تقدیر رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری از استاد برجسته فرهنگستان علوم ایران

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری در دفتر دکتر علی خاکی صدّیق با احترام به مقام شامخ این استاد برجسته دانشگاه و فرهنگستان علوم ایران در رشته مهندسی کنترل، از تلاش‌های علمی و خدمات ارزنده وی در آموزش عالی تقدیر کرد.

تقدیر رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری از استاد برجسته  فرهنگستان علوم ایران

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری در دفتر دکتر علی خاکی صدّیق با احترام به مقام شامخ این استاد برجسته  دانشگاه و  فرهنگستان علوم ایران در رشته  مهندسی کنترل، از تلاش‌های علمی و خدمات  ارزنده  وی در آموزش عالی تقدیر کرد.
به گزارش آفرینش به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری، دکتر روح‌اله رضوی‌نژاد رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در ادامه برنامه دیدار و تکریم نخبگان و استادان برجسته دانشگاه‌ها، در دفتر دکتر علی خاکی صدّیق، استاد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدّین طوسی و رئیس مرکز هیأت‌های امناء و ممیّزه وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری حضور یافته و با احترام به مقام شامخ علمی این استاد برجسته فرهنگستان علوم ایران، از تلاش‌ها و خدمات وی تقدیر کرد.
 حکمرانی علم و فناوری باید بستر نقش‌آفرینی مردم را فراهم کند
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در این نشست به موضوع حکمرانی علم و فناوری در کشور و سایر کشورهای جهان پرداخته و با اشاره به اقدامات کشورهای دنیا در حوزه حکمرانی و به طور خاص در علوم طبیعی به الگو‌های غربی که هدف آن «تسلط و استعمار دنیا» است اشاره کرده و گفت: با ایجاد زیرساخت های خاص و یا سایر روش‌های استفاده از ظرفیت‌های اعتباری، عملاً غرب از پول، ظرفیت‌ها و امکانات دیگران برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند.
وی در ادامه به ۱۷ روش مختلف اشاره کرد که آمریکا از طریق آنها این کار را انجام می‌دهد و افزود:  ذهن ما معمولاً به سمت سیستم مجلات علمی می‌رود که تنها یکی از این روش‌هاست، درحالی‌که زیرساخت‌های خاص و ظرفیت‌های اعتباری نقش کلیدی‌تری دارند.
دکتر رضوی‌نژاد در پایان، نگاه حاکم بر سیستم حکمرانی غرب را چنین تحلیل کرد:نگاه پشت این مدل، نگاه سلطه و استعماری است. همین نگاه است که منجر به چپاول و فجایعی مانند کشتار در غزه می‌شود. آنها با زور می‌خواهند به اهداف خود برسند.بنابراین، در حوزه حکمرانی علم و فناوری (به‌ویژه علوم طبیعی)، این کشورها بستری را می‌چینند که در راستای همین اهداف سلطه‌جویانه باشد.
وی گفت:ما در کشور در حوزه حکمرانی علم و فناوری نیاز به طراحی و تلاش جدی داریم و کپی‌برداری‌های سطحی مدل‌‌های غربی قطعا در فضای انقلاب اسلامی مشکلی از ما را حل نخواهد کرد.
بنابراین باید مدل و الگوی حکمرانی خودمان را طراحی و پیاده کنیم.
دکتر علی خاکی صدّیق نیز در این دیدار ضمن تشکّر از حضور رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنّاوری و همراهان به نقش توسل به ائمه اطهار (ع) اشاره کرده و تاکید کرد: همان‌طور که تجربه همه ما نشان می‌دهد؛ ائمه اطهار(ع) هیچ گاه کسی را بی‌پاسخ نمی‌گذارند.
وی در ادامه از نگاه ویژه مقام معظّم رهبری به بسیج که در بیانات دکتر رضوی‌نژاد و توصیف ایشان از بسیج مطرح شد، تقدیر کرده و افزود:توصیف و توضیح مقام معظم رهبری از مفهوم عمیق «بسیج» برایم بسیار جالب توجّه است. ایشان بسیج را محدود نکرده‌اند. با این تعبیر هرکسی با هر تخصّصی و در هر رشته‌ای به کشور خدمت کند، ارزشمند است. برخی دانشگاهیان ممکن است به خارج رفته باشند؛ امّا آن‌ها که مانده‌اند و برای کشور دغدغه دارند و برای نظام و اعتقادات شان تلاش می‌کنند نیز، سزاوار تقدیرند. باید خوب فکر کنیم حتّی اگر اختلاف نظرهای احتمالی جاهایی وجود داشته باشد؛ به هر صورت این افراد تلاش می‌کنند و زحمت می‌کشند.اگر آن‌ها را جذب و حفظ نکنیم، باخته‌ایم و آنگاه فقدان افراد متخصّص و خلأ ناشی از فقدان آنان به‌وضوح احساس می‌شود.دکتر خاکی صدّیق در موضوع حکمرانی علم گفت: ما نمی‌توانیم صرفاً مدل غرب یا شرق را کپی‌برداری کنیم. هر مدل حکمرانی علمی یک بستهمنسجم علمی، اجتماعی و فرهنگی است که مختصّ شرایط همان کشور طرّاحی شده است. کشورهای موفّق در این حوزه هرکدام با سازوکارهای متفاوتی عمل می‌کنند.