کمی هم درباره کاکائو بدانیم!

کاکائو، البته به آن شکل و شمایل و انواع طعم‌هایی که در بازار وجود دارد، برای همه ما خوراکی است دوست‌داشتنی و این گرایش و علاقه، کودک و بزگسال نمی‌شناسد. اما البته افزودن شیرین‌کننده‌های مختلف به کاکائو، بیشتر آن را بتدیل کرده است به یک خوراکی تفننی که زیاده‌روی در خوردن آن ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.

کمی هم درباره کاکائو بدانیم!


کاکائو، البته به آن شکل و شمایل و انواع طعم‌هایی که در بازار وجود دارد، برای همه ما خوراکی است دوست‌داشتنی و این گرایش و علاقه، کودک و بزگسال نمی‌شناسد. اما البته افزودن شیرین‌کننده‌های مختلف به کاکائو، بیشتر آن را بتدیل کرده است به یک خوراکی تفننی که زیاده‌روی در خوردن آن ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.
میوه کاکائو در مراحل مختلف رشد
کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با بلندی ۴ تا ۱۰ متر است. برگ‌هایش ساده و متقابل است و گُل‌های منظم، کوچک و قرمزرنگی در همه فصل‌ها دارد. میوه‌اش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوه‌های این گیاه را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به مصرف می‌رسانند. هم‌چنین به
پودر خشکی که با آسیاب نمودن و گرفتن چربی دانه کاکائو به دست می‌آید پودر کاکائو گفته می‌شود.
كره كاكائو در شیرینی‌پزی، پردازش توتون، صابون و فرآورده‌های آرایشی استفاده می‌شود و گران‌ترین چربی جهان است. كاكائو به‌عنوان دارویی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌كننده قلب شناخته می‌شود.در بعضی از مطالعات ثابت شده است كاكائو باعث كاهش فشارخون و تنظیم كلسترول بد در خون می‌شود. این گیاه به‌عنوان ضدعفونی‌كننده و انگل‌كش نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی‌اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شكلات‌سازی، مقدار زیادی از مواد آنتی‌اكسیدانی كاكائو از بین می‌رود. بنابراین می‌توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام فرآیند در كارخانه خواص
مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد
کاکائو چه به‌صورت پودر و چه شکلات تلخ، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. نخستین‌بار جزیره‌نشین‌های آمریکای مرکزی متوجه این خاصیت شدند. آن‌هایی که کاکائو می‌نوشیدند، نسبت به کسانی که از کاکائو استفاده نمی‌کردند، فشارخون بسیار پایین‌تری داشتند.
فلاوانول موجود در کاکائو، سطح نیتریک اکسید (Nitric Oxide) خون را متعادل می‌کند. در نتیجه، عملکرد رگ‌های خونی را بهتر می‌کند و فشار خون را کاهش می‌دهد. پلی‌فنل‌هایی مانند آن‌چه در کاکائو وجود دارد، با بهبود عملکرد مغز و جریان خون، خطر بیماری‌های عصبی را کاهش می‌دهد. فلاوانول‌ها می‌توانند از سد خونی مغزی (BBB) عبور کرده و در فعل‌وانفعالات بیوشیمیایی شرکت کنند که نورون‌ها و مولکول‌های مهمی برای عملکرد مغز تولید می‌کنند.
علاوه بر اثر مثبت کاکائو بر بیماری‌های ذهنی مرتبط با سن، تأثیر آن بر مغز، می‌تواند حالت و نشانه های افسردگی را هم بهتر کند. احتمالا اثر مثبت بر این حالت به‌خاطر فلاوانول‌های کاکائو، تبدیل تریپتوفان (Tryptophan) به سروتونین(Serotonin) تثبیت‌کننده  حالت طبیعی، محتوای کافئین یا همان احساس لذت از خوردن شکلات است.