‌توانند در آزمون شفاهی شرکت کنند و حدنصاب لازم را به دست بیاورند. اگر داوطلبان بتوانند حد نصاب لازم در آزمون کتبی و شفاهی را به دست بیاورند، مدرک دانش‌نامه یا بورد به آنها اعطا می‌شود.
متخصصان پزشکی در هر یک از گرایش‌هایی که تحصیلات خود را به اتمام رسانده باشند، برای حضور در دوره‌های فلوشیپ و یا فوق‌تخصص و همچنین استخدام به عنوان هیات‌علمی وزارت بهداشت، نیاز به گذراندن یک آزمون کشوری دارند. این آزمون کشوری، همان آزمون دانشنامه پزشکی است. افرادی که موفق به گذراندن آزمون دانشنامه تخصصی یا فوق تخصصی پزشکی 1402 می شوند، مدرکی به نام دانشنامه و یا بورد تخصصی یا فوق تخصصی اخذ خواهند کرد که درجه علمی بالایی دارد.
حدنصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی ۷۰ درصد نمره کل آزمون کتبی و ۷۰ درصد نمره کل آزمون شفاهی است و جهت تعیین نفرات برتر، نمره آزمون کتبی دانشنامه تخصصی با ضریب ٢ و نمره آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی با ضریب یک (با در نظر گرفتن تبصره ذیل قسمت ب بند ۶) معدل گیری و مورد محاسبه قرار خواهد گرفت. حدنصاب نمره قبولی آزمون دانشنامه فوق‌تخصصی نیز در آزمون کتبی کسب حداقل ۷۰ درصد کل نمره آزمون و ملاک قبولی در آزمون شفاهی نیز کسب حداقل ۷۰ درصد از کل نمره آزمون شفاهی است. برای تعیین نفرات برتر هر رشته نمره آزمون کتبی با ضریب دو و نمره آزمون شفاهی با ضریب یک محاسبه می‌شود و معدل بدست آمده، نفرات برتر را مشخص می‌کند.
مجموع نمرات حاصله از آزمون های کتبی و شفاهی که به صورت KFP /PMP / OSCE /MMI و سایر روش های ارزشیابی شفاهی و یا مبتنی بر رایانه و امتیازات ترجیحی مبنای تعیین رتبه دستیاران قرار خواهد گرفت.
به پایان نامه تحصیلی حداکثر ۳.۵ امتیاز بر مبنای شاخص‌های «موضوع پایان نامه با رشته تحصیلی انطباق داشته باشد»، «موضوع پایان نامه از اولویت‌های پژوهشی رشته تحصیلی باشد»، «موضوع پایان نامه در زمره پژوهش های اپیدمیولوژی – HSR یا بالینی رشته تحصیلی باشد»، «اصول روش تحقیق در نگارش پایان نامه لحاظ شده است»، «مقالات علمی براساس نتایج پایان‌نامه منتشر شده باشد»، «پایان‌نامه حداقل یک ویژگی ممتاز علمی، پژوهشی، ترویجی، فرهنگی، اخلاق پزشکی و امثال آن داشته باشد» تعلق می‌گیرد. به هر مقاله منتشر شده علمی که دارای ویژگی‌های «انطباق موضوع با رشته تحصیلی و اولویت‌های پژوهشی رشته»، «مشخصات مجله شامل دارا بودن رتبه علمی – پژوهشی در داخل کشور یا ایندکس شدن در ISI یا Med-line یا سایر مراجع معتبر بین المللی مشابه آئین نامه ارتقاء اعضای هیأت‌علمی دانشگاهی»، «میزان مراجعه به مقاله در مجله»، «ویژگی‌های ممتاز علمی، پژوهشی، ترویجی، نوآوری، فناوری، فرهنگی، اخلاقی، حرفه‌ای و امثال آن» نیز  تا سقف ٢ امتیاز ترجیحی تعلق می‌گیرد.
نحوه اعطای امتیاز به هر مقاله علمی براساس آیین‌نامه‌های معتبر و لازم الاجرای ارتقاء اعضای هیات‌علمـی دانشگاهی در هر زمان است و حداکثر امتیاز مقالات منتشر شده علمی دستیاران ۶.۵ امتیاز لحاظ می‌شود.
دکتر محمدمهدی نوروز شمسی، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی پیش‌تر در گفت‌وگویی با ایسنا اعلام کرده بود که نتایج هفتادمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی و سی و هفتمین دوره آزمون دانشنامه فوق‌تخصصی پزشکی در اواسط هفته جاری اعلام می‌شود.