بهبود یافتگان کرونا مراقب آلودگی هوا باشند

فوق تخصص بیماری‌های ریه:

بهبود یافتگان کرونا مراقب آلودگی هوا باشند

بهبود یافتگان کرونا مراقب آلودگی هوا باشند

فوق تخصص بیماری‌های ریه، با اشاره به آسیب‌های ریوی ناشی از بیماری کرونا، گفت:بهبود یافتگان کرونا، خطرات آلودگی هوا را جدی گرفته و در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند.
به گزارش مهر، عاطفه عابدینی، درباره وضعیت آلودگی هوا و اثر آن بر سلامت افراد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که در آلودگی هوا بسیار مهم است، وجود ذرات معلق در هواست که هم آسیب ریوی ایجاد می‌کند و هم اینکه باعث می‌شود عفونت‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها به این ذرات معلق وصل شوند و انتقال و سرایت پذیری بیماری‌ها افزایش یابد.
وی ادامه داد: به همین خاطر گفته می‌شود در زمان‌هایی که هوا آلوده است، قدرت انتقال ویروس کرونا افزایش می‌یابد.
عابدینی درباره گروه‌های پرخطر در برابر آلودگی هوا توضیح داد: اکنون که آلودگی هوا با شیوع کرونا همزمان شده است، باید به یاد داشته باشیم که کسانی که مشکلات نقص ایمنی دارند، باید از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند.
این فوق تخصص ریه افزود: همچنین افرادی که بیماری‌های مزمن ریوی و قلبی دارند، افراد مبتلا به دیابت، سالمندان، کودکان و زنان باردار همه در گروهی قرار می‌گیرند که در معرض خطرات ناشی از آلودگی هوا
هستند.
عابدینی یادآور شد: اکثر افراد گروه یادشده اگر به کرونا نیز دچار شوند، نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتری قرار دارند برای همین پیشنهاد می‌کنیم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان مورد توجه جدی افراد قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: بهترین توصیه برای افراد در این روزها این است که از منزل خارج نشوند و اگر مجبور به خروج از منزل هستند حتماً از ماسک استفاده کنند؛ تغذیه سالم داشته باشند و به هیچ عنوان در هوای آزاد فعالیت فیزیکی و ورزش نکنند.
این فوق تخصص ریه نوشیدن روزانه هشت تا ۱۰ لیوان آب را ضروری دانست و گفت: مصرف انواع میوه و سبزیجات تازه مهمترین نکته تغذیه‌ای در این دوران است.
عابدینی درباره وضعیت بهبودیافتگان بیماری کرونا توضیح داد: کسانی که به شکل شدید به کرونا مبتلا شده اند، ممکن است دچار آسیب‌های ریوی شده باشند و حتی با بوهای معمولی به سرفه بیفتند و تحریک پذیری بیشتری نسبت به سایر افراد داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه احتمال ابتلای مجدد به کرونا نیز ممکن است و با توجه به احتمال آسیب‌های ریوی، بهتر است بیماران کرونایی بهبودیافته در منزل بمانند.
این متخصص درباره استفاده از ماسک فیلتردار در روزهایی که هوا آلوده است، توضیح داد: ذرات خیلی ریز آلودگی از ماسک‌های جراحی عبور می‌کنند، اما با توجه به شیوع کرونا بهتر است مردم در فضاهای بسته از ماسک‌های فیلتردار استفاده نکنند چون در صورت ابتلاء به کرونا، ممکن است باعث انتقال بیماری به دیگران شوند.
وی ادامه داد: اما استفاده از ماسک فیلتردار برای جلوگیری از خطرات آلودگی هوا در فضاهای باز و
غیر سرپوشیده اشکالی ندارد
عابدینی با بیان اینکه به نظر می‌رسد امسال تعداد روزهایی که شاخص‌های آلودگی بالا بوده اند بیشتر از سال گذشته بوده است، گفت: امسال علاوه بر سرد شدن هوا، بحث‌هایی هم درباره اثر مازوت بر افزایش آلودگی هوا مطرح شده است.
وی درباره اثر سوخت مازوت بر سلامت انسان‌ها توضیح داد: این سوخت باعث تحریک راه‌های هوایی و در صورت زیاد بودن باعث برونشیت مزمن می‌شود، به همین خاطر مازوت باعث تشدید بیماری کسانی که آسم مزمن، برونشیت مزمن و بیماری‌های ریوی مزمن دارند می‌شود.