توسعه ارتباطات روستایی سیستان و بلوچستان، نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان سیستان و بلوچستان خواست پروژه توسعه ارتباطات روستایی استان را یک "سوپر پروژه" به عنوان نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی از استان سیستان و بلوچستان ببینند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان سیستان و بلوچستان خواست پروژه توسعه ارتباطات روستایی استان را یک "سوپر پروژه" به عنوان نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی از استان سیستان و بلوچستان ببینند.
به گزارش ایلنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی گفت: در سیستان و بلوچستان سه هزار و ۴۴۲ روستای بالای  ۲۰ خانوار داریم که ۷۳ درصد به نحوی به شبکه ارتباطی متصل هستند و حدود ۲۷ درصد روستاهای استان متصل نیستند.
وی افزود: بر اساس آمار وزارت آموزش و پرورش، چیزی حدود  ۱۰۰ هزار دانش‌آموزان استان به دلیل عدم دسترسی به شبکه ارتباطی محروم از تحصیل هستند. این تعداد ۱۲.۵ درصد آمار دانش آموزان استان می‌شود. این اتفاق به هیج‌وجه قابل قبول نیست. بماند که در روستاهای استان خانه های بهداشتی هست که متصل نیستند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: برای رفع محرومیت زدایی حوزه ارتباطات استان طی ۹ روز، برنامه عملیاتی را استخراج کردیم. بر اساس این برنامه یک خط قرمز برای تکمیل و نهایی کردن پروژه تعیین کردیم که این خط قرمز پایان اردیبهشت است.
وی با بیان اینکه ما متعهد به دسترسی تمامی روستاهای بالای
 ۲۰ خانوار استان تا پایان اردیبهشت هستیم گفت: برنامه عملیاتی خودمان را در سه فاز لحاظ کرده‌ایم. فاز یک و دو خیلی نیاز به هماهنگی‌های
بین دستگاهی ندارد. در فاز یک ۲۹۴ روستا و در فاز دو ۳۸۵ روستا متصل خواهند شد. اما تحقق فاز ۳ که ۸۰۸ روستا قرار است متصل شوند نیازمند همکاری‌ها و هماهنگی‌های بین‌ دستگاهی
 هستیم.
آذری جهرمی افزود: برای احداث سایت‌های جدید به طور مثال نیازمند زمین هستیم که باید سازمان محیط زیست یا منابع طبیعی مجوزهای لازم را صادر کنند. برای دسترسی به این مناطق هم نیازمند جاده هستیم که باید اداره راهداری وارد عمل شود و یا برای فعال شدن این سایت‌ها نیازمند برق هستیم که باید اداره برق همکاری کند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: از سوی دیگر در برخی شهرهای استان هم برای احداث سایت‌های جدید و تقویت پوشش ارتباطی با کاهش سرعت مواجه‌ شده‌ایم که دلیلش هم معطل ماندن صدور مجوزها در شهرداری‌هاست.
وی تاکید کرد: بنابراین برای اینکه بتوانیم تمامی روستاهای استان را تا زمان تعیین شده به شبکه ارتباطی متصل کنیم نیازمند یک همت و هماهنگی‌ها همه‌جانبه و کار جمعی هستیم.
آذری جهرمی ادامه داد: زمان پایان فاز دو پروژه ۲۰ اسفند است و از این تاریخ باید خروجی‌های فاز سه آماده شود به این معنا که باید جلسات هماهنگی بین دستگاهی را از همین فردا
آغاز کنیم.