میز خبر

۰

 

 شیوع تفکر خطرناک ناجی بودن قاچاقچیان در بین زعفران‌کاران
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه یک فاجعه بزرگ در انتظار بازار زعفران ایران است از شیوع تفکر خطرناک ناجی بودن قاچاقچیان در
بین تولیدکنندگان زعفران خبر داد.
علی حسینی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه در حال حاضر قاچاقچیان بیشتر از تجار واقعی در بخش صادارت زعفران فعال هستند، اظهار کرد:
هر جای بازار که بروید قاچاقچیان حضور دارند و در حال فعالیت هستند.وی ادامه داد: علاوه بر آن، قاچاقچیان خانه به خانه برای خرید زعفران به سراغ کشاورزان می‌روند.
حسینی با اشاره به نیمه تعطیل شدن بازار در پی شیوع کرونا، افزود: نیمه تعطیلی بازار داخلی و محدویت در بازارهای صادراتی موجب کاهش تقاضا و نگرانی برای زعفران‌کاران شده است.
به گفته وی؛ در شرایطی که کاهش تقاضا رخ داده و نگرانی از آینده بازار با شیوع کرونا وجود دارد مردم قاچاقچیان را ناجی‌های می‌دانند که آن‌ها را از کسادی بازار نجات می‌دهند.
حسینی شیوع تفکر ناجی بودن قاچاقچیان در بین زعفرانکاران را خطرناک دانست و افزود: کشاورزان کار قاچاقچیان را خدمت به تولید می‌دانند، در حالی که قاچاق همیشه مخرب تولید است.
وی یادآور شد: قاچاقچیان زعفران ارزشمند ایرانی را با قیمت نازل و  با کیفیت پایین به بازار عرضه می‌کنند که می‌تواند آینده بازار این محصول را به خطر بیندازد.حسینی دیگر آسیب قاچاق را عدم تعهد قاچاقچیان به برگشت پول عنوان کرد که موجب خروج سرمایه‌های کشور و زیان اقتصادی می‌شود.وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به بسته بودن بازارهای هدف صادراتی به ویژه کشورهای اروپایی، قاچاقچیان زعفران را به کجا می‌فروشند؟ گفت: امارت، هند و چین کشورهای هستند که اکنون مبادرت به خرید زعفران از قاچاقچیان می‌کنند، ضمن اینکه قاچاقچیان راه‌های خود را برای خروج کالای قاچاق و مشتریان خود را برای فروش آن دارند.
حسینی تصریح کرد: این کشورها پل ارتباطی برای انتقال زعفران ایرانی به سایر کشورها شده‌اند.
وی این موضوع را نیز مورد تاکید قرار داد که زعفران کیفی که از ایران خارج شده با نام زعفرانی کشور افغانستان به سایر کشورها عرضه می‌شود.

مدیرکل شرکت بازرگانی دولتی:
ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی با وجود کرونا تامین است
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: اکنون با وجود شیوع بیماری کووید - ۱۹ در کشور، ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی تامین و حتی در مواردی بیش از نیاز داخلی است و نگرانی در این خصوص نداریم.
«حجت براتعلی»  در گفت و گو با  ایرنا افزود: طبق تکلیف ابلاغی شورای عالی امنیت ملی، ذخایر چهار قلم کالای اساسی شامل گندم، روغن، شکر و برنج همیشه در یک سطح تامین است به طوری که سالانه سطح ذخایر برنج ۶۰۰ هزارتن،  روغن ۶۰۰ هزارتن ، شکر ۵۰۰ هزارتن و گندم پنج میلیون تن تعیین شده است.
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران تنظیم بازار کالاهای اساسی همچون  گندم، آرد ، شکر و برنج را برعهده دارد، اظهارداشت: سال گذشته (۱۳۹۸) براساس تکالیف مقرر شده در مجموع نزدیک به  ۲۳ میلیون تن کالای اساسی و راهبردی تامین و به بازار تزریق شد.
وی تصریح کرد: از این میزان ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزارتن گندم خرید داخلی ، ۹ میلیون و ۵۰۰ هزارتن آرد ( نانوایی، صنایع آرد شامل صنایع ماکارونی و شیرینی و شکلات)، یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن شکر، ۵۴۲ هزارتن روغن و  ۲۲۵ هزارتن برنج در اقصی نقاط کشور توزیع شده است.
براتعلی با اشاره به اینکه به طور مستمر موجودی ذخایر کالاهای اساسی نو می شود، اضافه کرد: طی دو سال اخیر با وجود تشدید تحریم ها علیه ایران، خریدهای خارجی ما برای واردات کالاهای اساسی مذکور به خوبی انجام شد و تاکنون حتی با وجود بروز بیماری کووید - ۱۹ مشکلی در تامین کالاهای اساسی خود برای حفظ ذخایر استراتژیک و تنظیم بازار داخلی نداشتیم.

موهبتی:
۵۳ درصد در دهک‌هایی قرار دارند که باید حق بیمه آنها رایگان باشد
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، گفت:حدود ۲ میلیون و ۷۰ هزار نفر تاکنون درخواست ارزیابی وسع داده‌اند که حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر تعیین دهک شدند و به طور متوسط ۵۳ درصد در دهک‌هایی قرار دارند که باید حق بیمه آنها رایگان باشد.
به گزارش ایلنا، «طاهر موهبتی» در نخستین شورای اطلاع‌رسانی در سال ۹۹ اظهار داشت: در سال ۹۸ اتفاقات خوبی رخ داد که می‌توان به افتتاح سازمان الکترونیک و پایگاه بر خط بیمه‌شدگان درمان کشور اشاره کرد، در همین رابطه اطلاعات بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در این پایگاه قرار گرفته است.وی با اشاره به اینکه در حوزه بیمه‌های سلامت تمام اطلاعات بیمه‌شدگان در این پایگاه قرار می‌گیرد، افزود: بدون تردید ثبت اطلاعات بیمه‌شدگان در پایگاه بر خط درمان کشور به کاهش هم‌پوشانی‌ها کمک می‌کند، لذا به همان میزان که اطلاعات کامل و به‌روز ثبت شود؛ به همان میزان رفع هم‌پوشانی‌ها دقیق‌تر انجام می‌شود.
موهبتی با تاکید بر اینکه انجام پروژه‌هایی نظیر موارد گفته شده به زمان نیاز دارد، تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه‌هایی که در سال گذشته مورد توجه قرار گرفت، رسیدگی الکترونیکی به اسناد بستری که قرار بود در بیمارستان‌های دولتی انجام شود، امروز تمامی بیمارستان‌های دولتی رسیدگی اسناد را به‌صورت الکترونیکی انجام می‌دهند و درحال حاضر  ۸۷ درصد اسناد در این فرآیند به صورت حساب می‌رسد. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 99 در تمامی بیمارستان‌های غیردولتی این طرح اجرا شود.  
وی با بیان اینکه در سال ۹۸ پروژه نسخه‌نویسی الکترونیک قرار بود در ۳۰ درصد شهرها اجرایی شود، گفت: در سال ۹۹ پیش‌بینی می‌شود در ۷۰ درصد مطب‌های سراسر کشور این طرح پوشش داده شود.