اتصال دو اتم از فاصله ۳۳ کیلومتری

اینترنت کوانتومی به تحقق نزدیک می‌شود؛

پژوهشگران آلمانی درهم‌تنیدگی کوانتومی دو اتم را از فاصله ۳۳ کیلومتری که با فیبر نوری به یکدیگر متصل شده بودند، نشان دادند. چنین فاصله‌ای، رکورد جدیدی برای این نوع ارتباط بوده و پیشرفتی در جهت توسعه اینترنت کوانتومی سریع و ایمن است.

 



پژوهشگران آلمانی درهم‌تنیدگی کوانتومی دو اتم را از فاصله  ۳۳ کیلومتری که با فیبر نوری به یکدیگر متصل شده بودند، نشان دادند. چنین فاصله‌ای، رکورد جدیدی برای این نوع ارتباط بوده و پیشرفتی در جهت توسعه اینترنت کوانتومی سریع و ایمن است.
به گزارش ایسنا، به نقل از نیواطلس، درهم تنیدگی کوانتومی پدیده عجیبی است که در آن، دو ذره می‌توانند به طرز جدایی‌ناپذیری به یکدیگر متصل شوند طوری که بررسی یکی از آن‌ها وضعیت ذره دیگر را فاش می‌کند. نکته عجیب دیگر این است که ایجاد در یک ذره بلافاصله باعث ایجاد تغییر در ذره دیگر می‌شود و تفاوتی ندارد که این دو ذره چه قدر از هم دور باشند. این موضوع به این مفهوم منجر می‌شود که اطلاعات می‌توانند سریع‌تر از سرعت نور از راه دور منتقل شوند. ایده‌ای که حتی برای اینشتین که این پدیده را با عنوان " کنش شبح‌وار از راه دور"
(spooky action at a distance) توصیف می‌کرد، بیش از اندازه بزرگ بود.
علیرغم آن که درهم‌تنیدگی کوانتومی از نظر ظاهری غیرممکن به نظر می‌رسد، با این حال به طور مداوم در آزمایش‌ها طی چندین دهه‌ مختلف نمایش داده شده است و دانشمندان از ماهیت عجیب آن برای انتقال سریع داده‌ها در فواصل طولانی استفاده می‌کنند. اکنون در این مطالعه جدید، پژوهشگران دانشگاه لودویگ-ماکسیمیلیان مونیخ (LMU) و دانشگاه زارلند آلمان، رکورد بیشترین فاصله دو اتم متصل به یکدیگر با فیبر نوری را شکسته‌اند.
پژوهشگران در آزمایش‌های خود، دو اتم روبیدیم (Rubidium) را که در تله‌های نوری در دو ساختمان مختلف در دانشگاه لودویگ-ماکسیمیلیان مونیخ نگهداری می‌شدند، به یکدیگر متصل کردند. این دو اتم با ۷۰۰ متر (۲۲۹۷ فوت) فیبر نوری از هم جدا شده بودند که میزان آن تا ۳۳ کیلومتر گسترش یافت. هر اتم با یک پالس لیزر برانگیخته می‌شد تا فوتونی که با آن اتم در هم‌تنیده بود، ساطع شود.
سپس فوتون‌ها با استفاده از کابل‌های فیبر نوری به حرکت درآمدند تا به یک گیرنده در میانه راه برسند. در این مکان، این فوتون‌ها که هر یک با اتم خود درهم‌تنیده‌اند با یکدیگر نیز ادغام می‌شوند.