وزارت نفت، برنده ماراتن حمایت و صیانت از نخبگان و دانش‌بنیان‌ها

کسب رتبه نخست حمایت از نخبگان و دانش‌بنیان‌ها از دیگر افتخاراتی است که با مهر تأیید سخنگوی دولت در کارنامه وزارت نفت سیزدهم حک شد؛ موضوعی که حکایت از برنده‌ شدن این وزارتخانه در ماراتن حمایت و صیانت از شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.

کسب رتبه نخست حمایت از نخبگان و دانش‌بنیان‌ها از دیگر افتخاراتی است که با مهر تأیید سخنگوی دولت در کارنامه وزارت نفت سیزدهم حک شد؛ موضوعی که حکایت از برنده‌ شدن این وزارتخانه در ماراتن حمایت و صیانت از شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.به گزارش شانا، هنوز مهر افتخار وزارت نفت برای کسب رتبه نخست قراردادهای بار نخست با شرکت‌های دانش‌بنیان در میان تمامی دستگاه‌های اجرایی در کشور خشک نشده بود که علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت روز چهارشنبه (۲۴ آبان‌ماه)، در حاشیه نشست هیات دولت و در جمع خبرنگاران اعلام کرد در نشست هیات وزیران گزارشی از سوی معاونت علمی رئیس‌جمهوری درباره حمایت از نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شد که وزارت نفت رتبه نخست را در این حمایت‌ها به‌دست آورد؛ افتخاری که روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری پیش از این درباره آن گفته بود صنعت نفت به‌عنوان صنعت پیشران اقتصاد کشور، الگویی موفق را در استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان تجربه می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از سیاست‌های اساسی دولت سیزدهم متصل‌ شدن ۱۰ هزار شرکت توانمند کوچک و متوسط به بخش تولید است، تصریح کرده بود: صنایع مادر کشور و صنایعی که اقتصاد کشور بر پایه آنهاست، حرکت جدی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان را آغاز کرده‌اند و اکنون فصل بهره‌وری شرکت‌های ایرانی است و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، شاهد اقتصاد دانش‌بنیان خواهیم بود. در همین راستا تفاهم‌نامه هوشمندسازی دیجیتال ۱۵ میدان نفت و گاز برای بهینه‌سازی و بهره‌وری به‌منظور حرکت به سمت اقتصادی هوشمند امضا خواهد شد.
بر همین اساس و بنا به گفته رضا اسدی‌فرد، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری، در صنعت نفت، شاهد افزایش استفاده از ظرفیت تولید بار اول هستیم و در دوره چهارم ۱۳۰ قرارداد مربوط به وزارت نفت بوده که افزایشی ۲.۵ برابری را در مقایسه با دوره سوم ثبت کرده است.
در حقیقت همه ارکان نظام به این باور رسیده‌اند که راه نجات کشور و بزرگ‌ شدن اقتصاد ورود به ارزش‌آفرینی از سوی دانش است و صنعت نفت پیشتاز ارائه حمایت و صیانت از شرکت‌هایی است که در کنار تولید علم، دستی هم بر آتش فناوری دارند.
افزایش تعداد دانش‌بنیان‌های همکار با مجموعه‌های نفت از ۱۵۰ به ۶۰۰ شرکت
در ادامه نیل به این اهداف، تعداد دانش‌بنیان‌های همکار با مجموعه‌های وزارت از ۱۵۰ به حدود ۶۰۰ شرکت رسید که همین رقم هم به‌شدت در حال افزایش است. این افتخار در شرایطی رقم خورد که اگرچه صنعت نفت همواره توانسته بااقتدار از عرصه‌های خطر با اتکا به تجربه و توانمندی متخصصان خود عبور کند، عبور سن بیشتر چاه‌های کشور از نیمه‌ عمر خود، نیاز به فشارافزایی در چاه‌های گازی برای تأمین گاز موردنیاز کشور، ورود به حوزه راهبردی صادرات گاز در عرصه بازارهای جهانی، افزایش جمعیت و رشد تصاعدی مصرف انرژی در کشور و توجه ویژه به کاهش شدت مصرف انرژی، نیاز صنعت نفت به فناوری‌های نوین و استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان را دوچندان کرده بود تا آنجا که آغوش خود را روی شرکت‌های دانش‌بنیان گشود.