آغاز برداشت چهار هزار و ۵۰۰ تن گل‌محمدی در آذربایجان‌شرقی

آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از پنج قطب اصلی تولید گل‌محمدی، این روزها شاهد آغاز برداشت این محصول مفید و سودآور از نظر اقتصادی و درمانی است.

آغاز برداشت چهار هزار و ۵۰۰ تن گل‌محمدی  در آذربایجان‌شرقی

آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از پنج قطب اصلی تولید گل‌محمدی، این روزها شاهد آغاز برداشت این محصول مفید و سودآور از نظر اقتصادی و درمانی است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی به دلیل داشتن آب و هوای کوهستانی، تجربه صدها ساله در کشت و برداشت و کسب دانش مبتنی بر تجربه، از جمله
 استان های پیشروی ایران در تولید گل محمدی محسوب می شود.  
بنا بر اعلام مسئولان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، پیش بینی می شود امسال بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تن گلبرگ گل محمدی از مزارع این محصول در استان برداشت شود که حدود ۳۰ درصد آن، معادل یکهزار و ۵۰۰ تن برای تهیه محصولات خانگی اعم از مربا و شربت مصرف می شود و ۷۰ درصد بقیه، معادل سه هزار تن نیز برای تولید گلاب،  اسانس و عرقیجات فرآوری می‏شود.
همچنین ۲۰ واحد صنعتی فرآوری گل محمدی در آذربایجان شرقی فعالیت می‎کنند که بخش
 قابل توجهی از محصولات تولیدی آنها به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه صادر می‏شود.
ارقام بومی ۹۵ درصد سطح زیر کشت مزارع
گل محمدی در آذربایجان شرقی را تشکیل می‏دهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی می‏باشد.
محمد بذلی، تولیدکننده گل محمدی در آذربایجان شرقی می‏گوید: مزرعه ما ۱۰ هکتار وسعت دارد که
 فاز اول آن به کشت و فرآوری این محصول اختصاص داده شده و به صورت زنجیره کامل تولید و ارزش مورد بهره برداری قرار گرفته است.
کرادی، کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز از گل محمدی به عنوان گیاهی از خانواده رزاسیا نام می‏برد که از زمان‏های قدیم به عنوان گیاه دارویی به ویژه به شکل گلاب مورد استفاده قرار می گرفت.  
وی توضیح می‏دهد: اکنون نه تنها در
 طب سنتی، بلکه در طب کلاسیک نیز از گل محمدی و
فرآورده های آن برای درمان بیماری‏های مختلف استفاده می‏شود.