ریزگردهای هوا سرطان زاست؛ میوه زیاد بخورید

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌توانند سرطان‌زا بوده و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند.

ریزگردهای هوا سرطان زاست؛ میوه زیاد بخورید

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌توانند سرطان‌زا بوده و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، گرد و غبار از پدیده‌های جوی است که به محیط زیست آسیب می‌زنند. همچنین، تنفس هوای آلوده به گرد و غبار می‌تواند باعث مشکلاتی مانند ضعف قلبی، مشکلات تنفسی، بی‌نظمی ضربان قلب، حساسیت پوستی و کاهش دید شود.گرد و غبار یا ریزگرد توده‌هایی از ذرات جامد ریز غبار و گاه دود و … است که در جو پخش شده و دید افقی را بین ۷ تا ۲ کیلومتر و کمتر محدود می‌کند و برای بیماران تنفسی بسیار زیان آور است.همچنین، تنفس غلظت بالای گرد و غبار، می‌تواند باعث عطسه و سرفه طولانی مدت شود. ذرات گرد و غبار شامل میکروارگانیسم‌های مضر و ترکیبات شیمیایی پیچیده‌ هستند.مطالعات نشان داده‌اند که تماس طولانی با ذرات ریز گرد و غبار، فاکتوری مهم در بروز سرطان ریه و بیماری‌های قلبی است. با شناخت ماهیت گرد و غبار و تأثیرات آن بر سلامت، می‌توانیم با مدیریت صحیح و بهترین روش‌ها، خسارات ناشی از آن را کاهش دهیم و بهترین راه برای مقابله با آن را پیدا کنیم.
احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا اعلام کرد: بر اساس یافته‌های علمی، قرارگیری در معرض هوای آلوده با طیف وسیعی از مشکلات در سیستم تنفسی و قلبی‌عروقی و حتی افزایش مرگ‌ومیر ارتباط مستقیم دارد. وی افزود: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌توانند سرطان‌زا بوده و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند.
اسماعیل‌زاده با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده، به سطح ریه‌ها می‌چسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌ها، به ویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلول‌ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان ریه می‌شوند. بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان می‌تواند نقش موثری در محافظت از بدن ایفا کند.وی، توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده به شرح زیر ارائه داد:افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی: هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.استفاده بیشتر از منابع ویتامین C: مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توت‌فرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی خوردن، فلفل دلمه‌ای و پیاز توصیه می‌شود.گنجاندن جوانه‌ها و مغزدانه‌ها در رژیم غذایی: جوانه‌ها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.افزایش مصرف منابع امگا 3: ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند.