بازار جهانی آماده جذب نفت بیشتر است

اوپک‌پلاس و شرکت‌های بزرگ نفتی:

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ نفتی جهان اعلام کردند که بازارهای جهانی نفت خام آماده جذب افزایش عرضه نفت هستند.

بازار جهانی آماده جذب نفت بیشتر است

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ نفتی جهان اعلام کردند که بازارهای جهانی نفت خام آماده جذب افزایش عرضه نفت هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ نفتی جهان در نخستین روز از برگزاری نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در کاخ تاریخی هافبورگ وین طی «نخستین میزگرد سطح بالا» با عنوان «بازارهای جهانی انرژی: دورنمای فوری و افق‌های بلندمدت» اعلام کردند که بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس منجر به افزایش سطح ذخیره‌سازی‌ها نمی‌شود و این اوضاع حکایت از آن دارد که بازارها تشنه نفت بیشتر هستند.
اوپک‌پلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند، از سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار، در چند مرحله به‌صورت داوطلبانه و تصمیم جمعی تولید خود را حدود ۵ میلیون بشکه کاهش داده بود، اما هشت کشور عضو این ائتلاف از آوریل امسال روند بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای را آغاز کرده‌اند.
هشت عضو اوپک‌پلاس لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را در ماه آوریل با ۱۳۷ هزار بشکه‌ آغاز کردند و پس از آن، در ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه، با وجود افت قیمت نفت، هر ماه روزانه ۴۱۱ هزار بشکه از این کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را به بازار برگرداندند. این هشت کشور در نشست روز شنبه لغو روزانه ۵۴۸ هزار بشکه دیگر را برای ماه اوت تصویب کردند.
سهیل المزروعی در میزگرد یادشده گفت: بازار جهانی نفت بدون افزایش ذخیره‌سازی، توانسته‌ است بخش عمده لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس را جذب کند.
وی تأکید کرد: با وجود اجرای تدریجی لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس در چند ماه گذشته، سطح ذخیره‌سازی‌ها افزایشی قابل‌توجه نداشته؛ موضوعی که نشان می‌دهد بازار به این بشکه‌ها نیاز داشته است.
امین ناصر، مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان گفت: با وجود چالش‌های ناشی از تعرفه‌های آمریکا و تنش‌های تجاری، تقاضای جهانی نفت برای ادامه سال جاری میلادی روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد.
وی به افزایش تقاضای بنزین در ایالات متحده آمریکا و توسعه بخش پتروشیمی چین به‌عنوان محرک‌های اصلی اشاره کرد.
در همین حال، شیخ نواف الصباح، مدیرعامل شرکت نفت کویت، تصریح کرد: خریداران چینی و ژاپنی درخواست نفت بیشتری دارند که نشانه‌ای دیگر از وجود تقاضای مطلوب در بازار است.
منابعی معتقدند اوپک‌پلاس در تلاش است در برابر افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان رقیب مانند ایالات متحده آمریکا، سهم بازار خود را حفظ و تقویت کند. در همین زمینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از این ائتلاف خواسته است برای کمک به کاهش قیمت بنزین، تولید نفت را افزایش دهد.