مراقب نوع چربی که وارد بدن خود می‌کنید باشید

ما ایرانی‌ها، به‌طور سنتی و نیز از روی عادت، ذائقه چربی‌پسند داریم و عاشق غذاهای چرب و چیلی هستیم؛ عاشق ته دیگ‌هایی که روغن از آن‌ها بچکد که البته جای هیچ چون و چرایی ندارد که چنین غذاهایی حداقل برای ما ایرانی‌ها خوشمزه هستند و نمی‌توانیم از خیر خوردن آن‌ها بگذریم.



ما ایرانی‌ها، به‌طور سنتی و نیز از روی عادت، ذائقه چربی‌پسند داریم و عاشق غذاهای چرب و چیلی هستیم؛ عاشق ته دیگ‌هایی که روغن از آن‌ها بچکد که البته جای هیچ چون و چرایی ندارد که چنین غذاهایی حداقل برای ما ایرانی‌ها خوشمزه هستند و نمی‌توانیم از خیر خوردن آن‌ها بگذریم.
اما همین خوشمزگی پر از چربی، دشمن بدن و سلامتی ما هستند و بهتر است هرچه زودتر فکری برای ترک این عادت و تعدیل این ذائقه باشیم.
اغلب چربی هایی که ما فکر می کنیم غذا را خوشمزه می کنند،
روغن های جامد هستند؛ کمتر کسی هست که دلش بخواهد برنج را با روغن مایع بپزد وترجیح اغلب مردم این است که برنج و حتی خورشت ها با روغن جامد و حتی المقدور با کره پخته شوند. چربی هایی که معروف هستند به چربی های ترنس.
  چربی ترنس نام عمومی چربی‌های غیراشباعی است که دارای اسیدهای چرب ترنس- ایزومر (E-isomer) هستند.
اسیدهای چرب اشباع نشده براساس شکل فضایی خود دارای دو فرم سیس (cis) و ترنس (trans) هستند. از آن‌جایی که واژه اشاره دارد به پیوند‌های مضاعف کربن-کربن می‌توان گفت که چربی‌های ترنس، گاهی چربی تک‌غیراشباع (Monounsaturated fat) و گاهی چربی چندغیراشباع (Polyunsaturated fat) هستند، اما هیچ‌گاه چربی اشباع نیستند.
چربی‌های ترنس طبیعی در مقادیر بسیار کمی در محصولات
خاص حیوانی یافت می‌شوند. چربی‌های ترنس  مصنوعی اضافه شده در واکنش شیمیایی شکل می‌گیرند و در طی فرآیند تولید در انواع محصولات غذایی گنجانده می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند هر دو نوع چربی‌های ترنس ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را با افزایش کلسترول ldl و کاهش کلسترول hdl افزایش دهند.
همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر این‌که چربی‌های ترنس مصنوعی ممکن است با ایجاد التهاب  به بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شوند به همین دلیل, چربی‌های ترنس در رژیم غذایی باید محدود شوند.
چربی‌های ترانس عمدتاً از طریق روغن‌های هیدروژنه در طول فرآیند تولید معرفی می‌شوند. این غذاهای می‌توانند با روغن‌های نسبتاً هیدروژنه ساخته شوند و به‌خاطر توانایی بالا بردن کلسترول و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی باید از آن‌ها اجتناب شود:
غذاهای آماده مانند سیب‌زمینی سرخ کرده، برخی از مواد روی نان؛ مانند مارگارین، یا کره بادام‌زمینی، برخی میان وعده‌ها مانند چیپس، کراکر، و کوکی غذاهای سرخ شده ،مانند مرخ سرخ‌شده،حلقه‌های پیاز و ناگت، خمیر فریز شده و محصولاتی مثل بیسکوییت‎ها و کیک‎های بسته‎بندی شده، خامه غیرلبنی، کیک‌های کارخانه‌ای و از پیش آماده شده، محصولات پیش آماده مانند پای‌ها, خمیر پیتزا و خمیر کلوچه، بعضی شیرینی‌ها، دونات‌ها و پیراشکی‌ها.